Ateş karınlı semeder


alican06Çevrim Dışı

Kayıt: 30/06/2011
İl: Ankara
Mesaj: 2
alican06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2011 01:11
Dragon31 ankaradayım semender beslemek istiyorum eğer hala üretiyorsanız sizden almak isterim gerçekten çok yardımcı olursunuz teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

macunx26Çevrim Dışı

Kayıt: 03/04/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 135
macunx26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2011 23:19
Bir kaç semender daha iyi olur aksi halde çok durgun oluyorlar.
Loş ışığı daha çok seviyorlar.
Bitkili bir akvaryum yapıyorsanız bitkiler için de yararlı olabilecek bir ışıklandrma tercih edebilirsiniz.
Kum konusunda temizliğini kolay yapabileceğiniz bir materyal tercih ediniz. Bu materyali alırken özellikle semenderin derisine zarar vermeyecek yapıda olmasına dikkat ediniz. Yanı keskin köşeli sivri vs olmasın. Yuvarlak taneli bir kum çeşidi iyi olabilir yada aşınmış midye kırığı.

Benim semenderlerde karşılaştığım en büyük sorunlardan birisi deri hastalıklarına özellikle mantara karşı oldukça  eğilimli olması. Semender kuru yeme alışık değilse canlı yem ve türevleri ile beslemen gerekecek bu kezde su çabuk kirlenerek bu durum da deri hastalıklarına kapı aralayacak, suyu temzlmek için iyi bir filtrasyon isteyeceksin bu kezde semender için stres kaynağı olacak akıntılı su. Sık su değişimi de semendere zarar verir.

Bunlar benim kendi tecrübelerimden elde ettiğim ve semender beslenecekse öncelikle üzerinde durulmasını isteyeceğim bilgiler ve bence semenderler akvaryum yaşamına çok uygun canlılar değiller bu konuda tecrüben yoksa eğer.
Fakat uv filtereleri deneyebilirsin bu işe yarayabilir. Ve bir kaç tatlı su midyesi. Dekordan önce sağlıklı bir semendere ihtiyacın var.
Son olarakta semender yerine senegal bişhiri tavsiye edebilirim.
Bol şans.

macunx262011-07-01 23:38:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bozkanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 129
bozkanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2011 16:22
Arkadaşlar, bir haftalığına tatile gideceğim. semenderlerime de balıklara verdiğim tatil tabletinden versen olur mu acaba ? Bu konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var. 2 tane semenderim var, yetişkinler, cinsiyetlerini bilmiyorum, japon semenderi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir