Az da olsa çeviebilecek arkadaşlar var mı


batuhanbayramÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,14686[/C] [B]2776,2[/B] [C]2,3,14686[/C]
Kayıt: 11/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4498
batuhanbayramÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2007 18:01

Öncelikli olarak canlı doğuranlarla yaşayıp yaşayamadığını araştırıyoruz.

Badis badis

by M. J. Parry
Newport Aquarists Society, England
Aquarticles

The Nandidae group of fishes, native to South America, the West Indies, Africa and India, comprises several species, few of which are known to the majority of aquarists. Probably the most common of the species is Badis badis, a fish indigenous to India, which attains a maximum length of 2+ inches.

It is not an easy fish to describe as it has the ability, characteristic of a chameleon, to change colour, although its usual body colouration varies from a dull red to a bluish-black, usually crossed with wavy vertical lines. It is an extremely temperamental fish, certainly not to be trusted with fishes smaller than itself, or with fish having long flowing finnage, examples being the Angel Fish (Pterophyllum scalare), the Pearl Gourami (Trichogaster leeri) and the Siamese Fighting Fish (Betta splendens). It is, almost exclusively, a carnivorous species - tubifex, white worm, shredded earthworm and other meaty foods being accepted with great relish.

It is quite a simple fish to breed, this being done in a manner similar to the cichlids. The male is distinguished by his slimmer appearance, and his more intense colouration. For best results both fish should be separated and conditioned for a period of 7-10 days on the foods mentioned above, the breeding tank being set up to include slightly acid to neutral water, pH 6.8. A flower pot with the bottom knocked out should be placed in one of the rear corners, in which the fish will probably spawn.

After the usual preliminary courtship, which coincides with vigorous chasing by the male, the female will eventually be drawn into the flower pot to lay her eggs upon they will be fertilised by the male. Upon termination of spawning both parents should be removed, and a few drops of a 5 per cent. aqueous solution of methylene blue added to the water in order to assist the fight against bacterial growth.

Hatching occurs within 72-8O hours, and after absorption of their yolk sacs the fry should be fed the normal foods - infusoria, brine shrimp, sifted daphnia, and finally small white worms or chopped tubifex. The ultimate result should prove to be a good number of saleable fish which, in turn, will further serve to popularise the species amongst a greater number of aquarists.

 

teşekkürler...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2007 18:09
Anladığım kadarıyla canlı doğuranlarla yaşayacak bir tür değil.Bir kere yumurtluyor,canlı yemle beslenmesi de çok önemli.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wolverine3892Çevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2007
İl: Kayseri
Mesaj: 176
wolverine3892Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2007 18:40
Anladığım kadarıyla canlı doğuranların yavruları badis badis için ideal bir yiyecek.Ayrıca yavruları 72-80 saatte yumurtadan çıkıyor, davranış olarak cichlidlere benziyor.Tam bir etobur.wolverine38922007-3-1 18:53:5

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muhammetseyhanÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2007
İl: Artvin
Mesaj: 143
muhammetseyhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2007 01:54

Batuhan kardeşim sana yardım edebilirim;  kelimenin anlamı ve kabataslak içeriği  şu;afrikada ve hindistanda bilinen bikaç tür oldunu söylüyor.bi balık oldunu söylüyor ve tanımlaması çok zormuş,yorgun bitkin bi tavrı olan bi balık türümüş,ve iki balık arasında olan bi üremede erkek cins dişiye vurarak yumurtasını dökmüş,ve dişi hamile iken erkek sürekli kovalıyormuş,sonra yavrular için salamura karidesi ve küçük kurtlar verildiği söyleniyor.küçük beyaz bi kurt demek istiyo sanırım,sonuç olarak diyorki; bu balığı pöpülerleştirmek için,hizmet edecek ve (satılabilir bi balığın iyi bir numarası olması için ispat edilmesi gerekmiş),  benim tahminim  farklı bi klonlama gibi geldi; heralde farklı bi erkeğin veya dişinin döllenme sistemini deişmişler,Ama ne türü ve ne olduğu belli deil, saygılarımla...

muhammetseyhan2007-3-2 1:55:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

barracuda07Çevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2006
İl: Antalya
Mesaj: 152
barracuda07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2007 02:17

Batuhan bey;

Bahsedilen balık badis badis adında nandidae familyasında,amerikanın güneyinden,Doğu hindistandan afirika 'ya kadar bir çok yerde yaşıyormuş.Bir çok farlı varyete ye sahipmiş ve bir çok renge sahip olabiliyormuş.Boyu maximum 2 inçh oluyormuş.Bir çok renge sahip olan bu türün ırklarını ayırt etmek kolay değilmiş.Çok farklı varyetelerinin olduğunu yineliyor ve bazı türlerinin melek balıkları,inci gurami ve betalar kadar etkileyici kuyruk yapısına sahip olduğunu söylüyor.

Etçil bir tür, tubifex ,beyaz kurt gibi etçil yemlerle ve doğada avlanarak yaşıyormuş.

ph 6,8 ideal miş.Sonrada üremesinden bahsediyor.

Batuhan bey,bu balık bence canlı doğuranlarla kesinlikle yaşamaz ,çünkü çok avcı bir balık.Malawi veya yanganyikaylada yaşamaz ,çünkü yumuşak su seviyor. En iyisi tek tür beslemek.

Sayenizde yeni bir şey daha öğrendim.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2007 18:38
2 inç 5 cm dir ayrıca.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir