Akvaryumum için Öneriler? YENİ FOTOĞRAFLAR EKLENDİ


Akvaryum MeraklısıÇevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2013
İl: Adana
Mesaj: 12
Akvaryum MeraklısıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2014 17:10
[QUOTE=mikolanj24]Merhaba.Öncelikle hobiye hoş geldiniz.İlk olarak daha büyük bir akvaryum almanızı öneriyorum.Arkadaşların dediği gibi 12 litre az bir hacim bu balıklar için.Yine küçük bir akvaryum almak istiyorsanız 30-40 litrelik bir akvaryum almanızı öneririm.Ama canlı olarak japon önermem.Mesela lepistes olabilir.30-40 litrelik bir akvaryum yine bu iki japon için yeterli gelmez.Her şeyi doğru bir şekilde yaparsanız 30-40 litrelik bir akvaryumda lepisteslerden çok zevk alabilirsiniz.Akvaryumda çeşitli filtrelerle biyolojik filtrasyonu sağlamanız gerek.Pipo filtrelerle hem bu biyolojik filtrasyonu sağlarsınız,hemde suya oksijen katmış olursunuz.Veya şelale filtre öneririm ama şelale filtre kullanırsanız hava taşı ile suya oksijen vermeniz gerekir.Suyun ısısını sabit tutmak için 50 wattlık bir ısıtıcı ve derecenizi alın.Isıdaki ani değişimler balıklarda beyaz benek hastalığı çıkarabilir.Fişe takmadan önce üstünde istediğiniz dereceye getirin sonra fişe takın.Haftada yüzde 20 akvaryumunuzzdan çekeceğiniz suyun yerine akvaryumunuzdaki ile aynı derecede damacana suyu ekleyin.Kapağı kapatmazsanız balıklar dışarı sıçlayabilir.Sizinkiler biraz tombik görünüyor ama kapak olmalı.Işık konusunda benimde bir bilgim yok ama oda bütün gün karanlık haldeyse bu balıkları rahatsız edebilir.

Şu an için bu akvaryuma önerebileceklerim filtreyi sürekli çalıştırın içine elyaf veya sünger koyun.Şelale aparatını suya kabarcık verecek şekilde üstten takın.Cam kenarına doğru yöneltirseniz balıklar daha az rahatsız olur.Ama bir pipo filtre almanızı öneririm.Akvaryumunuzun kapağını kapatın yada üstüne 3 4 mmlik cam kestirin.Akvaryuma doğal olmayan malzemeler sokmayın.Plastik dekor gibi.Akvaryumunuzu evinizde en az hava akımı olan ve sıcak bir yere koyun 24 25 derece olan oda ısısını yakalarsa akvaryum bir sıkıntı olmaz.Geceleride en fazla 1-2 derece ani olmadan değişimler olabilir.Buda pek fazla etki edeceğini sanmıyorum.Sakın kalorifer dibine veya direk güneş ışığı alan bir yere koymayın akvaryumunuzu.

Dediğim gibi daha büyük bir akvaryum alıp başka bir türe geçerseniz bana özel mesaj atabilirsiniz.Elimden geldiğince bilgim dahilinde yardımcı olurum size.Yakında zaten geçersiniz :).Yılmak yok yola devam :)Bu sitedeki topluluğun yüzde 75 80 i aynı sizin gibi başlamıştır bu hobiye.Yanlışlar yapa yapa öğreneceksiniz.Bende aynen sizin gibi başladım.Ama olan hep japonlara oluyor :( [/QUOTE]

Öncelikle detaylı cevabınız için teşekkür ederim hocam. Bu akvaryumu set halinde almıştım şuanda maliyet açısından bu uygun geldi. Ama dediğim gibi en geç 4-5 ay sonra bunun en az iki katı kadar bir akvaryuma geçirmeyi düşünüyorum. Balıklarımın maşallahı var. Yaklaşık 6 ay önce hediye olarak geldiler. Bir küçük fanustalardı ortalama 4.5 litre civarı su alıyordu. Hiçbir ilaç kullanmadım. Ama sularını mutlaka her 2 günde bir dinlendirilmiş duyla değiştirdim. Dün bu yeni akvaryumum geldi internetten sipariş etmiştim. Bu akvaryuma alınca gene biraz rahatladılar fanusta dönüp duruyorlardı. Hava motorunu ilk çalıştırdığım da sudan fırlayacak gibi oldular ama daha sonra bir kaç değişiklik yaptım hava çıkışını dik aşağı bakacak şekilde ayarlayıp uzun kenarın camına bitiştirdim, kabarcıklar çok güzel çıkıyor. Altı duruyorlar böyle sanki oksijen banyosu yapıyorlar gibi. Resimlerdeki yapay bitkiyi çıkardım. Şuanda sadece filtre var. ve akvaryumun kapagıyla kapadım herhangi bi sıcrama olmasın diye. Şuan için alıştılar diyebilirim. İleriki aylarda dediğiniz gibi daha büyük bir akvaryuma geçişlerini yapacağım. Fanusa 6 ay dayandılar, burda bi 4 ay dayanırlar inşalla :) Elimde imkan olsa tabiki ben de büyük almayı düşünüyordum. Birde okulum var şehir dışına çıkma meselem var. Annem bakacak balıklara oda oğlum büyük olmasın bakamam diyor o yüzden de çekiniyorum biraz ama zamanla bu sorunlar hep hallolucak inşallah :) Sizlerinde desteğiyle bende buraya arşiv niteliğinde akvaryumumun fotoğraflarını eklemek istiyorum :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mikolanj24Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/10/2013
İl: Izmir
Mesaj: 821
mikolanj24Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2014 19:20
Rica ederim.Yaptığınız zaten balıklar için tabi yeterli olmasada bir rahatlama sağlamıştır.Yeni bir akvaryuma geçerken bizleri bilgilendirin.Bence bu süreçte araştırmalarınızı çoğaltın.Sağlıklı balıklar diliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir