Atmaca Hakında Çok Önemli (RESİMLİ)


AmraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 795
AmraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 00:18
Arkadaşlar dün mahalenin çocuklarının elinde bir atmaça belkide şahin yavrusu vardı kuşu çok hırpalamışlar bana verdiler besleyim diye ne yuvası var ve nerden geldiği de beli  değil bende yavruu aldım daha önce muhabet kuşu olan fakat boş olan kafese koydum evde balıklara hazırladığım dana yüreği vardı allah dan onu yedi 2 gündür yavru kuş bende allah dan yem yiğiyo bende bugün gitim ona tavuk budu aldım ufak ufak kıydım ilerleyen günlerde onu vercemem allahdan kuş 2 günde baya bir kendine geldi gözleri acıldı  ama halen çok dinlenmeye ihdiyacı var yavru olduğu için salamıyorum da yoksa mahaledeki kedi köpek yiyecek onu  başıma iş aldım sizin anlicağınız bu kuşlar hakında bilgisi olan arkadaşlar bana yardımıcı olursa sevinirim .





İyide bu kuş bana alışınca nasıl doğada avlanacak yani kuşa avlanmayı nasıl öğretcez
Kuş ucamıyo bile  elimde de kendi gelmeye başladı fotoraf için elime almaya kalkınca kendiliğinden geldi
daha önceki günde yırtınıyordu gelmemek için hata ısırmaya bile kalkdı bu bana alışırsa işte ozaman hap yutuk ki etden başka birşey yemiyo :))

Yanlız bana acil ama çok acil büyük kafes lazım   hediye  edecek olan varmı  ist dayım  gelir her yerden alırım muhabet kuşu kafesi şaka gibi kaldı kuşun yanına kulanmadığınız paslı bile olsa eski kuş kafesini bana hediye edin malum işden de ayrıldık para yok :))

Bu arada evde nazlı adında F0 bir kedi var kedin sabah namazından sonra evden cıkıp kuş avlayarak rızkını kazanıyo hata bir ara öldürdüğü kuşlar ve fareleri eve getiriyordu
şimdi ben bu kediye kuşu nazıl  anlatacam yada uzak tutacam çünkü kedi harbi f0 balıklara bile salca oluyo allahdan suyu sevmiyo yoksa bazen izliyom kediyi pis bakıyo balıklara :))






Bu kedi  sinir oldumu insana bile saldırıyo helle kalk başka erde yat de bakalım bu kediye  yada ev çok sıcak olunca klimayı bir kapat  varya pis piskopata bağlıyo kedi gecen kündüz uyuyordum ben hanım gitmiş kedide evde yanlız kalmış  patileriyle yüzüme vura vura uyandırdı beni dışarı cıkmak istemiş nazlı hanım hele kalkma yorganın altına girip ayakları penceliyor insanın  ben bu kediye atmaca yavrusunu nasıl anlatacam :))
Amra2011-08-11 01:12:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 00:41
Geçmiş olsun mu denir, hayırlı olsun mu denir bilemedim. Atmaca ise zaten ötüş şeklinden anlarsın, ayrıca korkusuz olur atmacalar. Besin olarak seçim doğru tabi eğer yara bere varsa üzerinde teramcyn deri kremini önerebilirim onun dışında çatı gibi bir yere koyarsan sanıyorum uçma girişiminde bulunacaktır fakat büyüklüğü ne kadar ya da uçabilicek büyüklüktemi sorusu geldi aklıma. Tabi tahminen dediğiniz gibi atmaca ise avcılıkla ilgileniyorsanız eğitebilirsinizde ayrıca. Elimden geldiğince bilgi vermeye çalıştım, şimdiden başarılar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MelihDalanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 439
MelihDalanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 00:41
Aytekin Abi tek çaren böyle beslemeye bir süre devam edeceksin,sonra kendini toparlayıp uçabilecek hale geldiğinde müsait bir yerden doğaya salacaksın.

Kafesin onlar için çok büyük bir eziyet olduğunu duymuştum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BatuaydinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/11/2008
İl: Ankara
Mesaj: 5944
BatuaydinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 00:49
Yaptığınız taktire şayan bişey.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FondipÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 821
FondipÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 00:58
Sağlıklı görünüyor ama bir veterinere göstermekte fayda var kanadı vs. zarar görmüş olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 01:14
Aytekin bey;
Tahmininiz doğru bu bir atmaca kendiminmişcesine sevindim. Avcılık dönemlerinden kalma bir iki tavsiye verebilirim tabi ama öyle expert değilim bu konuda. Şimdi öncelikle dediğiniz gibi yemek konusu sorun oluşturacaktır tavsiyem hani marketlerde falan kemik artığı olur tavuk vs. bunlardan almanız. Almak derken satın almak değil istediğinizde dahi verirler onlarında işine yaramıyor. Lüks yiyecek olarakta haftada bir veya iki kere belirli ölçüde çok kilo aldırmayacak şekilde(ortalama bir avuçtan az 3 5 küp diyeyim) vermeniz atmaca için çok iyi olur. Elinize alışması harika birşey ama tırnakları büyüdüğünde çok can yakar bilmiş olun.
Bunun dışında size şöyle kısacık bir fikir vereyim, kafese ihtiyaç olacak dediğiniz gibi. Evde bulunan herhangibir dolap kapağı vb. tahtayı alın iki tane olacak. sanayi bölgelerinde sert sac tel satarlar bahçe için falan metresi 5 6 tl gibi birşeydi. Dudulluda vardı sanırım emin değilim. Bunu alıp alt tahtaya saplayın kare şeklinde bişey olur tahmini üstünden de saplayın. Tel sert olduğundan tutacaktır. kapak işi daha kolay ufak bir menteşe 1 tl tutar. içerisinede 2 en fazla 3 adet tünemelik odun bağlayın yeter. 10 tl falan tutar hepsi tahminen. Hemde dekoratif şık birşey elde etmiş olursunuz.

Yetiştirmek konusunda günde belirli aralıklarla başını okşayın. Elinizi uzatıp gelmesini bekleyin size iyice alışsın. Daha ilerleyen zamanlardan emin olun rahat olacak çağırdığınızda dahi gelir. Başını okşamanız önemli böyle işaret parmağıyla falan sevmek. Rüzgarı çok seven kuşlardır her kuş gibi. Evde ufak vantilatör falan varsa açın vantilatörü salın kuşu eve rahat rahat uçsun ama bir süre uçtuktan sonra geri çağırın ki emir almayı öğrensin. Tabi bu söylediklerim kısa vadede eğitmek için. Daha sonraları için mutlak ve mutlak açık alanda alıştırmalar gerekecektir.

Gerçekten başarılar meşakatli olacak sizin için.
Serhat BAŞAK2011-08-11 01:19:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JrSemihÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2010
İl: Bursa
Mesaj: 169
JrSemihÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 01:23
En fazla rastlanan kuş türleri için bilgi vereceğim. Farklı bir kuş olursa yine sorarsınız.

Karga, saksağan,kırlangıç,ebabil,serçe gibi böcekçil,etçil,yarı leşçil özelliği fazla olan kuş yavruları için katı yumurta sarısı,dana yüreğinin yağsız kısmı,pirinç unu,bayat ekmek ıslağı dönüşümlü veya günde 3-4 öğün her birinden azar azar verilebilir. yumurta sarısı, dana yüreği gibi çabuk bozulan besinler küçük küçük parçalanıp buzlukta dondurularak saklanır ve vermeden önce elde tutularak ısıtılır ve öyle verilebilir. suyu eğer yavru ağzını açıyorsa her besleme öncesi ve sonrasında kuşun büyüklüğüne göre 1-5 ml arası içme suyu ılık olarak iğnesi çıkarılmış enjektörle verilebilir. Dana yüreği kullanmamızın nedeni yağsız et kaynağı olması ve etçil kuşlar için iyi bir protein kaynağı olmasıdır. Beyaz tavuk eti de yağsız et kaynağı olabilir ama kanatlıda çiğ tavuk eti kanatlı hastalıklarını bulaştırması açısından çok risklidir.

Kumru, güvercin vb tohumcul beslenen yavrular için :
Eğer yavru tüylenmişse Kepekli bulgur,pirinç kırığı,mısır kırığı,katı yumurta sarısı,saka yemi dediğimiz Aspur tohumu,az bayat ekmek
Yavru çok küçükse: mısır unu,pirinç unu,çok az şeker katı yumurta sarısı, bir çay bardağına ılık su ile karıştırıp iğnesi çıkarılmış enjektörle iyice eritip direk ağza sokularak kursak içine boşaltılarak beslenebilir.

Sadece etle beslenen şahin vb içinse dana yüreği ve katı yumurta sarısı idealdir ve yeterli olur. Tabi yine enjektörle su vermeyi unutmamak gerekir.

Bu arada ilk guruptaki ve son gruptaki kuşlara çok kolay bir besleme yöntemi daha var : sadece veteriner kliniklerinde bulunan Hill’s science plan mamasının prescription ürünü a/d ve Royal Canine mamasının yine prescription ürünü Recovery idealdir. Her iki mamada sulandırılarak direk ağzına veya boğazı geçip yemek borusuna boşaltılarak besleme de kullanılabilir. Konserve mamalar açıldıktan sonra kolay bozulduğu için kutunun içindeki mamayı bir buzdolabı poşetine boşaltıp ince yassı şekilde yayıp buzlukta dondurabilirsiniz. Beslemede kullanacağınız miktarı kırıp alıp sıcak suyla eritip enjektörle içirebilirsiniz. Bu tip sulu beslemelerde eğer yavru yemek yemeye meraklı ise ve ağzını açıyorsa kırlangıç ve ebabillerde direk ağzın görünen kısmına az az dökülerek karga vb kuşlara ağzını açıyorsa enjektörü zaten gırtlağına kadar kendisi soktuğu anda tüm enjektör içeriği hızla yemek borusuna boşaltılarak beslenebilir. Eğer ağzını açmıyorsa yine elimizle ağzını açıp benzer işlemi yapabiliriz. Genelde karga yavruları için 2X5 ml az sulandırılmış koyu mama içeriği bir öğün için yeterli olabilir.
Bence ne kadar ile doyduğunu anlayana kadar siz az az besleme yapmalısınız.  işinize yaramı bilemiycem ama bunu buldum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 795
AmraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 01:24
Bu böyle birşey mi olacak ilerde allah allha harbi başıma işi aldım ya :))

Bu arada kafese kum falan koymak gerekiyomu gaga taşı falan hani muhabet kuşlara verdiğimzden .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 01:25
Yok üstad o kadar geniş bi olay değil o kediye dikkat et yeter. Ürkütürse gözlerini oyar kedinin ciddi anlamda. Kedi yine öldürür kuşu ama kediye yazık olur yani :D (Yumurtayı unutmuştum arkadaş hatırlattı şimdi yumurtayı önüne kırmadan koy gagası ile deşip alır yer içinden. Doğal ortam mantığı)(Tabana ağaç sök bi yerlerden keserle falan parçala yeter o.)
Serhat BAŞAK2011-08-11 01:27:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 795
AmraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 01:30
[QUOTE=JrSemih]En fazla rastlanan kuş türleri için bilgi vereceğim. Farklı bir kuş olursa yine sorarsınız.

Karga, saksağan,kırlangıç,ebabil,serçe gibi böcekçil,etçil,yarı leşçil özelliği fazla olan kuş yavruları için katı yumurta sarısı,dana yüreğinin yağsız kısmı,pirinç unu,bayat ekmek ıslağı dönüşümlü veya günde 3-4 öğün her birinden azar azar verilebilir. yumurta sarısı, dana yüreği gibi çabuk bozulan besinler küçük küçük parçalanıp buzlukta dondurularak saklanır ve vermeden önce elde tutularak ısıtılır ve öyle verilebilir. suyu eğer yavru ağzını açıyorsa her besleme öncesi ve sonrasında kuşun büyüklüğüne göre 1-5 ml arası içme suyu ılık olarak iğnesi çıkarılmış enjektörle verilebilir. Dana yüreği kullanmamızın nedeni yağsız et kaynağı olması ve etçil kuşlar için iyi bir protein kaynağı olmasıdır. Beyaz tavuk eti de yağsız et kaynağı olabilir ama kanatlıda çiğ tavuk eti kanatlı hastalıklarını bulaştırması açısından çok risklidir.

Kumru, güvercin vb tohumcul beslenen yavrular için :
Eğer yavru tüylenmişse Kepekli bulgur,pirinç kırığı,mısır kırığı,katı yumurta sarısı,saka yemi dediğimiz Aspur tohumu,az bayat ekmek
Yavru çok küçükse: mısır unu,pirinç unu,çok az şeker katı yumurta sarısı, bir çay bardağına ılık su ile karıştırıp iğnesi çıkarılmış enjektörle iyice eritip direk ağza sokularak kursak içine boşaltılarak beslenebilir.

Sadece etle beslenen şahin vb içinse dana yüreği ve katı yumurta sarısı idealdir ve yeterli olur. Tabi yine enjektörle su vermeyi unutmamak gerekir.

Bu arada ilk guruptaki ve son gruptaki kuşlara çok kolay bir besleme yöntemi daha var : sadece veteriner kliniklerinde bulunan Hill’s science plan mamasının prescription ürünü a/d ve Royal Canine mamasının yine prescription ürünü Recovery idealdir. Her iki mamada sulandırılarak direk ağzına veya boğazı geçip yemek borusuna boşaltılarak besleme de kullanılabilir. Konserve mamalar açıldıktan sonra kolay bozulduğu için kutunun içindeki mamayı bir buzdolabı poşetine boşaltıp ince yassı şekilde yayıp buzlukta dondurabilirsiniz. Beslemede kullanacağınız miktarı kırıp alıp sıcak suyla eritip enjektörle içirebilirsiniz. Bu tip sulu beslemelerde eğer yavru yemek yemeye meraklı ise ve ağzını açıyorsa kırlangıç ve ebabillerde direk ağzın görünen kısmına az az dökülerek karga vb kuşlara ağzını açıyorsa enjektörü zaten gırtlağına kadar kendisi soktuğu anda tüm enjektör içeriği hızla yemek borusuna boşaltılarak beslenebilir. Eğer ağzını açmıyorsa yine elimizle ağzını açıp benzer işlemi yapabiliriz. Genelde karga yavruları için 2X5 ml az sulandırılmış koyu mama içeriği bir öğün için yeterli olabilir.
Bence ne kadar ile doyduğunu anlayana kadar siz az az besleme yapmalısınız.  işinize yaramı bilemiycem ama bunu buldum.[/QUOTE]

Çok ama çok teşekür ederim abi ben eti ufak bir tabağa koyuyorum o kendiliğinden yiğiyor yemeği  günde kac kere vermem lazım yem  bu hayvana yani 1 kerde yediği yarım kibrit kutusu kadar  az yiyio
ondan sonra da bir daha yemio bir daha ki güne kadar kesinlikle azını acmıyo ben yedirmeye calışdım fakat azını acmayınca bende zorlamadım  kendi yesinmi yoksa bende 1-2 defa zorla yedirimimi ayrıca
zemine gazete koydum onun yerine başka birşey mi koysaydım acaba ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

prisonbreakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 938
prisonbreakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 01:35
Zeytinburnunda çok gördüm bunlardan ama atmacaya benzetemedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JrSemihÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2010
İl: Bursa
Mesaj: 169
JrSemihÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 01:38
Zorla verilmesine gerek yok aç olduğu zaman zaten kendi yer.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 795
AmraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 01:46
Abiler Küp küp yapdığım tavuk parcalarını yurtaya bulayıp da verimi hem yumurta sarısı da yemiş olur bu arda 

Peki dişi erkek ayırımı nasıl yapılıyor onlarda :)) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KlikcwrÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 169
KlikcwrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 02:05
Cinsiyet ayrımı şuan belli olacağını sanmıyorum ama erkekler dişilerden çok daha ufak olurlar ve avcılar dişi tercih ederler,daha güçlü ve daha büyük olduklarından 72 cm kadar :)Berk!2011-08-11 02:18:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir