arowana


CİHANÇevrim Dışı

Kayıt: 29/10/2006
İl: Erzurum
Mesaj: 11
CİHANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2007 19:47
arkadaslar arowana besleyen varmı aranızda acıl bılgı ıstıyorum yardımcı olabılırmısınız

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HOCAÇevrim Dışı

Kayıt: 29/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1271
HOCAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2007 19:56
Problem nedir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

jurrasicÇevrim Dışı

[B]2168,1[/B] [B]2175,2[/B] [B]2448,3[/B]
Kayıt: 23/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 406
jurrasicÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2007 20:05
Ben  2 adet 5 ay baktım arkdaşım çok çabuk büyüyorlar sorun ne alacakmsın  eğer alıp bakcaksan 1- tonluk falan tankın varsa al  çünki büyüdülermi kolay kolay elden çıkmıyor. aldığımda 15cm di 45-50 cm oldular. jurrasic2007-1-19 20:5:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fisher53Çevrim Dışı

Kayıt: 20/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 528
Fisher53Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2007 03:07

Arowanalar ile ilgili sırlar henüz ülkemizde çözüme kavuşmuş değil.Bir kaç fikir vericem eğer uygulayabilirseniz balığınız gözle görülür değişiklikler gösterecektir.

Beslemiş olduğunuz balık amazon nehir kollarında sakin sularda yaşamaktadır.Bilindiği gibi ağaçlardan yavru kuşları yakalama gibi bir özelliği bile vardır.Uzakdoğu ülkelerinde bu balığın beslendiği haneye bereket ve huzur getirildiğine inanılıyor bir diğer inanılan şey ise balığın sahibi tanıma özelliği.Ricayete göre bakıcısına bişey olduğunu hisseden arowana intihar bile ediyormuş ki bu sadece bir rivayet...Kanıtlanmışını ben daha göremedim.

Her ne kadar arowanalar için özel sanayi tipinde yemler üretilse bile doğal hayatında aktif bir hayat sergileyen bir canlı halini almıştır.Yavruları suya düşen böcek türevli canlılar ve doğal ortamlarında kendilerinden küçük balıklarla beslenmektedir fakat sitemizde bu tür örnekleri vermek bilinçli akvaristliğe aykırı geldiğinden bunu sizin kişisel zevk yada görüşünüze bırakıyorum.

Arowanalarda önemli olan ilk gözlem satın almada balığın karın kısmıdır.Karın kısmı yani mide kısmı çok ince olan balığı almaktan kaçınınız.Zaten ithalatçılara gelene kadar türlü eziyetlere katlanan silver arowanalar ki ülkemizde bu türün dışında başka türleride gelmekte fakat dudak uçuklatıcı fiyatlarda satılmaktadır,birde akvaryumcularda tasarruf adı altında beslenmekten geri kaldıklarında formlarında çok kayıpları oluyor ve buda balığın çeşitli hastalıklara yakalnmasına sebebiyet veriyor.Almış olduğunuz balığınıza yapabileceğiniz en iyi şey ilk olarak loş bir ortam sağlamak kendine olan güveni ve size kazanacağı sempatisi açısından önemli bir konu.İlerleyen zamanlarda balığınız size bunu hissettirdiğinde özellikle vazgeçilmez yemi olan bizim tabirimizle çiyan dediğimiz yeraltı canlısını bir ekosistem şeklinde arowanaya sunabilirsiniz.

Gençlik çağından çıkan ve net bir boy kazanmış balık için yapılacak şeylerden birisi verilen yemlerin içerisinde kalsiyum nitelikli insanlar üzerinde kullanılan tıbbi ilaçlar. Düşük dozda verilebilen her ilaç arowananın iskelet gelişimi açısından son derece önemlidir.Akvaryumda tek beslenmeside ekstra bir avantaj olarak nitelendirilir.Bulunduğu akvaryumda bitki var ise kendini son derece güvende hisseder.Akvaryumda üretimi olmadığından dolayı o kısıma girmeye bile gerek yok.Zamanında beslediğim fakat farklı sebeblerden dolayı bir daha akvaryumuma almadığım bende aşinası olan bir balıktır Arowana...

Farklı konularda yardıma ihtiyaç duyarsanız beklerim.

Saygı ve Sevgiler....


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir