Astronot hakkında...çiftmi oldular?


TempusÇevrim Dışı

Kayıt: 02/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 183
TempusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 22:25
2 adet astronot balığım var ve bu balıklar 1 yılını doldurdu. Büyüdüler gayet de ihtişamlılar (teki diğerine göre daha küçük) büyük olan erkek şüphem yok davranışlarından aynı anda almama rağmen küçük olanda surekli kovalanan taraf bazen titriyorlar köşede bekliyorlar. Bunu sürekli yapıyor ama aradan zaman geçince büyük olan gayet sert bir şekılde akvaryumda terör estiriyor küçük olanın yanlarının derisini yüzüyor resmen eti gözüküyor. ..Ama gel gelelim aradan 2 3 gun geçiyor yine titreme oluyor. ..Bugün şunu farkettim kavga yok ama büyük olan akvaryumu kıracak resmen taş ustunde taş bırakmadı her yeri dağıttı,kazıyor her yeri kocaman taşları ağzına almaya çalışıyor yerlerini değiştiriyor.
Küçük olanda yardım ediyor avuç kadar ağır sayılabilecek deniz kabuğunu köşede iken biraz daha ileriye doğru taşımış cam ı kıracak resmen. .:)

Erkek o kadar ihtişamlı ki ,ben balık olsam ve dişi olsam kabul ederdim o derece:))

Akvaryumun en dibini kazdılar beraber ve normalde bakınca hemen yem vereceğimi sanıyorlardı artık onunla bile ilgilenmiyor kazmaya devam ediyor. ..Ve titreyip dönüyorlar şu an boyları büyük olan 13 cm küçük ise 10 cm bir kuyruk darbesi ile 1 avuç kumu sirkeliyor dişi erkek ise taşı yerinden oynatıyor. ..

Olacak mı birşeyler çok heyecanlıyım sıcağı sıcağına yazdım :) hem onlara bakıyorum hem yazıyorum. Kumu çok karıştırdılar şu an ve akvaryum hafif bulandı. .:) Uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum. .
Erkek dişi olma ihtimalleri nedir? Küçük olandaki hırpalanmaya bakmanız için Video ekledim...  Yorum sizin.

[VID]http://www.izlesene.com/video/astronotlar/3419605[/VID]
enginkoc342011-05-13 17:32:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BalıkaşkıÇevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 415
BalıkaşkıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 20:25
Astronotların çiftleşmesi için iyi beslenmesi lazım ve +30 cm olmaları lazım senin balıkların kaç cm ? Bu arada aydınlık bir ortamda çeksen daha iyi olurdu yeniden video çekmeyi dene bence kardeşim!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hopkinsÇevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 80
hopkinsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2011 01:09
Yanık kalmadıklarını varsayarsak çiftleşmek için daha çok küçükler. O boylarda bu tür kavgalar normaldir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir