Akvaryumum


EnginsaglamÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,3,161210[/C]
Kayıt: 22/04/2014
İl: Ankara
Mesaj: 2180
EnginsaglamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2014 19:51
Yavrular harika, hele hele şu anubias çok harika hala benim akvaryumdaki anubiasa bakıyorum bu boya gelmesi için heralde bir beş yıl geçmesi lazım, birde akvaryumun kenarına kuş konmuş çok hoş görüntü olmuş, 
bu arada yeni balık almışsınız umarım bir sıkıntı çıkmaz, benim dilim yandı artık akvaryuma balık felan almıyorum, dediğiniz gibi akvaryumcudan gelen balığın suyunu damla koymam akvaryuma, yeni aldığım balığı mikofish ile 1-2 gün bekletirim bol havalı bir akvaryum ortamında buna rağmen kaptı kapacağını bizim balıklar, giden gitti kalanlarla yola devam ediyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batu.gulsahÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/04/2014
İl: Mugla
Mesaj: 788
batu.gulsahÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2014 10:40
Dun pet shopta çalışan eleman bunlarla gelen tüm balıklar öldü diyor hala adam şundan 2 tane şundan 3 tane diye alıp duruyor hayret dedim. elemana japon bakıyordum ama aradığım boy burada yok diyip çıktım. bende ilk balıklarımi o pet shoptan almıştım ve tüm balıklarım hastalanmisti.. bir daha da girmem oraya zaten. Sürekli gittiğim pet shoptan aldım gecen partide gelen baliklarda guzel balik vardi ama bana satmadilar hasta geldi bu baliklar diye o yuzden içim rahat alıyorum oradan. her gittiğimde iyi alışveriş yapınca sevilen Müşteri oluyorum sanırım :) birde baliklarimi çok sevdiğimi biliyorlar.. Eğer birgün o anabiasi kesip cogaltmaya karar verirsem kesin size bu cinsten göndereceğim sanırım bunun cinsi farklı o yüzden böyle büyüyor. Aslında anobias için kuma dikme kökü açıkta kalsın diyorlar ama benimkinin kökleri kumun altında ve köklerinde bataklık torfu var ayni saksı çiçeği gibi. Yavrular büyümeye devam ediyor ama daha hızlı büyümesi için ev yapımı yemler başlayacağım dün bir konuda yakaladım aynısını yapıp deneyeceğim bakalım gelişmede bir farklılık olacak mı? Abidin Bey.de ev yapımı yem kullanıyordu onun baliklarida çok güzel. Burdan söylüyorum Allah nazarlardan saklasin... batu.gulsah2014-10-19 10:44:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2014 12:17
Sadece civciv yemiyle japonları besleyen akvaryumcular duymuştum, hiç kabız bile olmuyorlarmş, yani ev yapımı yem biraz külfetlidir ama ayarı tutturunca en sağlıklısıdır kuru yemden bence daha sağlıklı, sindirimi kolay olur.  mesutok2014-10-19 12:18:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnginsaglamÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,3,161210[/C]
Kayıt: 22/04/2014
İl: Ankara
Mesaj: 2180
EnginsaglamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2014 09:58
Gülşah hanım teşekkür ederim, anubiası sakın kesmeyin, geçen bir satılık ilanında anubias gördüm hayretler içince kaldım, bir metrelik akvaryumun içinde sağa sola büyümüş tam bir V yapmış, çok hoş duryordu, umarım sizinkide o şekile gelir, tekrar dile getireyim gün geçtikçe insan kendi akvaryumunu ve balıklarını daha iyi tanıyor, dışardan balık alıp koymak bile bile ledes olmak gibi birşey, bundan sonra balık alırsam yapacağım şey aynen şudur, ilk önce bir iki gün mikofish ile gelen balığı taze suda bekletip, üzerindeki bakterileri yok etmeye çalışmak, tuz banyosuda şart, daha sonra ana tanktaki sudan alıp yeni balığı bu suya alıştırmak %50 oranında değişim , 3-4 günde yeni balığın suyunu, yine ana tanktaki su ile %30-40 oranında değişitirmek, bu su değişimi olayını minimun üç kez yapmak istiyorum, yeterki ana tanktaki bakteriye yeni gelen balık alışsın ve üzerindeki bakteriyi yok edebilsin diye, normal japonlar dayanıklı dayanıklı kolay kolay birşey olmuyor ama ithal japonlar çok narin, su sıcaklığı 25 derecenin altına düşsün  su sıcaklığından dolayı değişen bakteri kültüründen bile etkileniyor ve sonuç ölüm...
sağlıklı balıklar  ve iyi günler dilerim


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2014 13:50
Engin bey, mikofish'i az tututup aynı and daha çok metilen mavisi kullanmanızı tavsiye ederim, çünkü beyaz benek riski daha fazla oluyor akvaryumculardan alınan balıklarda, metilen mavisi beyaz benek parazitlerini öldürürken, mikofishte mantar ve olumsuz bakterilerde etkili olacaktır diye düşünürüm ben hep. Metilen tedavisini tam doz uygulayıp buna azda mikofish çeyrek doz eklemekte fayda vaar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratcem55Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/12/2012
İl: Samsun
Mesaj: 880
muratcem55Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2014 14:23
Gülşah hanım bir bayan olarak japon balıklarına gönül vermiş olmanızı takdire şayan buluyorum öncelikle bunu belirtmek isterim.Forumda ki bir çoğu arkadaşta benim gibi eşlerinin söylenmesinden şikayetinden müzdaripdir eminim.Yeni balıklarınız hayırlı olsun bence akvaryumunuzu büyütme zamanınız gelmiş gibi,elma salyangozları ve yavrularınızın maşallahı var.Yavru balıklarınız için Yem olarak protein ağırlıklı gemma baby ve kabuksuz artemia(Rotifish marka) öneririm size. Benim balıkları boylandırmamda ve form tutmalarında çok faydasını gördüm.Birde imkanınız var ise yavru balıklarınızı boylarına göre ayırıp küçük kalanları farklı bir yerde beslerseniz çok daha iyi bir gelişim gösterirler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batu.gulsahÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/04/2014
İl: Mugla
Mesaj: 788
batu.gulsahÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2014 15:48
[QUOTE=muratcem55] Gülşah hanım bir bayan olarak japon balıklarına gönül vermiş olmanızı takdire şayan buluyorum öncelikle bunu belirtmek isterim.Forumda ki bir çoğu arkadaşta benim gibi leşlerinin söylenmesinden şikayetinden müzdaripdir eminim.Yeni balıklarınız hayırlı olsun bence akvaryumunuzu büyütme zamanınız gelmiş gibi,elma salyangozları ve yavrularınızın maşallahı var.Yavru balıklarınız için <span style="font-size: 12.222222328186px; line-height: 18.6666660308838px; : rgb231, 237, 246;">Yem olarak protein ağırlıklı gemma baby ve kabuksuz artemia(Rotifish marka) öneririm size. Benim balıkları boylandırmamda ve form tutmalarında çok faydasını gördüm.Birde imkanınız var ise yavru balıklarınızı boylarına göre ayırıp küçük kalanları farklı bir yerde beslerseniz çok daha iyi bir gelişim gösterirler.</span>[/QUOTE]

;) Merhaba. Ben tum hayvanlari cok seviyorum hatta bazen insanlardan daha cok diyebilirim. SAF SEVGİ gorebileceginiz canlilar..
Siz esinizden sikayetcisiniz de ben degilmiyim. Su baliklarla ilgilendigin kadar bizle ilgilensen bile diyo bazen :)) Emin olun baliklarla ilgilenmeyen kişiler hep ayni seyi söylüyorlar. Gecenlerle aksam yem saatlerinde yem vermesini istedim dayimlarda kalmistim o gun; bir guzel tarif ettim sabah bir eve geldim yavrulara oyle cok yem vermiski sularinin rengi degismis su degisimi yapmama rağmen 10 yavru kaybettim ertesi gun. O yuzden sizlanmaya gerek yok istemeyerek hicbirsey yapilmiyo yaptirilmiyo..
Ben yavrulara 6 cesit yemi ögütücuye koyup jbl.nin baby formuna getirip veriyorum. Buyudukce taneli yapiyorum. Suan en buyukler dip yemi buyuklugundekileri yer oldular. 2 gunde bir de yari yariya su degisimi yapiyorum. Sunu gördüm 10 haftayi gecen tum yavrular cok hizli buyuyolar. Bakalim digerler onlarin yaninda cok kucuk kalacak olursa ayirabilirim çünkü sayi olarak biraz fazla. Ilk denememde 2 ayda 2 yavru kalmisti ama bu defa 150 civari var. İnşallah birsey olmadan biraz daha buyutmeyi basarabilirim. Akvaryumcudaki eleman abla yap bu işi baska yerden almayalim su baliklari diyo. Bakalim bu yavrular nasil olacak ona gore dusunecegim uretim isini ticari olarak..
Buyuk akvaryum sart oldu da eşim bunlar sana yetmiyo mu diye soylenip duruyo. Offff gelecek gunlere artik ne diyelim..

[QUOTE=mesutok] Sadece civciv yemiyle japonları besleyen akvaryumcular duymuştum, hiç kabız bile olmuyorlarmş, yani ev yapımı yem biraz külfetlidir ama ayarı tutturunca en sağlıklısıdır kuru yemden bence daha sağlıklı, sindirimi kolay olur. 
[/QUOTE]

Pet shopcuya japonlara da degisik yem lazimi yeni ogrettim. Simdi birde civciv yemi diyorsunuz ya tarimcilara da gondereceksiniz beni :)) mantikli olabilir civciv yemleri cok yuksek yag ve proteine sahipler biliyorum daha onceden bir kumes bakmistim. Alabalik yemide ayni katagoriye giriyo o yuzden ezerek alabalik yemide veriyolar. Ben daha denemedim ama yakinda menuye girerse sasirmayin :)) dener haber veririm.

Engin bey tum dilekleriniz icin tesekkurler. Birde soyledikleriniz de sonuna haklısınız da erkek baliga ihtiyacim var. Gormeden almak da istemiyorum. Hasan beyde harika baliklar var ama bir gun kargoda kalacak surekli sallanan suyun icinde korkuyorum o yuzden uzaktan getirtmek istemiyorum. Bakteri konusu insani delirtecek boyda zaten girmek de istemiyorum. Suyu az degistir sorun cok degistir sorun o yuzden basa bela :))

Herkese saglikli balıklar.... batu.gulsah2014-10-20 16:04:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ludwigia repensÇevrim Dışı

Kayıt: 01/05/2014
İl: Tekirdag
Mesaj: 33
ludwigia repensÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2014 08:29
Gülşah hanım merhabalar sanırım bir tek ben bu hobiyi eşimle koordineli götürüyorum:) Ama çok keyifli yani hiç bişeye hayır yok yeni akvaryum mu tamam yer ayarlayalım:)) Hafta sonu hep yavruları izlmeye dalmış yakalarım eşimi mesela ev yapımı yem de onun eseridir a dan z ye onlarca tarif arasından yaptı.Ev yapımı yem ne durumda yaptınız mı gerçekten çok seviyorlar ve büyümelerinde etkili olduğunu gözlemliyorum zira balıklar o gümüş rengi aldıktan sonra siyahlaşıyor 3 gün içinde kendi renklerine bürünüyorlar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batu.gulsahÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/04/2014
İl: Mugla
Mesaj: 788
batu.gulsahÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2014 11:50
[QUOTE=ludwigia repens] Gülşah hanım merhabalar sanırım bir tek ben bu hobiyi eşimle koordineli götürüyorum:) Ama çok keyifli yani hiç bişeye hayır yok yeni akvaryum mu tamam yer ayarlayalım:)) Hafta sonu hep yavruları izlmeye dalmış yakalarım eşimi mesela ev yapımı yem de onun eseridir a dan z ye onlarca tarif arasından yaptı.Ev yapımı yem ne durumda yaptınız mı gerçekten çok seviyorlar ve büyümelerinde etkili olduğunu gözlemliyorum zira balıklar o gümüş rengi aldıktan sonra siyahlaşıyor 3 gün içinde kendi renklerine bürünüyorlar..[/QUOTE]

Caglar bey uzulerek soyluyorum yapamadim son 2 gundur 20den fazla yavru öldü. Once kabiz gibi sonra hava kesesi sorunu gibi görünüp sabahda ölü topluyorum delirecegim.. suyu hic bu kadar cok değiştirmemistim bugun 25 lt su degistirdim 30 ltlik akvaryumdan suan biraz rahatladilar ama sabaha kaci ölür bilmiyorum 6 tane ters yuzen var halen. Tum salyangozlari topladim icinden isteyenlerede yollayacagim az sonra kargoyla. Umarim sorunu salyangozlar yaratmistir da cozulur diye umut ediyorum.. yoksa cildirmamak elde degil kocaman yavrularda ölüyor kucuklerde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2014 14:01
Salyangozlar çok olunca zemini salyalarıyla kaplıyorlar ve diğer balıkların ölümcül etkileyebiliyorlar, salyadan zeminden balıklar beslenemiyor, salyangozlarları bir kovaya ayırıp orada bile besleyebilirsiniz. salyangozlara birşey olmaz. ama balıklar rahatlar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnginsaglamÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,3,161210[/C]
Kayıt: 22/04/2014
İl: Ankara
Mesaj: 2180
EnginsaglamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2014 09:38
Öncelikler geçmiş olsun Gülşah hanım
imkanınız var ise akvaryumun suyunu filtre yardımı ile başka bir ortama ve %50 lik su değişimi öneririm, birde bildiğimiz maden suyunu kapağının açıp az bekletip yavaş yavaş akvaryumun içine boşaltmanız iyi olur diye düşünüyorum tabi kabızlık için, eğer kabız değil ise genede fark etmez maden suyu  ve suyu sarartacak kadar az mikofish dökmeniz ısıyıda 28-30 arası tutmanız iyi olur, Mesut beyin dediği gibi zemin jel olmuştur buda etkilemiştir, akvaryumun kumunuda temizlemeniz lazım diye düşünüyorum bol sıcak su ile

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

patrickstarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2012
İl: Antalya
Mesaj: 1134
patrickstarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2014 10:33
Salyangoz nüfusunun kalabalık olması etkili olmuş olabilir; sonuçta onlarda sudaki oksijeni kullanıyor ve suya atık bırakıyor. İnşallah müdahalenizden sonra toparlar yavrular. 

Salyangozlarımın bir türlü ürememesinden yakınıyordum; ama demek ki üremeseler bir dert, üreseler ayrı dert bunların :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batu.gulsahÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/04/2014
İl: Mugla
Mesaj: 788
batu.gulsahÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2014 10:21
[QUOTE=mesutok] Salyangozlar çok olunca zemini salyalarıyla kaplıyorlar ve diğer balıkların ölümcül etkileyebiliyorlar, salyadan zeminden balıklar beslenemiyor, salyangozlarları bir kovaya ayırıp orada bile besleyebilirsiniz. salyangozlara birşey olmaz. ama balıklar rahatlar. [/QUOTE]

Salyangoz işi tam bir facia boyutunda. Isteyenlere gondereyim dedim de kargoda kavga boyutuna gelen bir tartismadan sonra sıvı olan hicbirseyi kabul etmediklerini; etseler bile tahta kasalarda köpük ilavesiyle kabul ettiklerini ogrendim ogrenmesine de bir anaclar haric hepsini dereye döktüm o sinirle.. Çünkü onlari toplamsk ayirmak ve kolilemek icin 2 saat ugrasmistim. Neyse yasamak onlara kalmis.. yavrular hala yuzeyden besleniyordu ve hafif dusen Yemleri yiyorlardi ama bu sabah 7de uyandim ve tum yavrulari toplayip akvaryumlarini temizledim kumlarina kadar da dunden bu yana 10 tane daha öldü 7-8 tanede ters yuzen var. Umarim sorun salyangozlardir..

[QUOTE=ENGİN06] Öncelikler geçmiş olsun Gülşah hanım
imkanınız var ise akvaryumun suyunu filtre yardımı ile başka bir ortama ve %50 lik su değişimi öneririm, birde bildiğimiz maden suyunu kapağının açıp az bekletip yavaş yavaş akvaryumun içine boşaltmanız iyi olur diye düşünüyorum tabi kabızlık için, eğer kabız değil ise genede fark etmez maden suyu  ve suyu sarartacak kadar az mikofish dökmeniz ısıyıda 28-30 arası tutmanız iyi olur, Mesut beyin dediği gibi zemin jel olmuştur buda etkilemiştir, akvaryumun kumunuda temizlemeniz lazım diye düşünüyorum bol sıcak su ile
[/QUOTE]


zemin temizligini yaptım sabah erkenden. Yarisini buyuk akvaryumdan filtrelenmis suyla doldurdum diget yarisini da temiz su. Maden suyu isini de hemen yapacagim Bu arada kuma inmeyen baliklar simdi kumda araniyolar garip..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2014 10:51
Bende karşılaşmıştım o sorunlarla ve birdaha tövbe demiştim canlı göndermeye, kimi arkadaşlar bir yolunu buluyor doğruyu söylemiyor, işte oyuncak yahut şu bu gibi şeyler söylüyorlar gönderebiyorlar galiba, neyse sağlık olsun derede daha iyi beslenirler bence, seneyede onları toplar kozmetikçilere kilosunu 300 TL den satar köşe olursunuz artık.  Şaka bir yana umarım ölümler durur. Yeni aldığınız japonlar nasıl onları da bir ara resimlerseniz, ekleriz foruma.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir