Akvaryumdan Eksilen Su


HephaestusÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 422
HephaestusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2013 00:23
Daha önce kapaksız akvaryumun su ısıtmasınını zorlaştırdığını duymuştum. Yani açık olduğu için kapak su daha geç ısınıyormuş burda elektrik faturasına yansıyormuş. Ne kadar doğru bilmiyorum tabii.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emre08Çevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2009
İl: Ankara
Mesaj: 76
emre08Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2013 03:30
[QUOTE=Hephaestus]Daha önce kapaksız akvaryumun su ısıtmasınını zorlaştırdığını duymuştum. Yani açık olduğu için kapak su daha geç ısınıyormuş burda elektrik faturasına yansıyormuş. Ne kadar doğru bilmiyorum tabii.[/QUOTE]

Doğrudur. Kapaksızken ısıtıcı daha çok çalışır ama faturaya ciddi meblağlar ekleeceğini sanmıyorum. Bence bırakın buharlaşan buharlaşsın. Birazda dip çekim yapın. Eksilen suya, dinlenmiş sudan ekleyin bi sorun yaratmaz. Akvaryumdan su almayıp sadece eksilen suyu yenileyenler biliyorum ben 

Cam da yapmak istemiyorum derseniz streç film kaplayanlar olduğunu okumuştum forumdan. Haftalık değişim sırasında onu da yenilersiniz bakteri vs birikimi probleminiz de olmaz diyorlardı ne kadar doğrudur bilemiyorum?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

scrapÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2010
İl: Kirklareli
Mesaj: 61
scrapÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2013 04:33
 Arkadaşlar, ben aşırı ısı sebebiyle  yanan  elektronik balastlardan ve performansı  düşen  florasanlardan bıktığım için  tasarruf  ampüllerine geçiş yaptım.   Dolayısıyla   aşırı ısınmadan kurtulduğum gibi,  su kaybıda  daha az seviyelerde   artık..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir