Aquaponic sistem hakkında ?


ank_gfbÇevrim Dışı

Kayıt: 08/11/2011
İl: Ankara
Mesaj: 535
ank_gfbÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2012 14:45
Forumda araştırma yaptım (http://www.akvaryum.com/Forum/aquaponic_sistemler(_sebze_-_balik_isbirllikteligi_k376857.asp) bu sistem hakkında bazı sorularım var?

1. Örneğin marul ekicez diyelim. Bunun için tohum kullanıcaksak eğer bu sistemde toprak yerine ne kullanabiliriz tohumların çimlenmesi için ? Bu toprağında suya salınım yapmaması gerekli. Bunun için akvaryum kumu kullanılabilirmi ?

2. Tohum yerine fide şekilde aldık herhangi bir bitkiyi kökleri oluşmuş şekilde. Bu kökleri suyun içine direk koyarsak ve sürekli su ile temas ederse çürüme olmaz mı ? Yani köklerin tutunabileceği bir yüzey gerekli değil mi ?

Teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hözgüvenÇevrim Dışı

Kayıt: 31/12/2009
İl: Izmir
Mesaj: 68
hözgüvenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2012 20:09
Anıl bey aquaponic sistemlerde hydroton veya perlit kullanılıyor.hydroton daha ağır bir malzamedir.Perlit ise havada kolayca uçabilen bir malzemedir.Bu kullanılan malzemeler su üstünde kalarak bitkiye tutunabilecek alan yaratırlar.Yeşil yapraklı bitkiler genellikle yurt dışında topraksız tarım ile üretilmekteler.Gelelim tohum meselesine bunun için kayayünü(rockwool)kullanabilirsiniz.kaya yününü bir kova içerisinde 2 limon suyu ile suyu karıştırıp bekletiyorsunuz ve daha sonra bu yünlere birer delik açıp tohumları ekliyorsunuz.Karanlık bir ortamda bekletip yeşerdikten sonra aquaponic sisteme dahil edebiliyorsunuz.Birde bu işin hydroponic sistemleri var işleyiş hemen hemen aynı.balkonumda hydrophonıc sistem var damla sulama tekniğiyle perlit kullanıyorum.Size tavsiyem fide almanız.hydroton bir numaralı yardımcınız olabilir.topraksız tarım saksılarından edinip içine koyacağınız kaya yünlerini strafor tabakalarına açacağınız deliklere yerleştirebilirsiniz.Tropica firması çoğu akvaryum bitkisini bu sistemle üretmektedir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ank_gfbÇevrim Dışı

Kayıt: 08/11/2011
İl: Ankara
Mesaj: 535
ank_gfbÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2012 17:18
İlginiz için çok teşekkürler ufak bir sistem kurdum 3 adet japon balığı ile 20 lt akvaryumda suyu döndürerek marul yetiştirdim işe yaradı gerçekten sistemi büyütmek istiyorum onun için araştırma yapıyorum 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir