Anubiasım hızla sararıyor


RoMuLuSÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 8
RoMuLuSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2013 20:49
Merhabalar
Yaklaşık 10 önce büyük bir Anubias aldım. Bir hafta içince en büyük iki yaprağı sarardı ve bende dibinden kestim. Şimdi iki yaprağı daha sararıyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Resimde ekleyeceğim. Akvaryumum 500 lt ve 10 tane ikola var içinde bunu göz önünde bulundurursanız sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bayfreeÇevrim Dışı

Kayıt: 06/07/2012
İl: Denizli
Mesaj: 147
bayfreeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2013 10:33
HOCAM YAPRAKLARINI KESMEYİN BIRAKIN SARARSIN ÖYLE OLMASI GEREKİYOR ZATEN.
 
YENİ EKİLEN BİR BİTKİNİN TUTUP TUTMADIGINI ESKİ YAPRAKLARIN ÇÜRÜMESİ YENİ YAPRAKLARIN ÇIKMASI İLE ANLAŞILIR.
 
BİTKİLER YENİ YAPRAK VERİRKEN DOGADAN GEREKLİ ELEMENTLERİ ALSA DA ALMASA DA ÖNCELİKLİ OLARAK KENDİ VÜCUDUNDAKİ ELEMENTLERİ KULLANIR.YANİ EN ESKİ YAPRKTAKİ ELEMENTERİ ALIP YENİ YAPRAK İNŞAA EDER. SEN O YAPRAGI TAM KURUMADAN KESERSEN TOPRAKTAN ALMAK ZORUNDA KALIR EĞER Kİ TOPRAKTA YOKSA ,İŞTE OZAMAN BİTKİ ÇÜRÜR. KENDİ VÜCUDUNDAKİNİ KULLANMAK DAİMA EN KOLAYIDIR.BEYNİNİZ AÇ OLDUGUNDA SİZİ UYARARAK AÇIM BEN BEKLİYORUM DEMEZ KENDİNDE OLANI KULLANIR SENİ UYARIR AMA ELİNİN ALTINDAKİLERİ KULLANIR. ŞEKER HASTALARI GİBİ DÜŞÜNÜN ŞEKER HASTASI İNSAN DEVAMLI YANINDA MEYVE FİLAN TAŞIR.AÇLIK ANINDA BEYİN KENDİNDEKİNİ YER VE SENİDE UYARIR AMA EGER SEN ORADA TAKVİYE ETMEZSEN KOMAYA GİRER. HİÇ BİR CANLI AÇ KALMAZ REZERVLERİNİ TÜKETİR.
 
O BAKIMDAN BİTKİNİN YAPRAKLARINI KESMEYİNİZ.BIRAKIN O YAPRAKTAN ALACAGI HERŞEYİ KOLAYDAN ALSIN. SONRA YETMEZSE ZOR YOLA KALSIN. GENELDE 2 YAPRAK SARARIR 1 YAPRAK ÇIKARIR. HER BİR YAPRAK YARIM YAPRAK İNŞAA ETMEYE YETER.
 
RESMİNİ GÖREMEDİM ANABİASLAR İÇİN İKİNCİ DİKKAT ETMEN GEREKEN KÖKLERİDİR. ANABİASLARIN KÖKLERİ ÇÜRÜRSEBİTKİDE ÇÜRÜR. KÖKLER NE TOPRAGIN DİBİNDE NEDE ÜZERİNDE OLACAK TAM ORTADA YARI TOPRAKTA YARI SUDA OLACAK.VARSA BİR DAL PARÇASI İLE BİRLİKTE TOPRAGA BATACAK. BİTKİNİN KÖKÜNÜ KONTROL ET ÇÜRÜME VARSA DEĞİŞTİR. BAŞKA YERE EK VE SONRA DAHA DA DOKUNMA YENİ FİLİZ VERENE KADAR Kİ YENİ YAPRAK VERİRSE HİÇ DEĞİŞTİRME YERİNİ:) ARTIK BOL SAĞLIKLI BİTKİŞLER DİLİYORUM.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2013 10:40
Tuz kullanmayın, rizom kısmını serçe parmağınız gibi kalın olan gövde kısmını kuma gömmeyin bir kütüge yahut küçük bir taşa misinayla bağlayın, bitki açıkta dursun o zamanla kötünü bağladığınız kütüge yahut taşa saracaktır. İlaç kullanmayın sera aqutan, mikofish, su düzenleyiciler gibi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir