Balığım streste


BurakNEHİRÇevrim Dışı

Kayıt: 13/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 532
BurakNEHİRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2014 19:28
Arkadaşımdan aldığım turuncu beyaz olan http://i.hizliresim.com/AZrJ5r.jpg balık streste olduğunu düşünüyorum koyalı 3 gün oldu balık akvaryumun sağında dipten yüzeye kadar çıkıp tekrar dibe dönüyo aynı balıktan eklemek istemiyorum aldığı akvaryuma geri veriyim mi??
rahatsız edicek tek şey sürü şeklinde olmamaları galiba
yaralibaykusn2014-08-28 19:28:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NoceboÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2013
İl: Bayburt
Mesaj: 162
NoceboÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2014 20:05
Akvaryuma koyalı 3 gün oldu demişsiniz. Yani balık alışma süreci geçiriyor. Alışma sürecinde böyle şeyler olabilir. Işığı 1-2 gün açmayın. Akvaryuma fazla yaklaşmayın. Balığı mümkün oldukça rahatsız etmekten kaçının. Bi süre sonra alışacaktır. Ve yukarı aşağı gitmeyi bırakacaktır. Bir diğer sebep olarak akvaryumda onu strese sokan bişey olabilir. Eğer böyle bir şey varsa aşağı yukarı inip çıkmayı bırakmaz. Önce strese sokan sebebi ortadan kaldırmalısınız. Tabi balığı strese sokacak bi şey yokmuş. O yüzden bunu eliyoruz. 
Uzun lafın kısası bi süre daha akvaryumda kalsın. Eğer düzelmezse strese sokan sebepleri bulun. Oda olmazsa balığı geri verin. Tabi eğer balık hoşuma gitmedi derseniz şimdide geri verebilirsiniz. Balığın aşağı yukarı inip çıkması çok sinir bozan bişey. Benim balığımdada vardı. Akvaryum küçüktü. Değiştirdim. Hem balık hem ben rahatladım. Balık yukarı aşağı hareket edince stres atacağıma stres doluyordum. İnş. sizinkide düzelir.
Yardımcı olabilecek bi makale: Balık ve Stres

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

halil.41Çevrim Dışı

Kayıt: 10/07/2014
İl: Kocaeli
Mesaj: 9
halil.41Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2014 00:02
Balığınız büyük ihtimalle streste, söylendiği gibi akvaryuma bir süre müdahale etmeyin, sadece yem atmak için yaklaşın yemlemeyi az miktarda yapın ,akvaryum ışığını 2-3 gün hiç açmayın hatta akvaryum çok göz önünde bir yerde ise bir örtü kullanarak akvaryumu örtün.
Birde balığın geldiği akvaryumdaki su şartları önemli belli ki adaptasyon süreci sıkıntılı geçiyor, balığı aldığınız akvaryumun sahibinden tüyolar alarak bu suya alışma sürecini en aza indirebilirsiniz. örneğin suyun sıcaklığı, suyun sertliği vb.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir