Albino Full Red


Ziya ErkusÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 510
Ziya ErkusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2012 11:26
Ethem Bey merhaba,bu eşleşmeler yani baba-kız ve anne-oğlu arada bir fark yaratmaz. Bunu yapmamızın nedeni, öncelikle çoğul eşleşmeden doğacak farklılıklar gösterecek yavru almamak ve kardeş eşleşmesini önlemek. Bilirsinizki kardeş eşleşmesi sonucu doğan yavrular da kamburluk, renk solgunluğu gibi istemediğimiz durumlar ortaya çıkıyor. Ama söylediğim eşleşmelerde yavrular yine aynı baba ve anne yani varyete özelliklerinde çıkıyor. Arada istisnalar olabiliyor ama doğrusu ve teorik olarak yazan deneyerek pratikte bulduğumuz da budur. Yeni bir varyete elde etmek tabiki çok istediğim bir konu. Ancak, şu an buna ne zamanım nede ayıracak ilgim var. İnşallah ilerde diyeceğim. Öncelikle bizden çok ilerde olan uzak doğu ve avrupa hatta amerikalı üreticileri yakalamalıyız. Tabiki bunu herkesden bekleyemeyiz. Bunları belirli kişiler yapmalı ve hobicilerde katkı sağlamalıdır. Siz ve ben gibiler bu çalışmaları yaparak hobimizi daha ileri götürmeli ve diğer hobicilerede öncülük etmeliyiz. Bence şu an elimizde olmayan kanları yani var olan kanları elde etmeliyiz. Etmeliyizki, yeni bir varyete yaratabilecek sağlam ve kaliteli kanlar elimizde olsun. Daha sonra çaprazlamalarla yeni bir varyete elde etme çalışmaları yapmalıyız. Naçizane düşüncelerimdir. Sevgi ve saygılarımla. zerkus2012-09-08 11:27:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ethemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 464
ethemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2012 15:31
[QUOTE=zerkus] Ethem Bey merhaba,bu eşleşmeler yani baba-kız ve anne-oğlu arada bir fark yaratmaz. Bunu yapmamızın nedeni, öncelikle çoğul eşleşmeden doğacak farklılıklar gösterecek yavru almamak ve kardeş eşleşmesini önlemek. Bilirsinizki kardeş eşleşmesi sonucu doğan yavrular da kamburluk, renk solgunluğu gibi istemediğimiz durumlar ortaya çıkıyor. Ama söylediğim eşleşmelerde yavrular yine aynı baba ve anne yani varyete özelliklerinde çıkıyor. Arada istisnalar olabiliyor ama doğrusu ve teorik olarak yazan deneyerek pratikte bulduğumuz da budur. Yeni bir varyete elde etmek tabiki çok istediğim bir konu. Ancak, şu an buna ne zamanım nede ayıracak ilgim var. İnşallah ilerde diyeceğim. Öncelikle bizden çok ilerde olan uzak doğu ve avrupa hatta amerikalı üreticileri yakalamalıyız. Tabiki bunu herkesden bekleyemeyiz. Bunları belirli kişiler yapmalı ve hobicilerde katkı sağlamalıdır. Siz ve ben gibiler bu çalışmaları yaparak hobimizi daha ileri götürmeli ve diğer hobicilerede öncülük etmeliyiz. Bence şu an elimizde olmayan kanları yani var olan kanları elde etmeliyiz. Etmeliyizki, yeni bir varyete yaratabilecek sağlam ve kaliteli kanlar elimizde olsun. Daha sonra çaprazlamalarla yeni bir varyete elde etme çalışmaları yapmalıyız. Naçizane düşüncelerimdir. Sevgi ve saygılarımla. [/QUOTE]
 
Sayın abim,
aşagıdaki soruma
 
(Babalara dişi yavrularla  ,Anneleride erkek yavrularla eşlersek  ( Çogul yada birebir eşlersek) arada ne farklar oluşur?)
 
Ethem Bey merhaba,bu eşleşmeler yani baba-kız ve anne-oğlu arada bir fark yaratmaz.
 
bu cevabı verirseniz beni tatmin etmemiş olursunuz.Bu eşlemeler gerektiğnde yapılır,iki eşleme arasında uçurum olucak kadar fark vardır.Bunu kısa vade çalışmada görebilirsiniz fakat uzun vade çalışmada bariz derecede fark olur.
 
Yapıcanız çalışmaya göre anne ve baba yavrularla ,aynı batın yavrular gerek kendi aralarında , ebeveynler gerek batın atlıyarak yavrularıyla ,yavrular batın atlıyarak  gene kendi aralarında olabilir.
Fakat bu çalışmalar uzmanlık ,yeteri kadar tank, yeterikadar gerke teori gerek pratik tecrübe yada bilgi ister.
 
(((Bilirsinizki kardeş eşleşmesi sonucu doğan yavrular da kamburluk, renk solgunluğu gibi istemediğimiz durumlar ortaya çıkıyor. Ama söylediğim eşleşmelerde yavrular yine aynı baba ve anne yani varyete özelliklerinde çıkıyor. ))) Demişsiniz.
 
Kardeş eşlemelerinde sorun çıkmaz fakat nezaman durulması gerektiğini bilmez isen dediğiniz gibi sonuç üzücü olurki bu sonucu toparlamak ırk için içinden çıkılmaz hal alır.
 
Ziya abim uzun ugraşlarımdan dolayı katettiğim çok şey var fakat bu lepistesin son türü diye birşey olmasada teorik hep aynıdır, sanmıyorumki teorik olarak yeni birşeyler eklensin belkide eklenebilir.
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ziya ErkusÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 510
Ziya ErkusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2012 02:00
Merhaba, Ethem kardeşim yazdıklarını anlayabilmiş değilim. Bunu daha öncede yazdım ve söyledim ama nedendirki hep aynı konu üzerinde çakıldınız kaldınız. Birincisi, benim yeni bir ırk yaratmak gibi bir düşüncem yok. İkincisi, elimde bulunan ki bu paylaşımı yaptığımda sadece bunlar vardı ama şu an elimde 5 farklı kan var, bu kanı korumak hatta seçicilikle ve özel yemlerle daha da ileri götürmek amacım. Ama görüyorumki, Raif kardeşimde sizde beni birçok sorunuzla sorgulamaya, sıkıştırmaya ve detaylı vermediğim cevaplarla , tatmin olmadımlara getirdiniz. Tekrar yazıyorum, ben sadece elimdeki varyeteyi paylaştım ve daha sonrada diğer kanlarımı paylaşmak istemedim. Çünkü, bu tür tartışmalara girmek istemiyorum. Tabiri caizse sidik yarışı yapma niyetinde değilim. Kusura bakma. İnşallah çalışmalarınız sonucu "x" adında bir varyete yaratırsınız ve ben de , işte bu, Türkiyenin ve Ethem Beyin varyetesi diyerek, bu çalışmanızı ayakta alkışlarım. Uzun uğraşlarınız umarım dilediğiniz gibi sonuçlanır ve emeğinizin karşılığını alırsınız. Sevgi ve saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ethemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 464
ethemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2012 17:04
[QUOTE=zerkus]Merhaba, Ethem kardeşim yazdıklarını anlayabilmiş değilim. Bunu daha öncede yazdım ve söyledim ama nedendirki hep aynı konu üzerinde çakıldınız kaldınız. Birincisi, benim yeni bir ırk yaratmak gibi bir düşüncem yok. İkincisi, elimde bulunan ki bu paylaşımı yaptığımda sadece bunlar vardı ama şu an elimde 5 farklı kan var, bu kanı korumak hatta seçicilikle ve özel yemlerle daha da ileri götürmek amacım. Ama görüyorumki, Raif kardeşimde sizde beni birçok sorunuzla sorgulamaya, sıkıştırmaya ve detaylı vermediğim cevaplarla , tatmin olmadımlara getirdiniz. Tekrar yazıyorum, ben sadece elimdeki varyeteyi paylaştım ve daha sonrada diğer kanlarımı paylaşmak istemedim. Çünkü, bu tür tartışmalara girmek istemiyorum. Tabiri caizse sidik yarışı yapma niyetinde değilim. Kusura bakma. İnşallah çalışmalarınız sonucu "x" adında bir varyete yaratırsınız ve ben de , işte bu, Türkiyenin ve Ethem Beyin varyetesi diyerek, bu çalışmanızı ayakta alkışlarım. Uzun uğraşlarınız umarım dilediğiniz gibi sonuçlanır ve emeğinizin karşılığını alırsınız. Sevgi ve saygılarımla.[/QUOTE]
 
Aşagıdaki yazılar hatırlatma mahiyetinde önceki mesajlardan alıntıdır.
 
Raif kardeşim belki Ziya bey balıklarının paylaşımını yaptıgı  konu üzerinden  belki rahatsızlık duyabilir,müsade ederse devam ederiz.
 

Merhaba, estağfurullah Ethem kardeşim müsade etmek ne demek, tabiki devam edilebilir.
 
Anlaşıldıgı üzere siz farklı degerler içindesiniz.
 
Raif kardeşimin yaklaşık 2 sene kadardır sesini duymadım .1 sene kadardırda msn veya başka formlar üzerinden özel mesajlaşmalarım olmamıştır hatırladıgım kadar ile .
 
Yukarıdaki ifade sıcaklıgınızla konunuza birşeyler katmak istedim.(Tabiri caizse sidik yarışı yapma niyetinde değilim. )(Yakışık kelimeler degil) Yukarıdaki ifadelerdeki düşüncelerinizden sonra zaten yazıcak birşeyim olamaz .
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eagertrÇevrim Dışı

Kayıt: 26/10/2008
İl: Adana
Mesaj: 66
eagertrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2012 07:55
Ziya Bey maşallah balıklarınız harika. Bir türlü denk gelemedik Ankara'da çayınızı içmeye. Bu arada stratejinizle ilgili muhalifleriniz de hayırlı olsun :)  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ziya ErkusÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 510
Ziya ErkusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2012 15:41
Taner Bey çok teşekkür diyorum. Her zaman beklerim Ankaraya geldiğinizde mutlaka görüşmek, oturup sohbet etmeyi. Ben her zaman eleştiriye açığımdır. Muhalif olarak görmüyorum kimseyi ama amaç o yöne doğru kayarsa , benimde söyleyecek bir dolu şeyim olacaktır. Malum lepistes hobi dünyamız küçük ve kim ne dedi hemen duyuluyor. Balıklar güzel, bolca yavru aldım. Yavrularda büyüdü. Bunları gerçek hobicilere dağıtarak, varyetenin devamını da sağlamam lazım. Sevgi ve saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aykılıçÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/10/2006
İl: Eskisehir
Mesaj: 419
aykılıçÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2012 23:11
Taber abi beraber gidelim inşallah. bende çok merak ediyorum Ziya Bey'in full redlerini. Bi cumartesi atlayıp gidelim Ziya Bey müsait olduğunda...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ziya ErkusÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 510
Ziya ErkusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2012 21:34
Merhaba, Selçuk Bey herzaman beklerim. Eğer gelemezseniz bile gönüllerimiz hep bir. Aslında, işlerimi düzene soktuğumda ben gelmek istiyorum ve Eskişehir programı hep gündemdeydi hatırlarsanız. Kısmet diyelim artık, siz yinede gelin ama ben kesin geleceğim. Sevgi ve saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

radenkoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 974
radenkoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2012 22:10
[QUOTE=ethem][QUOTE=zerkus]Merhaba, Ethem kardeşim yazdıklarını anlayabilmiş değilim. Bunu daha öncede yazdım ve söyledim ama nedendirki hep aynı konu üzerinde çakıldınız kaldınız. Birincisi, benim yeni bir ırk yaratmak gibi bir düşüncem yok. İkincisi, elimde bulunan ki bu paylaşımı yaptığımda sadece bunlar vardı ama şu an elimde 5 farklı kan var, bu kanı korumak hatta seçicilikle ve özel yemlerle daha da ileri götürmek amacım. Ama görüyorumki, Raif kardeşimde sizde beni birçok sorunuzla sorgulamaya, sıkıştırmaya ve detaylı vermediğim cevaplarla , tatmin olmadımlara getirdiniz. Tekrar yazıyorum, ben sadece elimdeki varyeteyi paylaştım ve daha sonrada diğer kanlarımı paylaşmak istemedim. Çünkü, bu tür tartışmalara girmek istemiyorum. Tabiri caizse sidik yarışı yapma niyetinde değilim. Kusura bakma. İnşallah çalışmalarınız sonucu "x" adında bir varyete yaratırsınız ve ben de , işte bu, Türkiyenin ve Ethem Beyin varyetesi diyerek, bu çalışmanızı ayakta alkışlarım. Uzun uğraşlarınız umarım dilediğiniz gibi sonuçlanır ve emeğinizin karşılığını alırsınız. Sevgi ve saygılarımla.[/QUOTE]
 
Aşagıdaki yazılar hatırlatma mahiyetinde önceki mesajlardan alıntıdır.
 
Raif kardeşim belki Ziya bey balıklarının paylaşımını yaptıgı  konu üzerinden  belki rahatsızlık duyabilir,müsade ederse devam ederiz.
 

Merhaba, estağfurullah Ethem kardeşim müsade etmek ne demek, tabiki devam edilebilir.
 
Anlaşıldıgı üzere siz farklı degerler içindesiniz.
 
Raif kardeşimin yaklaşık 2 sene kadardır sesini duymadım .1 sene kadardırda msn veya başka formlar üzerinden özel mesajlaşmalarım olmamıştır hatırladıgım kadar ile .
 
Yukarıdaki ifade sıcaklıgınızla konunuza birşeyler katmak istedim.(Tabiri caizse sidik yarışı yapma niyetinde değilim. )(Yakışık kelimeler degil) Yukarıdaki ifadelerdeki düşüncelerinizden sonra zaten yazıcak birşeyim olamaz .
 
 
 
[/QUOTE]

Dediklerin doğrudur. İşim gereği uzun süredir bir proje üzerinde çok mesai harcadık. Maalesef forum ve internetten uzak kaldık. 
Ancak ben yazılan çizilenden bir şey anlamadım desem. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

saydogan18Çevrim Dışı

Kayıt: 03/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 96
saydogan18Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2012 18:18
Albino full red beslemek istediğim ve cesaret edemediğim tek varyete...İnşallah bir gün benimde böyle full redlerim olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahim hkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1177
ibrahim hkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 13:19
Ziya Bey;
Balıklarınız gerçekten çok güzel görülüyor.MAŞAALLAH...
Fakat bazı şeyler dikkatimi çekti ve müsadenizle sormak istedim.
Tankınızdaki bazı dişilerin kuyrukları renkli değil!Damızlık boya gelmiş bu dişilerin kuyruk renklerinin karğo vb.kaynaklı olumsuzluklardan strese girerek gitme ihtimali varmıdır?Bunlar sonra nasıl renklenecekler veya renklendiler mi? 
Tankınızda bulunan birden fazla farklı kandaki erkeğin bir zararı yok mu?
Kan değişimi denildiği vakit,insanın aklına aynı türü besleyen birisinden erkek balık temin etmek geliyor.Özellikle kan değişiminde genç damızlık erkeklerini tavsiye ediyorlar,fakat kan değişimi için aldığımız genç damızlık erkeğimiz büyüdüğü zaman ya türünün güzel örneği değilse!böyle bir duruma düşmemek için ne tavsiye edersiniz?
Bazı üreticiler balıkların renklerini ön plana çıkardıkları için balıklara sürekli olarak protein ağırlıklı yemler veriyorlar.Sizce bu doğru mu?
Düzgün renklerde Full redler yetiştirebilmek için enaz kaç tane tank tavsiye edersiniz?Kimi 8 diyor,kimi 18 diyor kimi ise 28 diyor...
Siz bu işi ev ortamında mı yapıyorsunuz?Bu işin ev ortamında yapılabilirliği nedir?
Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ziya ErkusÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 510
Ziya ErkusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 16:22
Merhaba, güzel sorularınız için teşekkür ederim. Haklısınız bazı dişilerin kuyruk renkleri tam kırmızı değil. Bunun sebebi , adaptasyon süresi içinde olduklarından ve birazda ışık yanılmasındandır. İthal balıklarda renk solukluğu, ilk geldiklerindeki gibi olmayıp sonradan yani adptasyon süresini tamamladıklarında, tekrar renklendiği çokça rastladığımız bir durum. Bu videodaki balıkların yavrularında böyle bir durum söz konusu olmadı. O videodaki 2 erkek Andrew Lim kanından ve ATFG superior erkekleri geldiğinde, başka tankta ve başka dişiler ile eşleştiler. Kasım 2012 ayı başlarında, Angelo Eng den gelen erkek ve dişiler, yine farklı tankta yerlerini aldılar. Kasım ayı sonunda ise, videodaki balıkların yavrularından seçilmiş 3 erkek, Qian Hu nun beline kadar kırmızı dişileri ile yine ayrı bir tankta yerlerini aldılar. Ben bu işi evimde, 12 m2 lik bir odada yapıyorum. 12 adet 150 litrelik boylandırma tankım. 15 adet 45 litrelik damızlık ve yavruların ilk 1-1,5 ayını geçirdiği tanklarım var. Tüm setlerimde, kendinden boşaltma ve doldurma sistemi var. Vanayı açtığımda boşalıyor ve diğer vanayı açtığımda da doluyor. Bu sistem için, 500 litrelik dinlendirme tankım var. Ayrıca, dinlendirme tankından, setlerin üzerinde olan dinlendirme tanklarına alıyorum. Yavru tanklarında, gün aşırı %25, boylandırma tanklarında 3 günde bir %30, damızlıklarda da 3 günde bir %25 su değişimi yapıyorum.
Proteinsel yem verilmeli ama bu bitkisel olmalı, kesinlikle hayvansal olmamalı. Damızlıklarda protein değeri % 40-45 arasında olmalı, boylananlarda da % 50 ye yakın olmalı. Yavrularda bu oran daha yüksek olabilir. Ancak, sadece yemleme ile çabuk büyüyemiyor malesef. Su değerleri büyümesinde son derece önemli.
Umarım sorularınıza cevap verebilmişimdir. Sevgi ve saygılarımla.
Ziya Erkus2013-01-16 16:24:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mahmut 123Çevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2012
İl: Bursa
Mesaj: 37
Mahmut 123Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2013 04:51
Yusuf abi merabalar tam full red e heveslendim kan değişikliği çaprazlama dikeyleme derken hevesim kaçtı :) sizi tebrik ediyorum emeklerinizden dolayı...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

@si k@rt@lÇevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2012
İl: Konya
Mesaj: 963
@si k@rt@lÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2013 20:57
Ziya abi balıkların tek kelimeyle harika 41 kere Maşaallah :)
İnşaallah bigün benimde böyle güzel balıklarım olur...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir