Akvaryumdan akvaryuma balık aktarımı.


Anıl ATANÇevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2010
İl: Bursa
Mesaj: 103
Anıl ATANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2011 16:58
Öncelikle herkeze kolay gelsin. Danışmak istediğim sorun, 2 senedir aynı yerdeki akvaryumumu yerine 2 katlı bir akvaryum ile yer değiştirmek istiyorum fakat sıkıntım nasıl aktarma yapacağım.
Yerim kısıtlı olduğu için akvaryumu boşaltıp yerine yeni 2 katlı tanklarımı koyacağım fakat şuanki akvaryumdaki kolonimi nasıl aktarma yapacağım.
Su şartlarının oturması cok kısa bir sürede olmuyor. küçük bir akvaryumda balıkları bekletsem ne kadar sıkıntı olabılır? veya şuanki akvaryumumun suyunu bir yere aktarsam yer değişikliği yaptıktan sonra tekrar doldursam herhangi bir sorun olurmu? yardımlarınızı ve bilgilerinizi bekliyorum saygılar.
Anl162011-04-25 17:47:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

caglayansÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 92
caglayansÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2011 17:05
Aktarım yapacağınız yerinizi bilmediğim için tam yardımcı olamayacağım ama, nasıl yaparsanız yapın kullanmakta olduğunuz akvaryumun suyunu atmayın. Diğer tanklarınızada eşit oranda bu suyu dağıtarak üstüne dinlenmiş su ekleyebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Anıl ATANÇevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2010
İl: Bursa
Mesaj: 103
Anıl ATANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2011 17:13
Aktarma yapacağım yer benim kendi odam 2. bir akvaryumu kuracak yerim olmadığı için 2 katlı düşünüyorum o yüzden aynı yere kuracağım için aktarmak zor olucak. İlk aklıma şuanki suyu tekrar geri doldurmak. Boyut olarak 100 lt bir fark olucak onuda dinlenmiş su ile tamamlamayı düşünüyorum. Özkoçak2011-04-26 09:15:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hanfurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 399
hanfurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 02:01
Bende aynı durumla karşılaştım nasıl yaptığımı size anlatmaya çalışacağım.İlk önce balıkları ayrı bir kovaya aldım ve hava taşıyla birlikte kenara kaldırdım,yeni tankı eskinin karşısına koydum dış filtrenin emiş tarafını eski tanka,veriş tarafınıda yeni tanka vererek suyu %90 boşalttım kalanınıda önce kumları kepçe yardımıyla alabildiğim kadar aldım alamadığım kumuda hortumla kovaya çektim.Fırsat bu fırsat diyerek kumuda güzelce yıkadım.Eski tankım boşalmıştı ve artık hafifti onu yerinden çıkarttıktan sonra yeni tankıma yakın yere koydum.Yeni tanktaki suyu tekrar eskiye boşalttım tabi yine dış filtre yardımı ile.Yeni tankımı eskisinin boşaldığı yere yani almak istediğim yere yerleştirdikten sonra temizlenmiş kumumu ve kayalarımı yerleştirdim suyu tekrardan yine dış filtre ile eskisinden yenisine sonkez boşalttım.Bu işe başladığımda saat 23 suları idi bittiğinde sabah 06:30 du sonra traş olup işe gittim.Malum 2 yaşında çocuk olunca o uyanıkken yapmak insana hobiyi bıraktırır Vallahi.
Anıl Bey bunları yazarken benim bile kafam karıştı ama başka türlü anlatılacağını sanmıyorum.Umarım size ve böyle birşey yapmayı düşünen değerli hobicilere faydası olur.
Avantajları:
1-Suyu koyacak büyüklükte kap bulmak gibi bir sıkıntı oluşmaması.
2-Aynı suyu kullanarak canlıları sıkıntıya sokmamak.
3-Dış filtreyi hiç kapatmadığımız için filtredeki ve tankınızdaki bakteri kültürüne zarar vermemek.
4-Canlılarınız bu hengame sırasında birşeye tanık olmadıkları için,hele birde aynı dekoru kullanırsanız streslerini çok daha çabuk atacaklardır.
Dezavantajları:
1-Süre olarak zaman kaybına maruz kalıyorsunuz.
2-Bu aktarım esnasında su soğuyor ama unutulmamalıdır ki balıklarda ayrı biryerde beklerken onlarında suyu soğuyacağı için çok sıkıntı değil.
3-Bu işi mümkünse hafta sonu yapın ki uykususuz kalmayın .
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir