Aphanius Anatoliea Sorusu


daninaÇevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2016
İl: Ankara
Mesaj: 3
daninaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2016 02:03
Merhabalaar. Bu balığın hastalıklarıyla ilgili bir sorum olacaktır. Yaklaşık 1 ay önce bir tane dişi balığımda gözlerde morarma ve şişme gözlemledim ama malesef kurtaramadım hastalığı sizce ne olabilir?
Şimdiden ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrtmct58Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/12/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2344
mrtmct58Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2016 14:58
[B]GÖZ FIRLAMASI: Göz fırlaması bakteriyel bir hastalıktır. Genel olarak kalitesiz, uygun olmayan su şartları sebebiyle oluşur. Ayrıca, göz ve çevresinde meydana gelen, mantar benzeri rahatsızlıklar veya yaralanmalar sonucu bölgede oluşan enfeksiyonlar sebebiyle de ortaya çıkabilir. Bu yüzden, benzer rahatsızlıklardan sonra, balık tedavi edilmiş görülse bile gözlenmesi ve gerekirse ilaç tedavisine devam edilmesi faydalıdır. Temel belirtisi, gözün yuvasından dışarı çıkmaya başlamasıdır. Eğer zamanında müdahale edilmezse, göz tamamen yerinden çıkabilir ve hatta düşebilir. Göz fırlaması ölümcül bir rahatsızlık değildir. Göz düşse bile balık yaşamına devam edebilir. Ancak, göz çevresinde oluşan enfeksiyonun yayılma ve diğer organları da tehdit etme riski vardır.




Uygun şartlar oluşturulduğunda ve tedavi yapıldığında, göz normale dönecektir. Tedavisi için, öncelikle balık karantinaya alınmalıdır. Göz fırlaması bulaşıcı bir hastalık olmasa da, tedavi sürecinde hem balığın daha güvenli bir ortamda olmasına hem de tedavi sürecinde ilaç kullanımı ve su şartlarının belirlenmesine yardımcı olur. Eğer balık zaten izole bir akvaryumdaysa ve tedavi bu akvaryumda uygulanacaksa, ilk etapta büyük çaplı bir su değişimi yapılması ve suyun uygun koşullara getirilmesi yararlı olur.
Göz fırlaması bakteriyel bir rahatsızlık olduğundan, antibiyotik kullanımı yeterli olur. Tedavi sürecinde ve sonrasında suyun temiz tutulması önemlidir.. Oluşumunun engellenmesi çok kolaydır; suyun uygun şartlarda ve temiz tutulması yeterlidir. Akvaryum suyuna düşük miktarda tuz eklenmesi de oluşumunu engelleyebilir. Ancak, temiz su kesinlikle önemlidir. Yüzgeç çürümesi ve göz fırlaması, betanızın bulunduğu akvaryumun gerektiği kadar temiz olmadığının en belirgin işaretleridir. "

ALINTIDIR.[/B]

Beğenenler: [T]188610,danina[/T]
Teşekkür Edenler: [T]188610,danina[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

daninaÇevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2016
İl: Ankara
Mesaj: 3
daninaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2016 20:40
Çok teşekkür ederim.[:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir