astronotumdaki yaralar nedir? (resim + video)


PosseidonÇevrim Dışı

[B]2213,1[/B]
Kayıt: 19/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 836
PosseidonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2007 15:48
Serkan Bey geçmiş olsun öncelikle.
 
Ama bu olayda tamamen suç sizin diyebilirim. Lütfen darılmayın. Amacım rencide etmek veya sizi üzmek değil. Öncelikle tankınız kesinlkle oscarlar için uygun değil. Erişkin bir çift oscar için önerilen tank hacmi min. 300 lt. Ve bu balıklar iyi bir besleme ile 6 cm lik iken bir sene sonra 18-20 cm büyüklüğe gelebiliyorlar. İyi bir filtrasyon şart. Dış filitre ve haftalık %20-30 dip çekimi kaçınılmaz. Bu şartlar olmadan  Oscarları sadace kendi zevkimiz için beslememeliyiz. Sizin bunu bilinçli yapmadığınıza zaten eminim. Ama kalan oscarınız sağlığına kavuşma ihtimali zayıf. Sağlığına kavuşursa onu hemen uygun şartların olacağı bir yere satmanızı veya vermenizi öneririm.
 
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

seroÇevrim Dışı

Kayıt: 08/06/2007
İl: Mugla
Mesaj: 52
seroÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2007 01:11
Taner Bey,
Yorumunuz için teşekkürler. Haklısınız bunun için kendimi suçluyorum. Önce küçük bir yüzgeç yırtılması ile başlayan hastalık balığı 8-9 günde nerelere getirdi. İlk başta önemsemediğim yüzgeç yırtılmasında tedaviye hemen başlasaydım, şimdi balığı kurtarmış olacaktım. Forumdaki fotoğrafları çektikten sonra hastalık çok hızlı bir şekilde ilerledi, yani neredeyse 1 günde sağ tarafının %25'i kayboldu.
55lt'lik akvaryum o canavarlar için epey bir küçük. Ama iyi bir filtreleme ve düzenli su değişimi ve dip çekimi ile bu akvaryumda yaşayabileceklerini sanıyorum.
Balıkları satın aldığım akvaryumcuda, 25 cm'lik astronotu 25-30 litrelik küçük bir akvaryumda yaşatıyorlardı. Bu yüzden, kalan tek astronotum 55 litrelik tankta pek rahat etmese de yaşayacağından eminim.
Aslında diğer astronotu geri vermeyi düşündüm ama, 30 liraya aldığınız balığa 15 lira verince insanın balığı geri veresi gelmiyor.

Artık 2-3 günde bir dip çekimi ve 5 lt su değişimi yapıyorum.
Bu arada, ölen balık, hastalıktan ölen japonumu yedikten sonra hastalandı.
Allaha şükür, diğer astronotumda bir şey yok, zıpkın gibi maşallah.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir