Astronot beyaz dışkı


erdil88Çevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 33
erdil88Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 23:58
Fotoğraf: yok

Canlıdaki Belirtiler: Dun kocaman, normalden daha kalın koyu gri dışkılamıştı, bugun beyaz uzun dışkı cıkardı, iştahı canavar gibi.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 100

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 1x Astronot 6cm - 5x Jack Dempsey 3 tanesi 4cm 1 tane 5 cm 1 tane 6 cm

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 27C

Filitrasyon: Sobo iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: hayır

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Akvaryumda suyu dun degistirdim, dun oglen bu astronotum gri dıskılamıstı, ben de gozlem altına alayım dedim. Bugun beyaz uzun bir dıskı cıkardı ancak karnında yemden dolayı bir sislik vardı simdi(10 saat sonra) indi sislik, normale dondu, iştahı maşallah dibi karıstırıyor ben yaklasınca hemen cama gelip yem istiyor debeleniyor bi sag bi sol dolanıyor, hatta arada kızıp rengini degistiriyor, kafayı da dipteki kumlara takmıs durumda alıp alıp tukuruyor.

Onemli bir not daha, 3 gun once bu astronotun kardesini topraga verdim, ic parazitten öldü. Ancak bu astronotta digerindeki belirtilerin hicbiri yok oldukca saglam duruyor. 

Forumlarda bagzı beyaz dıskı konularına kabız olmus o diyenler olmus, ben de 2 gundur epey yem verdim hayvanlara kabız olmus olma ihtimali var, yem olarak sera granured ve dainichi fx veriyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

s.e.n.Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/10/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 541
s.e.n.Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 01:51
Forumdaki ruzgar_19 arkadaşla irtibata geçebilirsin bayağıdır astronot bakıyor.Konuyu görmeyebilir özel mesaj atabilirsiniz, size döner.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

melijkÇevrim Dışı

Kayıt: 13/12/2011
İl: Giresun
Mesaj: 127
melijkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2012 15:18
Aynı sorun bendede var bir kaç gündür kalın ve gri renkte  :)) Bu arada hacminiz yetersiz astronot için.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2012 17:43
Genelde beyaz dışkı iç parazit belirtisidir, buna da genelde nemli ortamda ıslanmış mantarlaşmış yemler, yahut akvaryum suyunun bozuk  olması ve bu su içinde yaşayan balıkların zamanla içine parazitlerin çoğalması akvrayum suyuyla ıslanan yemlerin yutulması, balıklar sadece yemi yemekle beslenmez, sudaki plaktonlarıda süzerek beslenmeye devam ederler, ve suyunuzda nitrat, amonyak ve yenmeyen yemlerin suyu mantarlaşması bozması ve asitlendirmesi sebebiyle yavaş yavaş iç organlarında parazitler oluşmaya başlar, doğal bir tedavi olarak, ezilmiş bir diş sarmısak suyuna atılmış yemlerin bu sarmısaklı suyu emdiklerinde suya atılıp yedirtildiğinde bir hafta içinde oldukça faydası ggörülür iç parazitlerin öldürülmesi açısından, ilerlemiş safhalarda Sera Bactopur Direct hapları faydalı olur. Her 50 litre su için bir tablet eritmek yeterli. Backtopur uygulanacak balık karantina tankında tedavi edilmeli ve ilacın etkili olması i çin suyun havalandırması sadece hava motoruyla yapılmalı, filtrelerin elyafları süngerleri, karbonları ilacı emerek etkilerini azaltır, ana tanktaki faydalı bakterileride öldüren bir ilaçtır onun için karantina tankı en uygunudur. Sarmısaklı yemi tüm balıklarınıza yedirebilirsiniz, zararı olmaz faydası olur. sarmısakla geçmezse balık backtopur kullanılabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdil88Çevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 33
erdil88Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2012 18:16
Olayın uzerinden 55 saate yakın bir sure gecti ve hala iştahı yerinde karnı normak şişlikte dılkısını göremedm henuz ara ara bakıyorum ama denk gelmedim, ayrıca 6-7cm lik bir oscar icin akvaryumumun kucuk oldugunu dusunmuyorum ama tabiki 5-6 ay sonra hemen hemen 20cm e yaklasır ve o zaman akvaryum degisimi kacınılmaz hale gelir

Cevaplarınız için teşekkür ederim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir