Akvaryumda Nedenini Bilmediğim Ölümler


Metehan531Çevrim Dışı

Kayıt: 14/02/2023
İl: Izmir
Mesaj: 17
Metehan531Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2023 11:04
Akvaryumda ki bir kaç balığım nedenini bilmediğim bir şekilde ölüyor. Suyu en az haftada 1 kez değiştiriyorum. Zamanım olunca 3 günde 1 değiştiriyorum. Balıklar rahat etsin diye JBL su düzenleyici ekliyorum. Bitkili akvaryum olduğu için lowtech gübre ekliyorum. Bide alg önleyici ekliyorum. Bunları eklemeden öncede ölümler yaşanıyodu. Akvaryum 50 lt ve bitkili.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eylatlasÇevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2022
İl: Adana
Mesaj: 214
eylatlasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2023 11:21
[QUOTE=Metehan531]Akvaryumda ki bir kaç balığım nedenini bilmediğim bir şekilde ölüyor. Suyu en az haftada 1 kez değiştiriyorum. Zamanım olunca 3 günde 1 değiştiriyorum. Balıklar rahat etsin diye JBL su düzenleyici ekliyorum. Bitkili akvaryum olduğu için lowtech gübre ekliyorum. Bide alg önleyici ekliyorum. Bunları eklemeden öncede ölümler yaşanıyodu. Akvaryum 50 lt ve bitkili.[/QUOTE]

Akvaryum filtreniz nedir? Isıtıcı kullanıyor musunuz? Parazit veya mantar gözlemlediniz mi tankta? Akvaryuma uygun olmayan suya salınım yapan bir şey eklemediğinize emin misiniz? Suya eklediğiniz düzenleyici veya gübrelerin ölçüsüne ve kullanma talimatına göre kullandığınıza emin misiniz? Tankı kuralı ne kadar oldu? Bakteri döngüsünün oturdu mu? Son olarak da görsel ekleyebilirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz arkadaşlarla. Genel olarak bu şekilde. Çok geçmiş olsun iyi forumlar, umarım sebebini çözersiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir