Astronot Mu Tropheus Mu?


EmIrhanTuncelÇevrim Dışı

Kayıt: 21/05/2017
İl: Bursa
Mesaj: 57
EmIrhanTuncelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2019 12:59
Herkese merhaba abiler ablalar, benim 300lt,lik bir tankım var. Ve geçmişte tropheus tecrübem oldu. Ama akvaryumumun patlamasıyla bütün zevkim bitti. Şimdi tekrardan başlamak istiyorum yeni bir tankım var ama, Tropheus mu Astronot mu besleyeceğime karar veremedim. Hangisi daha avantajlı ve kolay bir bakım olur? Teşekkür ederim şimdiden [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmreKircanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/03/2016
İl: Izmir
Mesaj: 451
EmreKircanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2019 13:54
Oscar etçildir. Yediklerinin bir çogunu sindirmeden bırakır. Bu nedenle normal balıklarda kullandıgın filtreden çok daha kuvvetli bir filtre ister. Bununla birlikte diger türlere göre daha dayanıklıdır. Gençliginde hareketli büyüdügünde çok agır bir balık olur. 500 litreye yakın tank ister. Yavru almak için bir grup alıp çift tutanları ayırmak gerekir. her amerikan gibi hırçındır. Özellikle çiftleşme döneminde akvaryumu kan götürür.

Trop otçuldur. İyi bir aydınlatman varsa ve kayaların yosunlandıysa yemlemeden gün geçirme ihtimalin bile var. Çok hareketlidirler. Akvaryuma bakınca hareket istiyorsan trop beslemelisin. Otçul oldukları için çok güçlü bir filtreye ihtiyacın yok ama kolonideki sayı zamanla artınca illa ki olacak. Üretilmesi 1 yaşından sonra başlıyor. Ticari degeri her zaman olan bir tür. Bununla birlikte oscarlara göre daha hassaslar. Su degerlerine dikkat etmen gerekiyor. Koloni olarak bakman gerektigi için bu türde büyük boyut istiyor.

Tropta göl tasarımı yapabilirsin. Oscarda tasarım yapamazsın. Oscar tutar atar. Trop akvaryumları oscarınkine göre her zaman daha temiz olur. Üretme kaygın varsa trop daha avantajlıdır. Her iki türde de renklendirme beslenmeye baglıdır. Her iki türünde renkleri çok güzel ve göz alıcıdır.


Beğenenler: [T]186507,mperk[/T][T]197441,EmIrhanTuncel[/T]
Teşekkür Edenler: [T]186507,mperk[/T][T]197441,EmIrhanTuncel[/T]
+1: [T]186507,mperk[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir