Astatotilapiaların karakteristik özellikleri


alaeddinozmenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/12/2005
İl: Izmir
Mesaj: 286
alaeddinozmenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2008 20:48
Victoria cichlidleri içinde en büyük aile astatotilapialardır. Birçok cichlid türü ile benzerlikleri olmasına karşın farklı yönleri de vardır.
Vücut formu olarak aulonocaraları andırırlar.  Astatotilapiaların üst ve alt yüzgeçleri imparatorlarınki kadar uzun ve sivri olmaz. Kısa ve yuvarlak uçludur.
İmparatorlar kumda yaptıkları yuvada çiftleşmeyi severler. Astatotilapialar ise akvaryumun orta yada üst seviyelerinde hazırlanacak düz bir kaya üzerinde yada iç filtrenin üzerinde yumurtlamayı tercih ederler.
Astatotilapialar birçok cichlid türünde olduğu gibi hem etcil, hem otcul beslenirler. Ancak bitkilere diğer birçok tür gibi zarar vermezler. Bitkili akvaryumda rahatça beslenebilirler.  İri taneli yemleri yemeyi daha çok severler. Sindirim sistemleri çok hızlı çalışır ve sürekli açtırlar.
Çok küçük boylarda yetişkin hale gelirlr. 3-4 cm lik dişiler (Orta boy bir dişi lepistes boyu) yumurtlayabilirler. İki yumurtlama arasındaki süre diğer türlere göre bir hayli kısadır.  Bırakın dişinin yumurta atmasını ağzından yavruyu zor alırsınız.
Çok hırçın görünüşlü ve hareketli balıklardır. Erkekler arasında sürekli bir itişme vardır. Ancak hiç bir astatotilapia bir imparator, ahli, kadongo erkeği kadar bile tehlikeli ve saldırgan değildir. Hele hele mbunalarla hiç kıyas bile edilemez. Erkekler arasındaki kavgalar küçük itişmelerden ileriye gitmez. Erkekler sürekli kur halindedir. Bu da akvaryuma ayrı bir güzellik ve hareke getirir.
Latifasciatalar dışındaki türlerin dişileri birbirine çok benzerler. O yüzden astatotilapialar ile karma akvaryum yapmak doğru değildir. Melez balıklara birçok hobici karşıdır ama en güzel melez de astatotilapialardan çıkmıştır.  SP44-CH44 yada thickskin adıyla melez bir balıktır.
Çok hızlı renk değiştirirler. Genç bireylerden erkek balıklar akvaryuma kepçeyi daldırdığınız anda dişi gibi görünürler. Aynı şekilde kızgın bir dişi erkek gibi görünebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir