Ankara Su Sorunu


SEZERÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1122
SEZERÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2014 20:02
Son 45-50 güne kadar şebeke suyundan başka su içmezdim,akvaryumlarımda değişim için dinlendirme bile yapmazdım ancak suyun tadı kokusu o kadar kötü ki artık köydeki pınardan su doldurup geliyorum,o da pazar sabahı en geç saat 7 gibi gitmem lazım yoksa 1 saatten fazla bekliyorum..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mcetindasÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/08/2013
İl: Ankara
Mesaj: 486
mcetindasÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2014 01:01
[QUOTE=KÇetintaş]Mehmet Bey, ben size bir TDS metre veya ms ölçer edinmenizi tavsiye ederim. Ölçümlerinizi kendiniz yapın. İçme konusunda da kendinizi koruyun derim. yHangi etkililerin gözümüzün içine baka baka neler dediklerine ise hiç girmeyelim.
[/QUOTE]

Büyük ihtimal ile ben iletkenlik ve toplam sertliği karıştırdım. Elimdeki test ile toplam sertlik ölçümü yaptım ve sonuç 30 fr (300 ppm) olarak çıktı. 300 ppm x 1,5 yaptıgım zamanda toplam sertliğin 450 ms oldugunu gördüm. Halen iletkenlik ve toplam sertliği karıştırıyor olabilirim. Kusuruma bakmayın yanlış anlamam konusunda. Test esnasında çektiğim resimler aşağıdadır umarım su kimyası konunda benden daha bilgili birisi cehaletimi yüzüme vurmadan güzellikle anlatabilir bana :)  [gerçi testin skt 4 ay geçmiş ama aynı durumdaki ph testinden net sonuç alabiliyorum, herhalde buda bir nebze iş görür]





Sonuç olarak eğer test doğru iş görmüşse ve bir önceki mesajımda paylaştığım pdf linkinde gösterdiği şekilde "sertlik" 185 mg CaCO3 /L ise bu miktarı ms birimine dönüştürdüğümüzde ağustos ayından bu yana sudaki sertlik değişimini bulabiliriz gibime geliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EzekielÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 477
EzekielÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2014 09:57
Bence çok araştırmayın sadece dua edin yağmur yağsın ve barajlar biran önce dolsun yoksa çok kayıp yaşayacağız. Sularda koku yok demişler berbat kokuyor, sularda renk yok demişler hafif sarımsı akıyor, şişe suyu içip gösteri yapmak kolaydır tv de gelsin herhangi bir vatandaşın evinde musluk suyu içsin görelim hepimiz sonucu.

Sonuç olarak su değişimlerinde mutlaka düzenleyici kullanmak şart.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir