AMAN SAKIN HA


beytullahustunÇevrim Dışı

Kayıt: 30/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 97
beytullahustunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2011 17:54
Bana tuna akvaryum demeyin.   
onun yüzünden hatta akvaryum bile görmek istemez olduk yaa..
o derece soğuttu bizi sevdamızdan 
bir ayda bir akvaryum teslim edemedi.  haftaya derken  pazar oldu derken öğlen derken  saat derken hala gelen giden yok .
evde bekle bekle işimizden gücümüzden kaldık bırak madem gelmicen yapmadın bizi neden oyalayıp durdun ona mı yanalım millete akvaryum yaptırdık yeni olsun dedik evdekini birine verdi adam yeni gelicek diye ondan da oldu ona mı yanalım yoksa onları da su gün geliyor diye söyleyince bizde onlara evde olun diyoruz  gelen yok adamı eve hapsettik rezil olduk ona mı yanalım telefon acıyoruz acan yok 
ona yanalım en son çarşamba öğlen dendi bugün işte saat :18 :00  bugün de eve hapis olduk adamı hapis ettik gene rezil olduk ona mı yanalım en kötüsü işimizden kaldık bu ne perhiz bu ne lahana turşusu kardeşim ya sakın sakın tavsiye etmiyorum.

sakın iyi işçilik yada acele olursa sallama olur diye düşünmeyin bile ...zaten ortada  bakalım gelince malzemeyi de görücez inşallah bi de gelse ... ama herkese bunu yapmış kendi kaybetti en azından beni adını yazma ma gerek yok yanlız değilim ..

 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

beytullahustunÇevrim Dışı

Kayıt: 30/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 97
beytullahustunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2011 18:39
Saat altıda yazdım saat 18:40 adamı arıyorum kamyonu yüklüyorum diyor. kamera şakası gibi :) busaate köprü trafiği de iki saat sürer al sana coçuğun yatma saati bir değil bin değil milyon kez pişmanım...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TUNA AKVARYUMÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 20/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 75
TUNA AKVARYUMÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2011 19:16
[QUOTE=beytullahustun] 
ona yanalım en son çarşamba öğlen dendi bugün işte saat :18 :00  bugün de eve hapis olduk adamı hapis ettik gene rezil olduk ona mı yanalım en kötüsü işimizden kaldık bu ne perhiz bu ne lahana turşusu kardeşim ya sakın sakın tavsiye etmiyorum.
[/QUOTE]

Beytullah Bey merhabalar;

Foruma şikayet konusu açtıktan iki saat sonra akvaryumlarınız size teslim edildi. Yani iki saat daha sabredemen şikayet konusu açmanız da benim açımdan düşündürücü doğrusu. 

Size ilk defa 18.12.2011 pazar gunu için  tarih vermiştim. O gun akvaryumları size sevketmeyiş sebebimizi de sizinle detaylı olarak konusmustuk. ŞLimdi bunları tekrar burada konusmaya gerek yok. Butun çabamız sizin ürünlerinizi daha nitelikli ve nizami şekilde evinize ulaştırmak içindir. Akvaryumlarınız 12 mm camdan olduğu için, ağır ve havaleli olduğu için, iyice kurumadan yerinden oynatmak istemedik. Size akvaryumlarınızı pazar getirsek bile su koymanız için beklemeniz gerekecekti. Hal boyleyken atolyede bulunduğu yerde kuruması daha iyi olacaktı. Size bu gecikmenin olacağını da konustugumuz sekilde bir arkadaşımız tarafından bildirilecekti. Ama bildirilmemiş bundan dolayı sizden özür dileriz.




[QUOTE=beytullahustun]
sakın iyi işçilik yada acele olursa sallama olur diye düşünmeyin bile ...zaten ortada  bakalım gelince malzemeyi de görücez inşallah bi de gelse ...
[/QUOTE]

Beytullah Bey akvaryumlarınız şu an evinide olduğuna göre sizden ricamdır işçilikle ilgili en ufak kusur varsa bulabileceğiniz bunu burda hemen yazmanızı rica ederim.

Biz işini düzgün yapmak için gece gündüz demeden ve ticari düşünmeden, maliyet unsurlarını gozetmeden bu hobiye ve hobiye gonul vermiş insanlara hizmet etmeye çalışıyoruz. Sizin de akvaryumlarınızı kenarlarında çok ufak bir çapak var diye ikinci defa yaptık ve iki defa 12 mm camdan iki akvaryum yapacak şekilde tekrar ikinci defa cam satın aldık. Oysa çapaklı camlardan yaptığımız ilk akvaryumları size gonderseydik buyuk ihtimal dikkatinizi bile cekmezdi çünkü o kadar küçük ve arka camın dibine dogru kenarda kalıyordu. Bu bizim titiz çalışmamızın ve işimize gosterdiğimiz önemin bir göstergesidir. İnsanları ve firmaları yargılamadan once sorunu bizimle çözmeyi denediğinizde her zaman bir sonuç gerekçeli net bir cevap alırsınız.

Hakkımızda iki defa sikayet açıldı şimdiye kadar ikisi de geç teslim edilen ürün nedeniyle. Kaldı ki öyle abartılmış derecede ve sorumsuzca bir gecikme olmadığı halde. Akvaryum imalatı ince bir iştir ve çok detaylı çalışmalar sonucu meydana getirilir. Biz hicbir zaman bu detayları atlamadan işimize ve müşterilerimize gereken önemi gösterek çalıştık. Şimdi buradan bir kez daha akvaryum yaptığımız tüm müşterilere soruyorum bir kişi de çıksın ve işçilikle ilgili bir sıkıntısını anlatsın.

Tuna Akvaryum olarak müşterilerimizin büyük kısmı akvaryum hobisinde tecrübeli ve defaten akvaryum yaptırmış kişilerdir. Bizim akvaryum yaptığımız müşterilerimiz ise bizim devamlı müşterilerimiz olurlar. Çünkü beklediklerine değer niteliklerde ürün alırlar. Bunun boyle olacağını da bilirler.

Tuna akvaryum olarak tüm müşterilerimize 10 yıl + mükemmel işçilik garantisi veriyoruz. Beytullah bey işçiliğimizi gordunuz kusuru var ise size de paranızın 10 katını iadeye hazırız.

Konuya cevanızı bekliyoruz. Sıkıntılı olan bir konu varsa konusabiliriz. Yok ise forum yoneticilerinden konunun kapatılmasını rica ediyoruz.


TUNA AKVARYUM2011-12-22 19:31:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahimozelÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/04/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 656
ibrahimozelÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2011 19:45
Madem konu acılmıs bende suraya bir kaç satır yazmalıyım diye düşündüm.

Tuna akvaryumu kötüleyen kurum aleyhine yazı yazmışsınız sonra üzerine diğer arkadaşlar kendi fikirlerini ortaya koymuşlar. Bende sadece bir MÜŞTERİ olarak fikirlerimi yaziyorum.

Ağustos ayında 150-50-60h boyutlarında sumpli bir akvaryum almak icin Tuna akvaryuma arkadaşlarım tarafından yönlendirildim. Akvaryum söz verildiği tarihte evime teslim edildi. Sump kullananlar bilirler kafa motoru akvaryumdan sumpa inen su miktarından fazla su yukarı basarsa akvaryum taşar. Bende daha büyük bir kafa motoru aldıgım için boyle bir sıkıntı yasadım. Hemen Deniz bey arabayla gelip sump borusu üzerinde gerekli ek delikleri actı. Böylece sorun çok kısa sürede giderildi. 

Ağustos ayından itibaren hiç bir sorun yaşamadım. Birkaç arkadasımı da Tuna akvaryuma yönlendirdim. Bence işçilik, malzeme, müşteriye yaklasım konusunda herhangi bir sorun yok. 

Akvaryum imalatı yapan çok insan var. Camcıdan cam alıp evde kendiniz yapıştırmak ile akvaryum imalatı yapan bir firmadan akvaryum siparişi vermek arasında büyük fark var. Eğer bu akvaryum evinizin en güzel köşesinde duracaksa bence bu işi iyi yapan bir firmadan almak en iyisi. 4 adet gönye ile bu işin bitmediğini iyi biliyorum. Önemli olan kaliteli işcilik. 

Konuyla ilgili fazla birşey söylemeye gerek yok. Ben kendi düşünce ve yaşadıklarımı yazdım.

İyi aksamlar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gulayÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1445
gulayÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2011 20:26
Ben de birkaç ay önce sumplı bir akvaryum siparişi vermiştim Deniz Bey'e ve teslim tarihini de konuşarak peşinen 400 lirayı hesabına yatırmıştım. Sump hiç kullanmadığım için ses ve motorun arızası durumunda suyun boşalması konularında endişelerim vardı, sağolsun epey bir detaylı tarif ederek sumplı yaptırmam konusunda beni ikna etmişti. Teslimden önce arayacak ve tam teslim gününü konuşacaktık, o dönem benim de yoğun bir zamanıma gelince tankın gelmesi gereken haftadan 10-15 gün sonra Deniz Bey değil ben aradım. Kendisinden kaynaklı sebeplerle bir o kadar daha ertelendi teslim. Artık süre teslim edilmesi gerekenden 1 ayı geçince ben vazgeçmek istedim ama kendisine telefondan bir türlü ulaşamadım. Sonunda konuştuk, parayı geri ödedi hatta mağduriyetimden ötürü tekrar yaptırmak istersem oldukça indirimli bir de fiyat verdi Deniz Bey sağolsun ama şu da var ki, o dönem 1.5 ay geçince kendi yaptığım planlar altüst oldu, herşey de birbirine girdi. Yani ben kendi olayımı yorumlarsam, ortada Deniz Bey'in iyi niyeti var ama ciddi bir gecikme de var ve ticarette her iki tarafın da memnun olması için fiyat gibi teslim süresi gibi şeylerin de en baştan açıklığa kavuşturulması, gecikme yaşanırsa da durumun yeniden değerlendirilmesi lazım. Çünkü kimsenin ne harcanacak fazladan parası ne de zamanı var günümüzde.
Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TUNA AKVARYUMÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 20/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 75
TUNA AKVARYUMÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2011 10:33
     Her işletmede aksaklıklar yaşanabilir. İşletmeler aksaklıkları gidermekle ve müşetirilerine çözüm üretmekle yükümlüdürler.

     Biz Tuna Akvaryum olarak müşterilerimize her zaman çözüm üretmek adına özveri ile çalışırız ve ticari kaygıları ve maliyetleri dahi düşünmeyiz. Bu konuda ne kadar hassas olduğumuzu tüm müşterilerimiz iyi bilirler. Tüm samimiyetimle söylüyorum ki biz şimdiye kadar hiçbir müşterimizi mağdur etmedik. Ödediği paranın karşılığı olmayan bir ürün teslim etmedik. Hatalarımız olmuştur ancak hiçbir zaman kayıtsız kalmadık. Muhakkak ki musterimize gereken düzeltmeyi yaptık. Ya fiyatında indirim yaptık, ya ilave hediyeler verdik, ya eksik kısımlarını hemen tamamladık vs vs.

     Forumda şikayet açma kıstasları belirtilmiş olduğu halde, hayatımızda iki defa defa şikayet aldık ikiside şikayet forumu kurallarına uymayan şekildeydi ve iki şikayetinde açıldığı andan 2-3 saat sonra urunleri teslim edilmişti.

     Atolyemizden ekmek yiyen 4 aile var arkadaşlar. Bir iki gunluk hatta ve hatta bir iki saatlik gecikme nedeniyle böyle veryansın ederek, insafsızca açılan şikayet konuları bizi gercekten üzmektedir. Şİkayet mağduriyet yaşanıyorsa açılır. Bir iki saalik gecikme için arac yüklenirken ve bir iki saat içinde akvaryumunun kendisine teslim edileceğini bile bile bilgisayarın basına gecip de boyle bir üslupla bu sekilde infaz edilmek bize hakkaniyetli gelmiyor.

     Yorumları silinen arkadaşlarımızın bizi savunmak için yazmalarını sebebi de şudur: Olaydan bir gece once atolyede oldukları için gecikmeye sebep olan konuyu biliyorlardı ve haksızlığa uğradığımızı düşündükleri için kendi iradeleri ile konuya müdahil oldular. Bunun dışında hiç kimse Tuna Akvaryumun savunucusu durumunda olmadığı gibi bundan herhangi bir menfaatleri de yoktur. Silinen yorumlar gecikmeye sebep olan olayı bizzat goren ve bilen arkadaşların forum takipçilerinin de konuyu doğru şekilde bilmeleri için yazılmıstır.

     Her kim olursa olsun, tüm müşterilerimiz bizde aynı itina ve özeni görür, ister çok kazanalım,ister az kazanalım, isterse zarar edelim. Bizim işletmemizde baştan savma iş yapılmaz, doğru ve tam olmayan ürün müşteriye teslim edilmez.

     Beytullah Bey'e verdiğimiz ilk cevapta kendisine ürününde bulabildiği bir kusur varsa paranızın 10 katını odeyelim demiştik. Konuyu açmasına rağmen akvaryumunun aynı gun terslim edilediğini ve kusursuz olduğunu bildirseydi çok sevinirdik, ama devamında herhangi bir yorumda da bulunmadı. Çünkü akvaryumla ilgili yazılabilecek en ufak bir kusur da yok zaten.

     Bu nıoktada konuyu gereksiz yere uzatmanında bir manası yok. Forum yöneticisi arkadaşlardan konunun kapatılmasını talep ediyoruz...

     Tesekkurler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gulayÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1445
gulayÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2011 12:45
[QUOTE=TUNA AKVARYUM]  
Hatalarımız olmuştur ancak hiçbir zaman kayıtsız kalmadık. Muhakkak ki musterimize gereken düzeltmeyi yaptık. Ya fiyatında indirim yaptık, ya ilave hediyeler verdik, ya eksik kısımlarını hemen tamamladık vs vs. [/QUOTE]

[QUOTE=TUNA AKVARYUM]Atolyemizden ekmek yiyen 4 aile var arkadaşlar. Bir iki gunluk hatta ve hatta bir iki saatlik gecikme nedeniyle böyle veryansın ederek, insafsızca açılan şikayet konuları bizi gercekten üzmektedir. Şİkayet mağduriyet yaşanıyorsa açılır. Bir iki saalik gecikme için arac yüklenirken ve bir iki saat içinde akvaryumunun kendisine teslim edileceğini bile bile bilgisayarın basına gecip de boyle bir üslupla bu sekilde infaz edilmek bize hakkaniyetli gelmiyor.
[/QUOTE]

Burada gecikme konusunda ben de görüş belirttiğime göre benim de yazmam uygun olur. Beytullah Bey'in işi bana göre daha kısa sürede teslim etmişsiniz, peki benim 1.5 ayı geçen teslim süresine ne demeli? Burada sanki 2 günlük gecikme abartılıyor gibisinden yazdığınız için, hiç yazmayacakken yazma gereği duydum. Haa ben geçmiş dönemde akvaryumu yaptırmaktan vazgeçtim, parayı da belki de aldım o dönem tank yapılamadığı için iptal ettirdiğim balıkları, geri vermek zorunda kaldığım ürünleri, vs.yi söylemedim tabi. Yani 1.5 aylık gecikmenin bir de bu yönleri vardı. Şimdi bunlardan sonra indirimli bir şekilde tank yapayım dediğinizde karşınızdaki insanlar da size yine aynı olayları yaşamamak adına olur demeyebilirler ki bu da en doğal haklarıdır. Yani telafi kısmı havada kalabilir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TUNA AKVARYUMÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 20/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 75
TUNA AKVARYUMÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2011 13:09
[QUOTE=gulay]
[QUOTE=TUNA AKVARYUM]  
Hatalarımız olmuştur ancak hiçbir zaman kayıtsız kalmadık. Muhakkak ki musterimize gereken düzeltmeyi yaptık. Ya fiyatında indirim yaptık, ya ilave hediyeler verdik, ya eksik kısımlarını hemen tamamladık vs vs. [/QUOTE]

[QUOTE=TUNA AKVARYUM]Atolyemizden ekmek yiyen 4 aile var arkadaşlar. Bir iki gunluk hatta ve hatta bir iki saatlik gecikme nedeniyle böyle veryansın ederek, insafsızca açılan şikayet konuları bizi gercekten üzmektedir. Şİkayet mağduriyet yaşanıyorsa açılır. Bir iki saalik gecikme için arac yüklenirken ve bir iki saat içinde akvaryumunun kendisine teslim edileceğini bile bile bilgisayarın basına gecip de boyle bir üslupla bu sekilde infaz edilmek bize hakkaniyetli gelmiyor.
[/QUOTE]

Burada gecikme konusunda ben de görüş belirttiğime göre benim de yazmam uygun olur. Beytullah Bey'in işi bana göre daha kısa sürede teslim etmişsiniz, peki benim 1.5 ayı geçen teslim süresine ne demeli? Burada sanki 2 günlük gecikme abartılıyor gibisinden yazdığınız için, hiç yazmayacakken yazma gereği duydum. Haa ben geçmiş dönemde akvaryumu yaptırmaktan vazgeçtim, parayı da belki de aldım o dönem tank yapılamadığı için iptal ettirdiğim balıkları, geri vermek zorunda kaldığım ürünleri, vs.yi söylemedim tabi. Yani 1.5 aylık gecikmenin bir de bu yönleri vardı. Şimdi bunlardan sonra indirimli bir şekilde tank yapayım dediğinizde karşınızdaki insanlar da size yine aynı olayları yaşamamak adına olur demeyebilirler ki bu da en doğal haklarıdır. Yani telafi kısmı havada kalabilir.

[/QUOTE]

Gulay Hanım merhabalar;

Donem donem islerimizi yetiştiremediğimiz oluyor, iş yoğunluğumuz ya da sair sebeplerden dolayı. Benim anlatmak istediğim konu su; biz bu durumlarda bir sekilde çözüm üretmeye çalılşıyoruz, öbnemli olan da bu bence. 

Bu konuda akvaryumu araca yuklenirken, kendisi de bunu bildiği halde sikayet konusu acan ve iki saat sonra da akvaryumunu aldığı halde actığı konuya tektrar yorum yapma geregi duymayan bir vakadan bahsediyoruz. Burda bu defa biz magduruz bence. Konu sizinle ilgili degil.

Bizimle ilgili referanslardan ve yaptığımız işleri goren musterilerimizden bize hala inanlarda olabilir, inanmayanlar da olabilir. Bu onların takdiridir. ama biz varsa hatalarımız duzletmeik adına illaha ki bir seyler yapmısızdır ya da yapmaya calışmısızdır.

Bizim de cok mütserimizden ya da akvaryumla ilgili kurumlardan yana sıkıntılarımız ve hatta zararlarımız olmustur. Bunları biz defaten dile getirip forum konularında tartışmaya açık hale getirmedik hicbir zaman, hatta kimseyle bile paylaşmadık sozlu olarak bile. İnanın sıkıntılar tek taraflı degil. Daha eski konulara gidip bu konuyu amacının dısına cıkartmaya gerek yok bence. Bu konu uzerine gerekli yorumlarımızı zaten yazdık. Beytullah Bey kuyuya bir taş attı arkasından 40 kişi çıkarmaya uğraşıyoruz. Konunun sahibi nerede? Yorumları neden yok? Bu defa magdur biziz Gulay Hanım.
TUNA AKVARYUM2011-12-23 13:23:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2011 16:17
Selam arkadaşlar,

Konu biraz sert açılmış bence bu arada mesajları baştan sona okuduğumu bildirmek isterim. Ben bu tür tartışmalarda öncelikle iş veren bir aile olduğumuzu beyan ederim yani ticari işletmenin alacağı zararları az çok tahmin edebiliyorum. Şimdi Tuna akvaryumun acil olarak önlem alması gereken konu şu akvaryum 1 ay sonra bile teslim edilecekse 1 ay sonrasına gün verin müşteriyi bağlamak adına kısa vadede teslim sözü vererek sonra teslim edilmediğinde açılan konulardan lütfen rahatsız olmayın.

Bizde ticari bir işletmeyiz ve zaman bizim için çok önemli müşteriye ben x gün x saat malın elinde olacak dediğimde bütün gecikme risklerini düşünerek veriyorum tarihi. Çünkü müşteride fabrikasında ki işçilerini ve kendi müşterilerini benim ona verdiğim tarihe göre ayarlıyor ben sözümde duramaz ve gecikirsem müşterim de sözünde duramaz ve gecikmiş olur.

Şimdi hobici ve işletme ilişkisine bakalım.
Hobici yeni akvaryum yaptıracağı zaman heyecanlıdır. Bütün malzemeleri genelde önceden hazır olur hatta bazıları akvaryum gelmeden balıklarını bile satın alır yavru tankında falan tutar. Ve %80 hobici sabırsızlıkla akvaryumu bekler.
Bu şartlar altında siz akvaryumu vereceğiniz tarihten 1-2-3-5-6 değil 1ay 1,5ay geciktirirseniz eğer kusura bakmayın ama bunun tamiri özürle olmaz. Sizin bazı sözlerinizden anladığım kadarı ile tamam geç kaldık ama özür diledik. Yani özür dilemiş olmanız bir şeyi değiştirmiyor bu sizin karakter olarak düzgün biri olduğunuzu ve özür dilemekten çekinmediğinizi gösterir bu konuda takdir ediyorum sizi fakat bu davranışın bir şeyi değiştirmeyeceğini bilmenizi isterim ki sizde farkındasınızdır.

Bence acil olarak bazı düzenlemeler yapmanız gerektiğini düşünüyorum işletmenizde.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TUNA AKVARYUMÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 20/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 75
TUNA AKVARYUMÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2011 16:26
[QUOTE=Burak Bulut]Selam arkadaşlar,

Konu biraz sert açılmış bence bu arada mesajları baştan sona okuduğumu bildirmek isterim. Ben bu tür tartışmalarda öncelikle iş veren bir aile olduğumuzu beyan ederim yani ticari işletmenin alacağı zararları az çok tahmin edebiliyorum. Şimdi Tuna akvaryumun acil olarak önlem alması gereken konu şu akvaryum 1 ay sonra bile teslim edilecekse 1 ay sonrasına gün verin müşteriyi bağlamak adına kısa vadede teslim sözü vererek sonra teslim edilmediğinde açılan konulardan lütfen rahatsız olmayın.

Bizde ticari bir işletmeyiz ve zaman bizim için çok önemli müşteriye ben x gün x saat malın elinde olacak dediğimde bütün gecikme risklerini düşünerek veriyorum tarihi. Çünkü müşteride fabrikasında ki işçilerini ve kendi müşterilerini benim ona verdiğim tarihe göre ayarlıyor ben sözümde duramaz ve gecikirsem müşterim de sözünde duramaz ve gecikmiş olur.

Şimdi hobici ve işletme ilişkisine bakalım.
Hobici yeni akvaryum yaptıracağı zaman heyecanlıdır. Bütün malzemeleri genelde önceden hazır olur hatta bazıları akvaryum gelmeden balıklarını bile satın alır yavru tankında falan tutar. Ve %80 hobici sabırsızlıkla akvaryumu bekler.
Bu şartlar altında siz akvaryumu vereceğiniz tarihten 1-2-3-5-6 değil 1ay 1,5ay geciktirirseniz eğer kusura bakmayın ama bunun tamiri özürle olmaz. Sizin bazı sözlerinizden anladığım kadarı ile tamam geç kaldık ama özür diledik. Yani özür dilemiş olmanız bir şeyi değiştirmiyor bu sizin karakter olarak düzgün biri olduğunuzu ve özür dilemekten çekinmediğinizi gösterir bu konuda takdir ediyorum sizi fakat bu davranışın bir şeyi değiştirmeyeceğini bilmenizi isterim ki sizde farkındasınızdır.

Bence acil olarak bazı düzenlemeler yapmanız gerektiğini düşünüyorum işletmenizde.

Saygılar...
[/QUOTE]

Burak Bey konuyu tam anlamamışsınız. Soyle acıklayalaım Müşteriye gecen pazar gunu için teslim tarihi verdik. Ve pazar günü teslim etmeyeceğimizi de bir arkadaşımız kanalı ile kendisine bildirdik. Pazar gununun hemen ertesi (pazartesi) gunu musteri ile ben telefonda konustum. Çarşamba gunu getireceğiz dedik ve anlaştık. Buraya kadar sorun yok.

Sorun Şu: MÜŞTERİ ÇARŞAMBA GÜNÜ ARACIMIZA AKVARYUMU YUKLENIRKEN KENDISI DE BUNU BILDIĞI HALDE VE AKVARYUMU 2 SAAT SONRA EVINDE GORECEGINI BILDIGI HALDE KONU ACILMISTIR. AKVARYUM ÇARŞAMBA SOZ VERILDIĞI TARIHTE TESLIM EDILDI...

TUNA AKVARYUM2011-12-23 16:27:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2011 17:18
[QUOTE=TUNA AKVARYUM] [QUOTE=Burak Bulut]Selam arkadaşlar,

Konu biraz sert açılmış bence bu arada mesajları baştan sona okuduğumu bildirmek isterim. Ben bu tür tartışmalarda öncelikle iş veren bir aile olduğumuzu beyan ederim yani ticari işletmenin alacağı zararları az çok tahmin edebiliyorum. Şimdi Tuna akvaryumun acil olarak önlem alması gereken konu şu akvaryum 1 ay sonra bile teslim edilecekse 1 ay sonrasına gün verin müşteriyi bağlamak adına kısa vadede teslim sözü vererek sonra teslim edilmediğinde açılan konulardan lütfen rahatsız olmayın.

Bizde ticari bir işletmeyiz ve zaman bizim için çok önemli müşteriye ben x gün x saat malın elinde olacak dediğimde bütün gecikme risklerini düşünerek veriyorum tarihi. Çünkü müşteride fabrikasında ki işçilerini ve kendi müşterilerini benim ona verdiğim tarihe göre ayarlıyor ben sözümde duramaz ve gecikirsem müşterim de sözünde duramaz ve gecikmiş olur.

Şimdi hobici ve işletme ilişkisine bakalım.
Hobici yeni akvaryum yaptıracağı zaman heyecanlıdır. Bütün malzemeleri genelde önceden hazır olur hatta bazıları akvaryum gelmeden balıklarını bile satın alır yavru tankında falan tutar. Ve %80 hobici sabırsızlıkla akvaryumu bekler.
Bu şartlar altında siz akvaryumu vereceğiniz tarihten 1-2-3-5-6 değil 1ay 1,5ay geciktirirseniz eğer kusura bakmayın ama bunun tamiri özürle olmaz. Sizin bazı sözlerinizden anladığım kadarı ile tamam geç kaldık ama özür diledik. Yani özür dilemiş olmanız bir şeyi değiştirmiyor bu sizin karakter olarak düzgün biri olduğunuzu ve özür dilemekten çekinmediğinizi gösterir bu konuda takdir ediyorum sizi fakat bu davranışın bir şeyi değiştirmeyeceğini bilmenizi isterim ki sizde farkındasınızdır.

Bence acil olarak bazı düzenlemeler yapmanız gerektiğini düşünüyorum işletmenizde.

Saygılar...
[/QUOTE]

Burak Bey konuyu tam anlamamışsınız. Soyle acıklayalaım Müşteriye gecen pazar gunu için teslim tarihi verdik. Ve pazar günü teslim etmeyeceğimizi de bir arkadaşımız kanalı ile kendisine bildirdik. Pazar gununun hemen ertesi (pazartesi) gunu musteri ile ben telefonda konustum. Çarşamba gunu getireceğiz dedik ve anlaştık. Buraya kadar sorun yok.

Sorun Şu: MÜŞTERİ ÇARŞAMBA GÜNÜ ARACIMIZA AKVARYUMU YUKLENIRKEN KENDISI DE BUNU BILDIĞI HALDE VE AKVARYUMU 2 SAAT SONRA EVINDE GORECEGINI BILDIGI HALDE KONU ACILMISTIR. AKVARYUM ÇARŞAMBA SOZ VERILDIĞI TARIHTE TESLIM EDILDI...

[/QUOTE]

Ben Gülay hanımın başına gelen konuyu baz almıştım ayrıca sizin mesajınıza gelirken yine aynı tarz bir gecikme yaşanan mesaj hatırlıyorum dilerseniz mesajın içeriğini bulup paylaşabilirim.

Ama mevcut konu hakkında haklı olduğunuz aşikar fakat geçmişte bu sorunların yaşandığı görülüyor. Eğer mevcut çalışma şekliniz de bir sorun olmadığını düşünüyorsanız eğer zaten söyleyebileceğimiz fazla bir şey yok. Sonuçta çamur at izi kalsın mantığından yola çıkmıyoruz ayrıca sizin ne işletmenizi nede şahsınızı tanırım fakat firmanız hakkında Ankara'da olumlu görüşler aldım daha önce kendi arkadaşlarımdan.

Umarım tüm bu gecikmeler veya gecikmeden kaynaklı sorunlar bir an önce son bulur sizin ve işletmenizin yolu açık olsun diyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

beytullahustunÇevrim Dışı

Kayıt: 30/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 97
beytullahustunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2011 17:38
Sevgili DENİZ cim

Konuyu o kadar üstten geçmişsin ki kim olsa sana hak verir.  Konuyu fazla uzatmaya gerek yok buraya seninle ilgili güzel şeyler yazmak isterdim ama bana bu şekilde yazacak bir güzellik bırakmadın..  
 Bu konuda en doğru kararları sen ve tercih sahibi ben verebiliriz.  bende bana yaşattığın gelgitlerden dolayı buraya sıkıntımı yazdım. Sen bana akvaryumu iki saat geç kaldı diye de yazmişsın ya :) tebrik ediyorum. Oysa ki ben sana ne zaman geldim, aradan ne kadar zaman geçti, yok çapak yok 10 katı fazla bunlara gerek yok keşke o bahsettiğin konularda haber verseydin de bilseydik. seni kaç kere aradım en az onu yaz bize teslim ediyorum dedin gelmedin eve hapis olduk haber vermedin onu yaz seni ara ara sarjlarımız bitti açmadın onu yaz ertesi gün aradım aradım diyorum sen aramadın bile geriye istersen telefon extresi yollaya bilirim. Bana ne dedin camda çapak var peki bunu herşey bitince mi gördün ?   yukarıda ki dediklerini yapan biri bunu yapıştırırken görmez mi sen daha iyi bilirsin. kaldı ki kuruma ona yazmaya bile gerek yok bir zaman sen dedin pazar getiricem diye neden iki gün önce yapıştırdın ? zamanın çoktu kaldı ki pazarda getirmedin sonra ne dedin hasan abi seni aramamış ben hasan abiyi tanımıyorum  beni aramadı kaldı ki ben işimi sana verdim beni hasan abi neden arasın ki 45 dakika senle konuştum getirme istemiyorum sen de özür dilerim dedin çarşamba öğlen saatleri söz demedin mi haklısın iki saat geç kalmışsın dikkat etmediğin şu ben ve diğer akvaryum sahibi hem pazar eve kaldık hemde çarşamba bizim de senin gibi işimiz var sonra beni arattın saat öğlen birde akşam saat beş dedin bunları neden yazmıyorsun sonra beş dein akşam sekiz otuzda geldi sizin saat geri kalıyor galiba herşey bi tarafa da neden sen getirmedin peki onu yaz . konuştuğumuz paranın bir kısmını vermedim neden onu yaz. işçilik harika teşekkürler. ben bir istisna olabilirim ama insanları bağlama eğer işin varsa herkesin işi var ya dediğini yap yada söz verme konu bu kadar basit.  uzatmaya gerek yok .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

beytullahustunÇevrim Dışı

Kayıt: 30/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 97
beytullahustunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2011 18:10
Akvaryum beklerken yapamadığım işleri yaparken forma giremedim ama meydan boş kalınca yanlış lanse edilen yerler olmuş.   ben ne hasan tanırım nede burhan muhatabım tuna akvaryum. BENİ ONLAR ARICAKMIŞ ONLAR ORDA GÖRMÜŞ PARAYI BENDEN ONLAR MI ALICAKMIŞ 

yok gece ikiler yok kurumalar yok resimler bunlar beni zerre kadar ilgilendirmiyor. 
ben tam bir aydır evimde akvaryum bekliyorum yok pazar yok çarşamba yok bunlar boş konu çok uzadı ben sei arayıp akvaryumu şu gün getir demedim seni sıkmadım bunaltmadım sen aradın geticem diye zamanında çapağı görseydin yapmasaydın bir ayda kaç adet akvaryum yapışır kurur oda muamma
 bana kimse tuna akvaryumu savunmasın o kendini savunsun kimse çocuk değil gece ikide müsait olmayan rahatsız etmek istemeyen ince düşünen o insan önce telefonuna bakıcak 

yıllardır esnafım biri aradığında telefon açılır olduya duymamıştır. neden geri dönmemiş o ince insan onu  düşünememiş olsa gerek. 


Yazılanların tamamını sizler gibi bende okudum. Tuna akvaryum u savunan yazılar silinmiş yada müdafa eden görmedim, fakat şunu çok merak ettim kuralları ihlal yada konu çok sert açılmiş deniyor. sanırım orda bir sıkıntı var deniz bey ile bu konuları sanki pazar gününden beri paylaşıyor gibi olmuş tam bir ay önce kendisine akvaryum yapılması için gittim. 

Bütün bu sıkıntılar pazar yada  çarşamba gününden değil ki,  onuda geçtik bu konu sadece ve sadece tuna akvaryum ve beni ilgilendiriyor ne hasan bey ne burhan bey nede bir başkası. Benim muhatabım değil tanışmıyoruz bile, akvaryumum ile sorun yaşanmış olabilir, bütün bu konulardan neden bu kadar rahatsız oldunuz ki ;  benim haberim olmadı ben bugün haberdar oldum bu konulardan bugün de dahil hasan ve burhan diye birini tanımıyorum. Sizlerin benim akvaryumu mu görmüş olmanız resimler eklemeniz  benim sorunlarımı çözmedi, kaldı ki beni sizler arıcakmışsınız.

Beni arayıp ben form dan şu; akvaryumun yapıştı kurucak haberin olsun mu dicektiniz ben kişilerle iş yapmadım hele tanımadığım kişilerle müesseyi tanırım ben parayı kim alıcaksa onu. Konuyu neden bu kadar üstünüze aldınız anlamadım da sanırım birini aramak için önce telefon numarasını bilmek gerekir tanışmıyoruz numaram nasıl sizde olucak oda ayrı tartışma konusu.  

Size şunu soruyorum bir ay önce sipapiş verdiğiniz ve dediniz ki acelesi yok güzel olsun yeter ki yap haber ver. Deniz de beni aradı getiricem dedi. Hazır değildi sorun vardı aramasaydı buğazına sarılan yok ki benim mi hata getirek diye bizide tüm gün eve bağladı gelmedi, sorunlar yaşanmış neden haber vermedi ? Benim olan bir üründen ben hariç herkes haberdar neden yaşanan sorunun çapak olduğu söylendi, bunu yapıştırırken görmeyen kendisi oda mı benim hatam  neden yapıştıktan sonra neden yapışmadan görmedi ? 
Neden gelemiyorum diye sizlerle haber göndermeyi düşündü. Hiç tanımadığın birine arayıp bi insan ne der sonra ben sizi tanımam etmem genede firma sahibini istemezmiyim. Yada firma genede beni aramalıydı filanca kişi aradı gerçi ama bende arayıp bilgi veiryim demez mi insan .

Sizlerle tanışmıyoruz siz söyleyin ? o gece saat kaçta nerede olduğunuz ne resimleri çektiğiniz yada gördüğünüz beni ilgilendiren bir konu değil.

Yeri geldiğinde herkes sabahlara kadar çalışıyor. Hepimiz para için çalışmıyormuyuz insan o kadar çalışmış ken istiyor ki para vericek en iyisi olsun kimse sokaktan toplamıyor ki, ben ona asla şu gün getir demedim, kendi beni arayıp getiriyorum  dedi. Bu ne demek hazır demek. Madem ki hazır değil aramasaydı neden aradı neden gelmicek bir ürün için bizi bekletti  haber  bile vermedi.
 
Beni tüm gün eve mahkum etti keza ben aradım açmadı hadi açmadı neden geri dönmedi ? Tüm bunlar bir tarafa bana sizi hasan abi arıcaktı aramamış dedi iyi ama tanımadığım biri akvaryum yapmayan muhatabım olmayan biri beni neden arasın ben akvaryumu hasan a yap diye vermedim ki 

 Bunu konuşurken özür diledi ve ekledi bu sefer söz çarşamba öğlen saattleri dedi gene beni yaktı bunları sadece okumakla olmuyor yaşamakta lazım ev ortamını ayarla iş ortamını ayarla işinden kal bekle bekle haber yok, kimse gelmesin siz ne yapardınız. Evet öğlende akvaryum yerine telefon geldi. Ne dedi akşam beş te gelicek iyide o zaman neden öğlen dedin  beni gene eve mahkum ettin işimden bıraktın gene günüm gitti. Akşam beş te oldu  gelen yok arayan yok aradım bana kamyona yüklüyorum dedi yuhh artık. Evet iki saat geçikmişsin ben iki saat sabredemedim. Sen bence konulara başka acıdan bakıyorsun sen sorunları çözüyor olabilirsin ama kendi istediğin zaman galiba insanlar sadece senin saatlerine ve senin istediğin zaman sorun çözülmesini en azından ben istemem. Sen işçiliğini ön plana çıkarmışsın ben işçiliğine asla söz etmedim iyi olduğu için zaten sana yaptırdım yoksa her yerde yapan var  ama bu çalışma şekli benim adıma işçiliğini unutturdu gitti.  akşam saat beşte yüklenen araç akşam sekiz buçukta geldi. Haklısın geldi ama hala boş duruyor o kadar akvaryum bekle gelsin evinde kurusun bu mu iş hata sende kimseye bahane bulma tüm bu sorunları çözüp hallettikten sonra arasaydın beni getiriyorum deseydin o zaman. Şimdi sen bana hediye versen ne olur fiyatta indirim yapsan ne olur. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TUNA AKVARYUMÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 20/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 75
TUNA AKVARYUMÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2011 00:57

Beytullah Bey selamlar;

Öncelikle hakkaniyetli iseniz buraya güzel seyler yazamanız gerekir zaten cunku kusursuz akvaryumlar aldınız bizden.

Kaldi ki ben size arada hatırlı kişiler olduğu için size elimden gelen her yardımı yaptım. İlave 19 mm lerden kaynaklı yeni cam maliyetlerine katlanmayın diye yeni akvaryum yaptım size. Sizden aldığım camlar duruyor ve yılda bir sorulan bir ölçü ve cam kalınlığıdır. Amaç size yardımcı olmaktı ama sanırım bunu farkedemediniz.

Membran mobilyalarınız işçilikli ve kaliteli olsun diye nerdeyse maliyetine mobilya, kapak, aydınlatma ve profil sehpa yaptım size.

Bunları evinize kadar sevk ettim.

Sizin icin en ufak bir capak var diye yeni camlar aldım. (ilk yapıştırılanları ben yapmadığım icin için işlemi bittikten sonra gordum,ve elemanlarıma bunu vermeyelim yeni cam siparis edelim dedim)

Size de son gorusmemide bunun bilgisini verdim ve paza gunu teslim edeceğim dedim.

Pazar gunu teslimat yapılmayacağını size iletemediğim için sizden ozur diledim. Bu konuda ki hata benimdir. Akabinde ilk gorusmemizde Carsamba gunu gelecek dedim. Aksam saatlerinde de olsa o gunde geldi.

Beni her aramanızda bana ulastınız (pazar gunu dısında, telefonum atolyede kalmıstı cunku)

Pazartesi bunları detaylı konustuk, carsamba gunune sozlestik.

O gun de size akvaryumlar teslim edildi. Ama siz şikayet açtığınız konuya AKVARYUMLARIM GELDİ SORUN YOK, KONU KAPANABİLİR DEME ZAHMETİNİ BİLE GOSTERMEDİNİZ. Burada boş yere sizin yüzünüzden polemikler yaşandi, insanlar üzüldü.

Sizden bütün imalat süreci boyunca da kapora dahi almadan size iş yaptık. Sizin için özellikle uğraşıp iyi bir çalışma ortaya çıkarmıştık ancak bunun da sizin için bir değeri olmamış.

Forum kuralları gereği bu senaryo da şikayet açmanız doğru ve nizami değil zaten. Her zaman iletişim halindeydik ve tüm safahattan haberdardınız. BUNA DA RAĞMEN BİZ BURADA ARAÇ YÜKLERKEN SİZ ORADA ŞİKAYET AÇTINIZ FORUM KURALLARI GEREĞİ HAKKINIZ OLMADIĞI HALDE. (ki asıl konu bu bence...)

Anlatabildim mi???

Şimdi bu aşamada eğer memnun değilseniz akvaryumları geri alalim, memnunsanız da kalan hesabımızı da halledelim ve konu kapansın.
TUNA AKVARYUM2011-12-24 01:18:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir