Arkadaşlar Bana Taktik Verin. Ben Bu Akvaryumu...


crunchÇevrim Dışı

Kayıt: 23/05/2009
İl: Ankara
Mesaj: 236
crunchÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2015 16:06
Arkadaşlar bana taktik verin. Ben bu akvaryumu ne yapabilirim?

İçerisinde sayısını bilemeyeceğim kadar kiraz karides var(en son 150 kadardı 7-8 ay önce). Lepistes var 2-3 tane heralde. 4 tane cüce vatoz var 2 dişi 2 erkek. 1 betta var. Pembe zebra var 1 tane kalmış. neon da vardı ama heralde ölmüşler... aylardır bakamıyorum yoğundum. şimdi biraz rahatladım..

Christmas ve java moss içerisini kaplamış durumda...Christmaslar çoğunlukta sanırım.. şimdi köşesinden toplayıp chiristmas la java mossları ayırayım bari dedim ama olmuyor olacak gibi değil bıraktım. Dış filtrenin borularını da sarmış durumda. Bir tane dış filtrem daha var yeni kullanmadığım onu takacaktım dedim dur forum ahalisine sorayım önce ne yapabiliriz.

Her türlü tavsiyeye açığım. En uçuk tavsiyelerinize bile açığım. Para problemim yok. ama akvaryum boyu bu eşim daha büyüğüne izin vermiyor[:)))] 50x40x25 olması lazım.

not: benim aklımdan içindeki her şeyi toplayıp akvaryumcuya verip forumdan birilerinden kribensis alıp içerisine koymak... aman aman büyümeyende java fern bitki koydummu olur gibime geliyor. içine saçma sapan gemi memi koymuşlar zamanında çıkartacaktım ama cüce vatozlar girip çıkıyor diye ellemedim. yani satsam herşeyi ne kadar eder onuda bilmiyorum... düzgün bu boyda akvaryum alıp yeniden de başlayabilirim..

[IMG]http://i.hizliresim.com/82VObn.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/D6Q1Ro.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/E6XLqz.jpg[/IMG]



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tayfun-A.Çevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 01/01/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 702
Tayfun-A.Çevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2015 18:51
Yosunları bölerek akvaryumdan çıkarın, çıkarırken karideslere dikkat edin beraberinde gelmesinler. Daha sonrasında akvaryum suyunun 3/1ini bir kovaya aktarın ardından karides ve balıkları da kovaya aktarın kovanın üzerini kapatın. Akvaryumda herhangi bir canlı kalmadıktan sonra istediğiniz şekilde dekor sağlayabilirsiniz ama bence tüm bunları yapmadan önce güvenilir bir siteden mango kökü siparişi verin. Mossları mango köküne sarabilirsiniz çokta güzel durur. Akvaryumunuzun içindeki dekor gemi epey kötü durumda onu mutlaka çıkarın aynı şekilde kumunuzda kötü durumda. Kum olarak size siyah hagen kum tavsiye ediyorum. 2,5 kg yeterli olacaktır fiyat olarakta oldukça ucuz.

+1: [T]165586,Yunus01[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NahreÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 108
NahreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2015 21:46
Java moss bitkisini seyreltin akvaryumdan, Yeni değişik bitkiler koyabilirsiniz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir