Anket:Hangi Marka Yem SONUÇLAR SON SAYFADA


bahoylcnrÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2011
İl: Adana
Mesaj: 229
bahoylcnrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2013 12:56
O zaman en iyisi el yapımı köy ekmeği deyip; balıkların doğal beslenme alışkanlıklarına göre sebze haşlayıp, canlı yem çıkartıp besleyebilir miyiz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KZ23Çevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2012
İl: Bursa
Mesaj: 110
KZ23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2013 13:13
Oy Kullandım Diğer; Ocean Nutrition.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.TunaÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/08/2012
İl: Ankara
Mesaj: 3395
M.TunaÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2013 14:51
[QUOTE=bahadır__]O zaman en iyisi el yapımı köy ekmeği deyip; balıkların doğal beslenme alışkanlıklarına göre sebze haşlayıp, canlı yem çıkartıp besleyebilir miyiz?[/QUOTE]

Elbette Bahadır Bey tüm bunları yapabilirsiniz.
Zaten Tolga Cinoğlu Bey'de bir önceki sayfada gayet güzel belirtmiş.
Bu ankette 'ev yemekleri seçeneğini işaretleyen de benim.
2009 yılından beri beslememin %90'ı ev yemekleridir.
%10'u ise önceden satın aldığım bir ya da 2 çeşit ticari yemdir.
Son kalan 2 paket yemi de yakında fırlatıp çöpe atacağım çünkü balıklarım 4 yıldır ev yemeklerinden ölmedi.
Esaret altında yaşattığımız balıklar için gerçek nedir ne değildir ,tartışılır.
Doğal beslenme diye bir şey geçerli olamaz çünkü ''akvaryumlarımız' esaret altında baktığımız tanklardır ve doğal alışkanlıkları idame ettiremeyiz.
Benim diskuslarım ,karnabahar,ıspanak,ezilmiş kuru fasulye,kıymalı pidenin içini,pilavı,ekmeği,haşlanmış soğanı,patatesi,mantının hamurunu kıymasını,ve buna benzer pek çok ev yemeğini süzgeçten 2 saniyede sudan geçirip böldükten sonra 4 yıldır yiyorsa ve iç parazit ya da kabızlık ''olmuyorsa'' bu gerçek benim gerçeğimdir.
Tankım yaklaşık 460 litre 2 adet 23 santimlik papağan 2 adet orta boy ve orta üst boy diskus ve 5 adet Sae ve 1 adet neon ve 1 çöpçü 1 vatoz bulunmakta.
Ticari yemler ''sihir'' değildir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

melankoliaÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2012
İl: Bursa
Mesaj: 210
melankoliaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2013 16:13
Oy kullandım tropical :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bahoylcnrÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2011
İl: Adana
Mesaj: 229
bahoylcnrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2013 16:35
Metin Abi dediklerine ben de katılıyorum aslında. Kılıçkuyruklarıma haftada 2 gün haşlanmış sebze veriyorum muhakkak. 2 gün de artemia veriyorum. Aslında güzel bir yemek listesi yapılabilir bu şekilde. Tabi farklı görüşleri de bir dinlemek lazım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2013 06:33
Arkadaslar ev yapimi yemek degilde yem olsa anlayacagim sizin verdikleriniz her baliga olmaz bence herkez bildigi ev yapimi yemi tarif etsin turlere gore.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2014 11:31
Yeni degerlendirmeler alalım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yusufkaaÇevrim Dışı

Kayıt: 28/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 156
yusufkaaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2014 23:30
Tetra

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2014 09:50
http://www.akvaryem.com.tr/Dainichi-Cichlid-Veggie-Fx-250gr-3mm,PR-2503.html

DAİNİCHİ  Veggi  FX içerik karışım oranını görebiliyoruz. Diger yemlerde bunu göremiyoruz ama. İçindeki malzemelerin tazeligini de bilemiyruz gerçi.

Esmer su yosunu (min.15% - max.30%), beyaz balık unu (min.10% - max.25%), soya unu (min.10% - max.25%), buğday unu(min.10% - max.20%), karides (min.15% - max.25%), spirulina (min.5% - max.10%), karides unu(min.15% - max.25%), buğday tohumu (min.10 – max.20%), plankton (min.10% - max.15%), bira mayası (min.5% - max.10%), bentonit / montmorillonite kil (min.1% - max.2%), süt tozu (min.5% - max.10%), sarımsak (min.1% - max.5%), proteaz (min.0,1 – max.25%), haematococcus yosunu (min.5% - max.10%), doğal sakız / gum (min.0,1% - max.2%) ve vitamin karışımı*,mineral karışımı*

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2014 09:41
Yemlerde ne olması ve ne olmaması gerektigi. Altta makaleyle ilgili görüşler de var..

http://www.oscarfish.com/fish-food-ingredients.html

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

igi1985Çevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2014
İl: Denizli
Mesaj: 69
igi1985Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2014 13:15
Arkadaşlar bun hobiyi yaklaşık olarak 25 yıldır yapıyorum. Yaklaşık olarak 8 yıl kadar ara verdim. 5 Ay önce tekrar başladım. Yem konusunda çok bi ilerleme olmamış. Akvaryum hobisine yaklaşık olarak 10 ila 16 yaşlarında başlarız. Okul harçlıklarından arta kalan küçük meblalı paralarla devam ettiririz. Tetra sera veya türkiyede de bu konuda azda olsa firmalar var. Ben 30 yaşındayım 2,5 ay önce yaklaşık 100 tl lik yem siparişi verdim eşim bu parayı duysa evdeki hengameyi siz düşünün. Demek istediğim ülkemizdeki hobicilerin neredeyse tamamı çok düşük bütçeyle bu işi yaptıkları için alacakları ürünün kalitesinden ziyade ürünün fiyatına bakıyor. En güzeli bana göre ev yapımı yemler ve canlı yem çeşitleri ama gerekli olan bilgi birikimine genelde sahip değiliz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir