Arka Fon Tavsiyesi


tamerdiÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2006
İl: Ankara
Mesaj: 46
tamerdiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2006 14:12

Değerli forum üyeleri fikirlerinizi merakla bekliyorum.

boy 65* yükseklik 30* genişlik 20* boyutlarındaki akvaryumum için alçıpandan arka fon yapmayı planlıyorum.Neden mi alçıpan?

1-Ağır bir malzeme olması ve straforla yaşanacak olası bir kaldırma kuvvetinin camı çatlatması ya da slikonları ayırma ihtimali.

2-Slikonla sabitlemeden istenildiğinde tanktan çıkarılabilmesi.

3-Akvaryum boyutları düşünüldüğünde ince olması nedeniyle alan daraltmaması.

Alçıpan yüzeyine yine alçı kullanarak mümkün olduğunca küçük boyutlarda doğal görünümlü kabartmalar yapmayı düşünüyorum.Bazı bölgeleri de tornavida yardımıyla oymayı planlıyorum.Daha sonra derz dolgu malzemesi ve renklendirici kullanarak son yüzeyi birkaç kat halinde uygulamak geçiyor aklımdan.Derz tabakasını arka yüzeye de uygulayarak olası bir salınım riskini ortadan kaldırmayı planlıyorum.Ne dersiniz arkadaşlar?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ataymn74Çevrim Dışı

Kayıt: 19/01/2007
İl: Ankara
Mesaj: 4
ataymn74Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2007 07:03

Valla arkadaş hiç deneme derim, umarım yapmamışsındır.Bir defa alçıpan çok ince ve sert, fazla bir derinlik elde edemezsin, ayrıca işlemesi çok zor alçı zaten çok pis birşeydir salınımı önlemek için derz dolgu sürünce plaka iyice ağırlaşır.Bana pek pratik gelmedi, alçıpanın üzeri bir de kağıt kaplı !"!"! Vazgeç...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

esatebruÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2006
İl: Ankara
Mesaj: 38
esatebruÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2007 09:10

  Arkadaşım ben alçı ve alçıan gibi yapı malzemeleri satıyorum. Sana tek söyliyeceğim şey kasinlikle olmaz. Çünkü alçı suda eriyen bir malzemedir. alçıpanda içi alçı dışı kağıtla kaplı bir malzemedir.

diyelim ki yaptın ne mi olur. önce suyun bulanır. daha sonra yapmış olduğun arka fonda alçıpanın kağıt kalıntılaından başka hiç birşey kalmaz.Tamiyle suda erir.Ha bu arada balıklar ölmüş olur.

Elinde bir alçıpan parcası varsa bunu biraz ıslatarak deneyebilirsin. Suyun içine koymana bile gerek yok üzerine dök yeter.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir