Aulonocara hansbaenschi ( Aulonocara Nyassae)


umitmusluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/10/2013
İl: Tekirdag
Mesaj: 592
umitmusluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2015 17:24


ADI: Aulonocara hansbaenschi ( Aulonocara nyassae), ( Kırmızı omuzlu levrek)

DOĞAL YAŞAM ALANI: Doğu kıyı şeridinin orta kısmında Mozambik’teki Cobue ile Malawi’deki Makanjila burnu arasında bulunur. Cape Maclear Milli Parkındaki Thumbi West adasında da bu türün hatrı sayılır miktarda örneği vardır. Kayalık ve kumluk alanların bir arada bulunduğu yerlerde yaşarlar.

ULAŞTIĞI BÜYÜKLÜK: 9 cm.

YETİŞTİRME GEREKSİNİMLERİ: 90 litrelik akvaryumlarda beslenebilen barışçıl türlerdir. Bulundukları tanka ince bir tabaka silis kum konulmalı ve saklanma yerleri oluşturulmalıdır. Haplochromis ve Mbuna grubuna ait diğer barışçıl türlerle  bir arada beslenebilirler. İstenmeyen çaprazlamaların gerçekleşmemesi için diğer aulonocara türleriyle bir arada beslenmemelidir.

BESLENME DÜZENİ: Kumlarda ve kayaların arasında saklanan mikro omurgasızlarla beslenirler. Akvaryum ortamında her türlü hazır yemi sıkıntısız tüketirler. Beslenme menüleri canlı artemia ve su piresiyle desteklenmelidir.

ÜREME: Bir ya da iki erkeğe birkaç dişi düşecek şekilde beslenmelidir. Üreme düzenli aralıklarla gerçekleşir. Çiftleşen dişi fazla saldırgan olmayan diğer dişilerin arasına katılır. Yeni doğan yavrular canlı artemia ile beslenebilirler.




Mark Smith'in "Lake Malawi Cichlids" adlı kitabından alıntıdır. Çevirisi tarafımdan yapılmıştır arkadaşlar umarım faydalı olur.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir