Arka fon sorunları


EgeUSÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 153
EgeUSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2010 22:53
Arkadaşlar görüntüde son derece mükemmel olan DIY arka fonların yaratabileceği zorluklar/tatsızlıklar ile ilgili bilgilere ulaşmaya çalışıyorum.BU sayede yapmalımı yapmamalımı karar aşamasında olanlara bir faydamız olsun.Tecrübeli arkadaşlar fikirlerini yazarlarsa sevinirim.
1-Öncelikle akvaryumun hacminden kaybedeceğiz (Bu biliniyor)
2-Fonu akvaryuma yapıştırdıktan sonra(araya cam koyup) iki cam arasındaki yosunlanmayı zararlı bakteri birikimini nasıl engelleyeceğiz ? Bu suyun dengesini bozup hastalıkları, balık kayıplarını tetiklemeyecek mi? 
3-Fonu akvaryumdan ayırmaya kalktığımızda bu kolay bir işlem mi olacak (pek zannetmiyorum) ?
Bu konularla ilgili olumlu yada olumsuz düşüncelerinizi ve tecrübelerinizi paylaşmanızı isterim.
Yada ben bir senedir strafordan fon kullanıyorum ve hiç sıkıntı yaşamıyorum diyen varmı yoksa bunlar anlık hevesler mi?
Paylaşımlar için şimdiden teşekkürler?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oozturkÇevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1
oozturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2010 12:16
Çok güzel bir konu bulmuşsunuz öncelikle tebrikler. Fakat niye kimse tecrübelerini paylaşmıyor?Üzgün

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DarkElderÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 31
DarkElderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2010 16:52
Straforu maksimum orange oyarak Su kaybini minimize edebilirsiniz AMA her durum bir kaybınız olacak. Akvaryumunuzu yeni alacaksanız bu kaybı tolere etmek için planınıza fazladan 10cm genişlik ekleyebilirsiniz

Camları tam bir çerçeve seklinde yakıştırırsan arasına su girmeyeceği için yosunlanma derdi de olmaz. Fakat bu seçenek Alttaki paragraftaki durumu iyice zorlaştıracaktir

Iki camı birbirine yapistirdiktan sonra ayırmak çok zahmetli.
Akvaryumu aldığımda dısında metal bir çerçeve vardı. Çerçeveyi dökene kadar canım çıktı. Camları yapistirdiginizda sökmek için maket bıçağı ile kesmeniz gerekiyor fakat her noktasina ulasamayacaginiz icin sizin böyle bir şansınız olmayacak

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ColakogluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 347
ColakogluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2010 17:35

1. İyi bir planlamayla akvaryum hacminden olabilecek kayıplar gözardı edilebilecek boyuta indirgenebilir.

2. Fonu akvaryuma koyarken arkasına mutlaka başka bir cam yapıştırarak konmalıdır diye bir kural yok, fon doğrudan akvaryuma da yapıştırılabilir ve bu işlem yeteri kadar özenli yapılırsa hiç bir yerde yosunlanma veya bakteri oluşumunu tetikleyecek durgun su birikimi oluşmaz.
 
Seyyar bir fon yapımı arzu ediliyorsa, arkasına cam yerine pleksiglas yapıştırılması daha ugun olacaktır. Bu sayede, hem kırılma riski ortadan kalkacak, hem de lüzumsuz ağırlık olmayacaktır.
 
3. Fonu akvaryumdan sökmek istediğinizde şöyle bir durum olur, silikon camı çok sağlam tutmasına karşın, straforu o kadar sıkı tutamaz, asıldığınızda fon silikondan ayrılarak (parçalanarak) gelir ve siz daha sonra camda kalan silikon kalıntılarını temizlemek zorunda kalırsınız.
 
4. Kendime yaptığım fonu bir yıldan fazla, http://www.akvaryum.com/Forum/170_l_kose_akvaryumu_yapimi_detayli_resimler_k323657.asp?PN=2 yeğenime yaptığım fonu ise http://www.akvaryum.com/Forum/3_d_fon_(dogayi_taklit)_son_resimler_sayf_k364232.asp yaklaşık 7 aydır sorunsuz kullanıyoruz.
 
BENCE BİR AKVARYUM FONSUZ OLMAMALI

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OnurTaşkınÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 716
OnurTaşkınÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2010 17:38
Bence hiç uğraşma belirli bir zaman sonra o litre sana az gelecek.Aynı şeyleri ben yaşadım ve şuan elden çıkarmak istediğim bir akvaryuma sahibim.130-45-60 boyutlarındaki akvaryuma yaptım ilk akvaryumu aldığımda dev gibi geldi buna arka fon yapmakta karar kıldım.Lanet ediyorum o güne yaklaşık 10 cm kalınlığında arka fon oldu harika bir arka fon akvaryumuma resmin altındaki ufak akvaryum resminden bakın.Harika ama balık yavru alıyo içine kaçıyo ayırman lazım sıkıntı,dip çekimi yapıcan pislikler aralara sıkışıyo sıkıntı,zamanla deforma oluyo ufak ama kötü bir görünüm,bir zaman sonra ah be biraz daha  büyük olsa hacim şu balığıda eklerdim aldığım yavruları eklerdim falan gibi düşünceler pişman edecek.Dahasıda var yani çok arkadaş burdan bana yapma falan dedi ama birkere heves ettim illa yapıcam yaptım ama bin pişmanım söksem rezalet kalsa pişmanlık.Şimdi akvaryum arıyorum 135-55-60 tanıdıklarınız varsa bana satsın :D hemen alıcam.Eminim çok yakında sende böyle pişmanlık duyacaksın.Yol yakınken hiç kafanı doldurma bunlarla dostum.Onur demişti ama dersin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EgeUSÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 153
EgeUSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2010 21:22
Herkese yorumları için teşekkürler
 
[QUOTE=onrgz1]Bence hiç uğraşma belirli bir zaman sonra o litre sana az gelecek.Aynı şeyleri ben yaşadım ve şuan elden çıkarmak istediğim bir akvaryuma sahibim.130-45-60 boyutlarındaki akvaryuma yaptım ilk akvaryumu aldığımda dev gibi geldi buna arka fon yapmakta karar kıldım.Lanet ediyorum o güne yaklaşık 10 cm kalınlığında arka fon oldu harika bir arka fon akvaryumuma resmin altındaki ufak akvaryum resminden bakın.Harika ama balık yavru alıyo içine kaçıyo ayırman lazım sıkıntı,dip çekimi yapıcan pislikler aralara sıkışıyo sıkıntı,zamanla deforma oluyo ufak ama kötü bir görünüm,bir zaman sonra ah be biraz daha  büyük olsa hacim şu balığıda eklerdim aldığım yavruları eklerdim falan gibi düşünceler pişman edecek.Dahasıda var yani çok arkadaş burdan bana yapma falan dedi ama birkere heves ettim illa yapıcam yaptım ama bin pişmanım söksem rezalet kalsa pişmanlık.Şimdi akvaryum arıyorum 135-55-60 tanıdıklarınız varsa bana satsın :D hemen alıcam.Eminim çok yakında sende böyle pişmanlık duyacaksın.Yol yakınken hiç kafanı doldurma bunlarla dostum.Onur demişti ama dersin.[/QUOTE]
Özellikle Onur sana çünki başarıyı herkes yazıyo ama sıkıntıları daha az paylaşıyorlar.
Benim dikkatimi en çok çeken su idi .
Forum da görüş ve bilgileri takdir gören birçok hobi sahibinin akvaryumunda strafor fon yok olması ilginç gelmişti
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir