Albino Cichlid balıkları yavrulama süreci


yilcanÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 4
yilcanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2010 15:14
Merhabalar,
Eş olarak aldığım Albino Cichlidlerim yavrulama sürecine girdiler sanıyorum. Tüm forumlarda okuduğum belirtiler var. Dişi balığın gövdesi ve kuyruğuna doğru tamamen turuncu bir renk kapladı. Kendilerine yer seçtiler akvaryumda ve belirli bir bölgedeki taşları tamamen kaldırdılar. Akvaryum içindeki bir deniz kabuğuna süreli girip çıkıyorlar. En önemlisi ise dişi balığın karnının altında küçük bir borucuk belirdi.

Benim sorum bu süreçten sonra neler olucaktır.
Yumurta dökmesi kaç gün sürer ?
Sadece akvaryumda iki balık var ve benim yavrular olduktan sonra yavruları başka bir akvaryuma almam gerekiyor mu?
Yumurtladıktan sonra yavruların çıkması ne kadar sürer ?
Dişi balık yumurtaları ağzında kuluçka yapıcam mı acaba?

Şimdiden vericeğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yilcanÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 4
yilcanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2010 15:24
En baştada belirttiğim gibi Albino zebra Cichlid

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

buraktamelÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2010
İl: Kastamonu
Mesaj: 13
buraktamelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2010 14:16
Bilindiği gibi zebralar diğer cichlid türlerine göre sık aralıklarla yumurta döken balıklardır. Eğer daha önceden balık aynı ortamda yumurta dökmüşse her 21 günde bir yumurtlama evresine girer. Sorunuzun cevaplarına gelecek olursak;

1) Eğer dişi zebra turuncu bir renge bürünmüşse uygun ortam sağlanmışsa 5-6 gün sonra yumurta dökecektir.
2)Eğer tankınızda yalnız bir çiftiniz varsa yavruları belli bir süre ayırmayınız (15 gün kadar). Ancak karma akvaryuma sahipseniz yumurtlama evresinde zebraları küçük bir tanka ayırmanızı öneririm. Çünkü yumurtlama döneminde oldukça asabi olurlar. Diğer balıklara zarar verebilirler.
3)Yavrular 3 gün kadar yumurtada kaldıktan sonra yumurtalar hareketlenmeye başlayacaktır. Bundan 4-5 gün kadar sonra da dişi zebra kontrolünde ufak alanlarda gezineceklerdir. Serbest yüzüşleri ise bu evreden yaklaşın 1,5 hafta sonradır. Eğer yumurtalar beyaz renk ise ve hareket yoksa bilin ki yavrular ölmüş demektir. 
4) Zebralar canlı doğuran değildir. Hiçbir zaman ağızda kuluçka yapmaz. Yavrular çıktıktan sonra ebeveynlerin yavrularının yerini değiştirmek yada tehlikeden korumak için ağzına aldıklarını göreceksiniz. Korkmayın yutmazlar, başka bir yere naklederler. 

Ama dikkat edilmesi gereken şey; eğer ebeveynler yeniden çiftleşme sürecine girmişse ( ki yumurtlamadan itibaren 20 gün kadar sonradır) mutlaka yavruları ayırın. Yoksa o güne kadar yavrularını koruyan çift o günden sonra onların katili olur.


Saygıyla... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berkan1905Çevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2010
İl: Adana
Mesaj: 9
berkan1905Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2011 16:00
Arkadaşlar benimde beya zebra cichlidlerim var ne zaman yumurtladıklarını bilmiyorum yavrular daha bir şeyin üzerinde yapışık halde yumurtalar tam şeffaf değil biraz beyazlık var yumurtalardan 3 tanesini yavruluğun içine koysdum ama başka koymadım bişey olursa diye diğerleri süsün içinde ilk geldiğinde balıkta turunculuk yoktu sonradan turunculaştı iki tane balığım var birinin cinsiyetini bilmiyorum o erkek olabilirmi yavruların yanından hiç ayrılmıyor dişi ama diğeri girmiyor hiç süsün içine ne olur yardımcı olun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir