AKVARYUMLARI ISITMA SİSTEMİ


olcayaksuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1494
olcayaksuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2010 15:45
Hasan bey odanızın sıcaklığı kaç derece ? Ortam sıcaklığı  örneğin 20 dereceyse ısıtıcılarınızında ayarı 28 derecedeyse ısıtıcılar aradaki farkı kapatmak için devreye girerler.
 
Akvaryum içine sıcak su borusu döşenebilir tabiki. Ama borunun içinden geçen su sıcaklığı kaç dereceyse okadar sular ısınır.  Isıtıcılarınızın çok sık devreye girmemesi için akvaryumlarınızın üstünü straforla sıkıca kapatarak ısı kaçışını engelleyebilirsiniz. Buda ciddi bir enerji tasarrufu demek.Göz%20Kirpma

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akyelhakkiÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2010
Mesaj: 5
akyelhakkiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2010 16:28

Güneş Paneli:


güneş panelinin verdiği enerji genelde watt olarak değerlendirilir ve watt değeri nominal voltaj ve akımın çarpılmasıyla elde edilir. Formülü Voltaj x Akım eşittir watt. örneğin; 12 volt 60 watt güneş paneli ebatları yaklaşık olarak 30 xx 66 cm olmakla beraber, nominal voltajı 17.1 ve akımı 3.5 amperdir.

V x A = W
17.1 volt çarpı 3.5 amper eşittir 60 watt. Buradaki 60 watt ı elde ediş yöntemimize dikkat etmeniz gerekiyor. 12 voltla çarpmadık ama panel 12 voltu şarj etmektedir. buradaki voltajı maksimum verimle şarj edebilirsek bir güneş panelinden maksimum ölçüde verim alabilmekteyiz. Aksi halde bir güneş paneli sıradan bir bağlantı yaptığımız takdirde verimsiz olacaktır.


Bulunduğunuz bölgede 6 saat güneş tepe noktasını görebiliryorsanız, güneş paneli bir gün boyunca ortalama 360 watt lık enerji üretecektir; 60 watt x 6 = 360 watt-saat. Güneş ışığının güneş paneline gün boyunca etki etmesi değişiklik göstereceğinden dolayı, bizim burada bahzettiğimiz güneş tepe noktası değerini almaktayız. Sabahları ve akşama doğru güneş panelinden daha az enerji üretebilmekteyiz, öğlen saatlerinde ise daha fazla enerji depolayabilmekteyiz. doğal olarak bulutlu günlerde, bulutsuz günlere göre daha az enerji üretebilmekteyiz. bir güneş paneli sistemi hazırlarken jeolojik olarak bölgesini analiz etmeli ve o özelliklere göre sistemi hazırlamalıyız. Güneş haritasını enerji işleri etüd idaresinin sayfasından alabilirsiniz www.eie.gov.tr.


Güneş panelleri voltaj ve akım değerinin arttırmak üzere seri veya paralel bağlanabilmektedir. Güneş panellerini seri bağlayarak, panellerin voltajını arttırmaktayız, paralel bağlayarak ise akımı arttırmaktayız.

Güneş panellerinin seri bağlanması, panelin artı ucunu diğer panelin eksi ucuna bağlayarak elde edilir. mesela 12 volt 3.5 amperlik panelleri seri bağlayarak 24 volt 3.5 amperlik yeni bir panel serisi elde edebiliriz. dört tane paneli seri bağlayarak ise 48 volt 3.5 amperlik bir güneş paneli serisi elde edilmektedir.

Güneş panellerinin paralel bağlanması, panelin artı ucunu diğer panelin artı ucuna bağlayarak elde edilir. mesela 12 volt 3.5 amperlik panelleri paralel bağlayarak 12 volt 7 amperlik yeni bir panel serisi elde edebiliriz. dört tane paneli seri bağlayarak ise 12 volt 14 amperlik bir güneş paneli serisi elde edilmektedir.


www.cimo.com.tr


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tamirci25Çevrim Dışı

Kayıt: 15/07/2009
İl: Ankara
Mesaj: 343
tamirci25Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2010 19:31
Forumu tamamen okudum herkes değişik fikirler yazmış imkanlar dahilinde değişik projeler var hepside çok yaratıcı buda benim nacizane akvaryum ısıtma sistemim elektrik tüketimim ayda 30 tl düştü.
 
tamirci252010-03-24 19:33:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

okuluptusÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2009
İl: Balikesir
Mesaj: 564
okuluptusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2010 17:13
Öncelikler herkesin evinde kalorifer yoktur. Ve bizimde yok tabiki. Benim fikrim mümkün mertebe sobalı odaya kurun akvaryumu. Ama ben öğrenciyim ve evde kend odam var herzaman yakmadığım için genel olarak soğuk bir oda. Bende akvaryumun heryerine strafor koymak zorunda kalıyorum. Görüntü bakımından pek iç açıcı olmasada mükemmel bir tasarruf sağlıyor.

Birde akvaryumunza göre ısıtıcı seçimi çok önemli. Akvaryum büyük ise yüksek watt lı ısıtıcı seçin. Çünkü birden ısıtsın ve atsın. Büyük akvaryua küçük ısıtıcı tercih ederseniz sürekli çalışır ve bu da daha fazla fatura anlamına gelir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir