Axolotl Beslemek


ShrimpGuyÇevrim Dışı

Kayıt: 13/05/2023
İl: Istanbul
Mesaj: 32
ShrimpGuyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2023 14:09
Merhaba yeni aksolot akvaryumu kurmak istiyorum dere kumu tercih edeceğim sizce kullanmam doğru olur mu?
Ve eğer siz de yetiştiriciyseniz bana tüyo verebilir misiniz?
2 tane beslemeyi düşünüyorum 100lt akvaryum [;)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eylatlasÇevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2022
İl: Adana
Mesaj: 214
eylatlasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2023 15:03
[QUOTE=ShrimpGuy]Merhaba yeni aksolot akvaryumu kurmak istiyorum dere kumu tercih edeceğim sizce kullanmam doğru olur mu?
Ve eğer siz de yetiştiriciyseniz bana tüyo verebilir misiniz?
2 tane beslemeyi düşünüyorum 100lt akvaryum [;)][/QUOTE]

-2 tane bir arada bakmanızı tavsiye etmiyorum. Genelde çiftleşme ve çoğalmaları dışında diğer canlılar ile bakmaları uygun görülmemektedir. Ayrıca saldırganlık özellikleri tek başına bakılmadığı zaman daha baskın olduğundan dolayı sizinle iletişimi de pek iyi olmayacaktır.
Kum kullanmanıza pek gerek yok ama iri taneli alın kullanacaksanız. Alacağınız axolotl karaya adapte olmuş mu sadece su içinde mi yaşıyor bunu öğrenip akvarumunuzu öyle kurmanız çok yararlı olacaktır. Çünkü Axolotllar bazen metamorfoz geçirip karaya adapte olurlar. Metamorfozun oluştuğu şartlar uygunsuz şartlardır. Su şartların değiştirilmesi veya tiroit hormonu verilmesi sonucu metamorfoz gerçekleşebilir. Karasal yaşama ayak uyduran bir axolotlin bakımı elbetteki çok daha farklıdır.
Metamorfoza teşvik kesinlikle önerilmez, hem canlının ömrünü kısaltır hem de oldukça stres yaratır. Axolotllar streslendiğinde renklerini kaybedip solgunlaşırlar buna dikkat etmeniz gerekir.
Akvaryum doğrudan güneş ışığı almayan ve serin bir yerde olmalıdır. Su sıcaklığı 14-20'C arasında tutulmalı ve asla 24’C’yi geçmemelidir. Akvaryum için özel bir ışıklandırmaya gerek yoktur aksine akvaryumda ışık almayan alanlar yaratmanız Axolotllar’ı mutlu edecektir. Vücutlarının kuru kalmaması gerektiğinden akvaryumda kuru alana gerek yoktur fakat üzerinde dinlenmeleri ve tutunmaları için büyük, çok keskin olmayan bir taş veya mango kökü koyabilirsiniz akvaryumlarına.
Kaliteli kuru yemler, kan kurtları, artemia, palet yemler, ince kıyılmış ciğer, yürek ve kültür ortamında üretilmiş solucanlar ile besleyebilirsiniz. En iyi şekilde beslenebilmesi ve neyi daha çok sevdiklerini anlayabilmek için beslenmede çeşitliliğe önem vermeniz gerekmektedir. Axolotllar'ı yemlemede çeşitlilik çok önemlidir bu yüzden tek tip beslenme yönteminden kesinlikle uzak durmalısınız.
Eğer akvaryumda filtre kullanmayacaksanız her gün %25 oranında su değişimi yapmanız gerekmekte bu yüzden filtre kullanmak çok daha mantıklı. Amonyak semenderlerin asıl atığıdır. Ortamda birikmesine izin verilmesi oldukça tehliklelidir. Gidermenin en iyi yolu iyi bir filtrasyon ve haftalık %25 su değişimleridir. Su değişimini yavaş yavaş yapın. Her ne kadar iyi şartlara doğru sürüklesenizde ani değişimler canlıları etkileyebilir. Hiç bir zaman %100 su değişimleri yapmayın.

Şmdiden kolay gelsin, iyi forumlar...

Teşekkür Edenler: [T]239661,ShrimpGuy[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir