Akvaryumumdaki Bu Şey Nedir?


utkyalcnÇevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2018
İl: Ankara
Mesaj: 5
utkyalcnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2019 23:42
Merhabalar,
Geçenlerde akvaryumumda arowana beslemeye karar verdim ve tanıdığım bir akvaryumcuya danıştım. Yeni bir akvaryum aldım ve bu akvaryumumdaki balıkları ona aktardıktan sonra akvaryumcunun tavsiyesi üzerine tüm akvaryumu boşaltım kumunu filtresini iyice yıkadım ve sıfırdan kurulum yapar gibi yaptım her şeyi. 1 haftadır suyun oturmasını bekliyorum ancak bugün fotoğrafta da görüldüğü gibi termometrenin üzerinde böyle bir şeyle karşılaştım. Mantar olabilme ihtimalinden şüphelendim ancak mantar oluşması için hiçbir sebep yoktu ben de siz akvarist dostlar arasından elbet tecrübeli birinin bana yol gösterebileceğini düşündüm. Eğer bilgili biri varsa beni bilgilendirebilir mi stresliyim çok. Şimdiden teşekkürler.
(Not:Akvaryumu sıfırdan kurarken termometrenin vantuzunu sökmemiştim kurduktan sonra vantuz kendiliğinden düştü termometre kuma saplanınca nasıl olsa balık henüz yok akvaryumda diye ellemedim.)[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/210146/050520191934031.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fatih ÖzirkinÇevrim Dışı

Kayıt: 04/06/2009
İl: Kütahya
Mesaj: 339
Fatih ÖzirkinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2019 00:03
Hani mangrow yada yatı köklerini akvaryuma koyduğumuzda bazı bölgelerinde sümüksü bir yapı oluşur ya aynı ona benziyor belkide bakteri döngüsü ile ilgili olabilir su tam oturmadığından kaynaklanabilir

+1: [T]213582,younsoi[/T][T]210146,utkyalcn[/T][T]211283,fatihkkl[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hounsoiÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 192
hounsoiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2019 01:09
Utku Bey merhabalar, öncelikle atay isimli şahsın yorumunu önemsememenizi dilerim. Kendisi foruma troll amaçlı üye olmuş gibi görünüyor, yorumu asılsızdır. (Açtığı konulara bakarsanız amacını anlayabilirsiniz).

Konunuza dönecek olursak, bitkili akvaryum kurulumuma başladığım zamanlarda benim de başıma gelmişti. Mantarlaşma veyahut bakteri döngüsüyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Öncelikle endişelenmeyin, sisteminizin oturmasını sabırla bekleyin. Garantiye almak adına isterseniz az bir miktar (%20 kadar) su değişimi yapıp, bakteri kültürü ekleyin. Ve dediğim gibi sisteminizin oturmasını bekleyin. Henüz canlı eklemeyeceğiniz için gözlemlerinize devam edin.

Görüntüyle alakalı olarak tam bilgisi olan biri varsa da genel bi bilgilendirme yaparsa hepimiz memnun oluruz. Ben böyle bir görüntüden sonra sorun yaşamadım, sistemin oturmasını bekledim ve zamanla her şey yerini buldu. Bende oldu diye sizde de olur demiyorum ama bu durumda sabırlı olmak ve daha ehil yorum beklemek en yararlısı olacaktır.

Kurulumunuz hayırlı olsun[:)]

Beğenenler: [T]210146,utkyalcn[/T]
Teşekkür Edenler: [T]210146,utkyalcn[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir