Artık benimde bitkilim var. Yeni resimler 11.gün


alpgeminiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/05/2009
İl: Izmir
Mesaj: 400
alpgeminiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2009 21:29
Beğendiğinize sevindim. Vatozun cinsi cüce vatoz. Ben Manisa'da yaşıyorum. Sanırım sen Ankara'da oturuyorsun. Bu akvaryum için baya çok masraf yaptım. 300-400 lira arasında tutmuştur heralde. Fakat bizim burada her şey çok pahalı. Akvaryum, kum, balıklar, içindeki malzemeler vs. vs. Ama sen Ankara da çok daha ucuza maledebilirsin. Bitkili bir akvaryum kurmak için bir çok yararlı makale ve sabit başlıklar var. Öncelikle bunları güzelce anlayarak okuman ve bunları sabırla uygulaman gerekli. O zaman başarılı olabilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

D-hanÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2008
İl: Izmir
Mesaj: 446
D-hanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2009 10:14
[QUOTE=ccihan]Vatozu çok sevdim xD
 
Böle bi Akvaryum nekadar tuttu? ve nerde yaşıyosun?Utangaç
 
Yada akvaryumdan çok içindeki malzemeler nekadar tuttu...
Bende böle bi akvaryum kurmak istiyorum ama iç filtre kullancam ve bitkili olcak. Bitkilerin çok hoşuma gitti... Bitkili Akvaryum çok uğraştırır mı? mesela böle bi akvaryum ve içinde aynı balıklar ama tek fark iç filtre+şelale filtre+hava motoru kullancam... Ne kadar süre sonra suyu pislenir? Yani ne zaman Suyunu tamamen boşaltıp tekrar doldurmam gerekir?
 
Yapay bitkiylede bu görüntüyü verebilirmiyim?
[/QUOTE]
Akvaryum ne kadar pislenirse pislensin hiç bir zaman tamamen boşaltılıp tekrar doldurulmaz.Yararlı bakterili suyu boşaltıp yerine daha oturmamış su koymuş olursun.
Bitkiler akıntıyı sevmez.Bu nedenle debisi(akıntı hızı) düşük bir şelale filtre işini görecektir.Eğer ona param yok diyorsan iç filtrenin çıkışına hava hortumu takıp dışardan akvaryuma verirsen şelale gibi olur ve tankın içinde akıntı oluşturmaz.Yeni başlayanlar ve Bitki akvaryumunda başarı
makalelerini kesinlikle okuman gerek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir