Anlam Veremiyorum !


BirDeistÇevrim Dışı

Kayıt: 26/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 243
BirDeistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2014 02:04
Merhaba, 3 yıldan fazladır akvaryum hobisinin içindeyim. 200 litre bitkili bir akvaryumum var. İçinde de 10 tane altın moli, 10 tane de 2cm civarı berlin kılıç yavrusu var (yada vardı), gerisi de karides falan. Yani 200 litreye göre çok çok az canlım var.

Ben nüfusu arttırmaya uğraştıkça sinirlerimi alt üst eden şeyler oluyor. Size şunu sormak istiyorum çünkü anlam veremiyorum. Altın mollylerim neden 2cm boylarındaki kılıç yavrularını gözümün önünde vurup öldürüyor sonra da yemek için uğraşıyor? Yanlış duymadınız Molly, tetrazon yada gourami falan değil... Yahu daha önce 1 yıldan uzun süre Molly, velifera, kılıçkuyruk falan baktım, fakat hiç böyle yaptıklarını görmemiştim. İnanılmaz sinirim bozuluyor. Aldığım berlin kılıç yavrularının neredeyse 5 tanesini bu şekilde öldürdüler. Hayır yem sanıyorlar diyeceğim ama yavrular yem sanılacak boyda değil ki 2cm boyundalar. Ben buna bir anlam veremedim sizce neden böyle oluyor?

Şimdiden cevap veren herkese teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

betta1234Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2014
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1443
betta1234Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2014 03:05
Akvaryuma sonradan balik eklemesi oldugunda bu sorunlar olabiliyor yeni baliklari kabul edemiyorlar ayrica eklediginiz baliklar yavruymus bu sekil olmasi muhtemel.Benzer durumu bir zamanlar bende yasamistim benim 100-150 litre kadarlik akvaryumum vardi icinde isimlerini hatirlamadigim baliklar vardi ayriyetende fanusda yasayan 1 tane japonum vardi kücük ailem illede israr etmislerdi onuda digerlerinin yanina koy diye bende israrla hayir dedim cünkü daha önce ailem sonradan cesit eklemesi yapmisti bunlardan biride kücük br balikti ertesi gün sadece kilcigini bulmustuk.Bende o yüzden istememistim neyse onlarda beni dinlemediklerinden ben okuldayken koymuslar aksam eve geldigimde ne göreyim masanin üstünde baligim yarisi yenmis halde duruyor.Ozaman dahada iyi anladimki kesinlikle sonradan akvaryuma balik eklenmemeli hele hele akvaryumdaki baliklardan kücük bir balik hic eklenmemeli potansiyel yem haline geliyor cünkü.Mollylerin boyunda balik eklerseniz sorununuz belki cözülür.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BirDeistÇevrim Dışı

Kayıt: 26/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 243
BirDeistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2014 17:42
İyide bu konuda deneyimsiz yada yeni değilim ki. Bu balıkları birlikte yıllarca baktım ben. 1cm den küçük yavruları bile yemiyorlardı. Şimdi ne oldu da niye gözleri dönüp 2cm ve üzeri kılıçları öldürüp yemeye kalkıyorlar buna anlam veremiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir