Balantiocheilus melanopterus


emre90Çevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2010
İl: Bursa
Mesaj: 985
emre90Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2011 21:58
İnternette ingilizce yazılmış bir yazı buldum silver shark ile ilgili olduğunu düşünüyorum bu yazıyı çevirebilecek var mı acaba?
 
Name: Bala Shark
Other Names: Silver Shark or Tri-Colour Shark
Scientific Name: Balantiocheilus melanopterus
Family: Cyprinidae

Distribution: Commonly Thailand and other parts of South East Asia.
Length: 12-16 Inches although captive Balas rarely exceed 12 inches. Documented balas have reached nearly 24 inches.
Diet: Omnivorous, will eat almost anything; will accept almost all prepared tropical fish foods, and many fresh vegetables (recommended).
Water temperature: 72-82 F (22-28 C)
Water Chemistry: Favour soft-medium hardness.
pH: 6.0 to 7.0 (But like most fish, if acclimatized correctly and slowly can adapt to pH 8.0)
Lifespan: 15 years +

Housing: True tank busters. Minimum recommended sized tank when adult would be 200 gallons plus. They ideally need a tank in excess of 84in x 24in x 24in. It is very important that there be no sharp décor.

Sexing: Males are considered to be more slender while females may be deeper bodied as with others of the Cyprinid family.

Breeding: Egg layer, not known to breed in aquaria, but has been commercially bred in muddy ponds in SE Asia.

Description: A large-scaled silver shark (it is not really a shark, as it is a freshwater species, but they are named sharks due to their unique appearance and prominent dorsal). Its caudal, dorsal, anal and pelvic fins are all pale yellow and outlined in black, hence its common name Tri-colour shark.
This large, peaceful, and often skittish fish is an ideal community fish for those people in the hobby that can provide them with 200+ gallon tanks.


Requirements: They prefer large tanks, which are medium planted. The plants should be some of the hardier ones like Anacharis and Vallisneria as they might withstand the attentions of a hungry Bala. There really are no guarantees on plants surviving Balas at mealtimes. They are shoaling fish; so require the company of their own kind. Should be kept in minimum of 4s although better in shoals of 6. A good heavy hood fitted to their tank is a must, they are excellent jumpers and if startled have been known to take flight. Care must be taken when setting up tanks for Balas; all sharp objects must be removed so they don’t damage themselves if dashing for cover.

Behaviour: When kept singly, Balas are prone to being very Skittish and have a tendency to take flight and knock ornaments over, uproot plants just by a flick of their tail. They are peaceful community fish. If kept well-fed, they are not prone to snacking on smaller fish in the tank. Although be aware, the rule still applies if it fits in its mouth its still considered food.
Balas can often be heard emitting noise (loud clicking or cracking similar to clown loaches) at night, which can be heard from their tanks and has sent many new owners running to check that their tank class isn’t cracked.

Tank levels: All over the tank.

Ease of keeping: Not a beginner’s fish, but Balas are relatively easy fish to keep, provided they are supplied with the basic necessities, lots of swimming space and company of their own kind. As mentioned they tend toward skittish, so slow movement is required around their tank at all times, as sudden movement can sent them dashing for cover. But due to their final adult size and tank needs, I wouldn’t recommend them to a beginner.

Ideal Tank Mates: Include silver dollars, rainbow fish, loaches, plecs. As mentioned can be kept with smaller fish but I must stress again the balas must kept well fed. Danios, guppies, swordtails and corydoras are all good tank mates.

Unsuitable Tankmates: This list should include all aggressive territorial fish. Also included would be slow gentle fish that get stressed by tank mates that zip around at a million miles an hour. Angel fish would be a bad idea, bettas to wouldnt be wise.

Miscellaneous: In the past the Bala shark had become highly threatened in its native countries due to its popularity as an aquarium fish. More recently with more success in captive breeding this has abated slightly, but the Bala is still firmly on the endangered list.


Diger bir link
http://www.wetwebmedia.com/FWSubWebIndex/minnowshks.htm

Akvaryumda üretim için çok büyük akvaryumlar gerekiyor. Üretimi barbuslarda oldugu gibiymiş.

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ertus0770Çevrim Dışı

Kayıt: 10/06/2011
İl: Antalya
Mesaj: 882
ertus0770Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2011 22:04
Adı: Bala Shark
Diğer İsimler: Gümüş Shark veya Üç Renkli Shark
Bilimsel Adı: Balantiocheilus melanopterus
Ailesi: Cyprinidae

Dağıtım: Yaygın Tayland ve Güney Doğu Asya'nın diğer bölgelerinde.
Uzunluk: 12-16 İnç esir Balas nadiren 12 inç aşan rağmen. Belgelendi balas yaklaşık 24 inç ulaşmıştır.
Rejim: omnivordur, neredeyse her şeyi yemek, hemen hemen tüm hazırlanan tropikal balık yiyecek, ve pek çok taze sebze (önerilir) kabul eder.
Su sıcaklığı: 72-82 F (22-28 C)
Su Kimyası: İyilik yumuşak orta sertlikte.
pH: 6,0-7,0 (Ama çoğu balık gibi, doğru alışmanız ve pH 8.0 yavaş yavaş adapte olabilen)
Ömrü: 15 yıl +

Konut: Gerçek Tank kırıcılar. Yetişkin 200 galon artı olacaktır Asgari tankım önerilir. Onlar 84in x 24in x 24in aşan ideal bir tank gerekir. Bu keskin dekora orada olması çok önemlidir.

FULL: kadın Cyprinid aile diğerleri gibi derin gövdeli olabilir Erkekler daha ince olarak kabul edilir.

Yetiştirme: Yumurta tabaka, akvaryumunda bulunan cins biliniyor, ancak ticari GD Asya'da çamurlu havuzlarda yetiştirilen olmuştur.

Açıklama: Bir büyük ölçekli gümüş köpekbalığı (bir tatlı türüdür, gerçekten bir köpekbalığı değil, ancak onlar kendi benzersiz görünümü ve belirgin bir dorsal nedeniyle köpekbalıkları adlandırılır). Kaudal, dorsal, anal ve pelvik yüzgeçler, dolayısıyla ortak ismi Üç Renkli köpekbalığı tüm sarı solgun ve siyah belirtilen.
Bu, büyük, huzurlu, ve genellikle ürkek balık, 200 + galon tankları bunları sağlayabilir, hobi, bu insanlar için ideal bir topluluk balık.


Gereksinimler: orta dikilmiş büyük tanklar tercih ediyor. Aç Bala dikkatini dayanacak gibi bitkiler Anacharis ve Vallisneria gibi bazı hardier olanlar olmalıdır. Gerçekten öğünlerde Balas hayatta kalan bitkiler üzerinde herhangi bir garanti yoktur. Bu balık shoaling; kendi tür şirket gerektirir. 6 sürüleri daha iyi olmasına rağmen 4s minimum tutulmalıdır. Kendi tankı monte iyi bir ağır kaput, mükemmel bir jumper ve ürküyor eğer uçuş almaya bilinmektedir. Balas için tanklar kurarken dikkat edilmelidir; kapak için şık kendilerini zarar vermez, böylece tüm keskin nesnelerin kaldırılması gerekir.

Davranış: tek başına tutulan, Balas, çok ürkek eğilimli ve uçuş almak ve süs eşyaları üzerinde vurmak için bir eğilim, sadece kendi kuyruk bir hareketiyle söküp bitkiler. Onlar huzurlu bir toplum balık. Iyi beslenmiş devam ederse, onlar tank küçük balık meze için eğilimli değildir. Ağzında hala kabul gıda uyan farkında olmasına rağmen, bu kural hala geçerlidir.
Balas, sık sık tanklarından duymuş olabilir ve onların tankı sınıf çatlak olmadığını kontrol etmek için çalışan pek çok yeni sahipleri gönderdi gece yayan gürültü (makrakantalar benzer tıklayarak veya çatlama yüksek sesle) duyulabilir.

Tank seviyeleri: Tüm tank üzerinde.

Tutma kolaylığı: kendi tür bir acemi balık, ama Balas, balık tutmak için nispeten kolay, temel ihtiyaçları ile birlikte, bol yüzme alanı ve şirket. Ani hareketi onları karşılamak için şık gönderdi gibi gibi ürkek doğru eğilimi bahsedilen, çok yavaş hareket, kendi tankı etrafında her zaman gereklidir. Ama nihai yetişkin boyut ve tank ihtiyaçları nedeniyle, ben bir acemi için tavsiye olmaz.

İdeal Tank Mates: gümüş dolar, gökkuşağı balıkları, balıkların, plecs ekleyin. Bahsedildiği gibi küçük balık tutulabilir ama balas iyi beslenmiş tuttu gerekir tekrar vurgulamak gerekir. Danios, lepistes, kılıçkuyruk ve corydoras tüm iyi tank arkadaşları.

Uygun olmayan Tankmates: Bu liste, tüm agresif toprak balık içermelidir. Ayrıca saatte bir milyon mil etrafında zip tank arkadaşları tarafından vurguladı almak yavaş yumuşak balık olurdu. Melek balıkları, kötü bir fikir olacaktır, cekti akıllıca bettas.

Çeşitli: Geçmişte Bala köpekbalığı yüksek bir akvaryum balığı olarak onun popülaritesi nedeniyle yerli ülkede tehdit haline gelmişti. Daha yakın zamanlarda esir ıslahında daha fazla başarı ile biraz hafifledi, ancak Bala hala sıkıca nesli tükenmekte olan bir liste.

Kaynak:http://translate.google.com.tr/

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BatuaydinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/11/2008
İl: Ankara
Mesaj: 5944
BatuaydinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2011 22:05
Waov minimum akvaryum hacmi 750 litre diyor. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emre90Çevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2010
İl: Bursa
Mesaj: 985
emre90Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2011 22:05
Google dan çeviriden çevirdiniz sanırım ben bire bir çevirebilecek birini aramıştım ama teşekkürler sağ olun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ertus0770Çevrim Dışı

Kayıt: 10/06/2011
İl: Antalya
Mesaj: 882
ertus0770Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2011 22:48
[QUOTE=emre90]Google dan çeviriden çevirdiniz sanırım ben bire bir çevirebilecek birini aramıştım ama teşekkürler sağ olun.[/QUOTE]
%70 doğru çıkıyor.Bazen çok saçma çıkabiliyor ama.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir