Balığımın Gözü Şişti


aleyna tunaÇevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2015
Mesaj: 5
aleyna tunaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2015 18:41
teşekkür ederim bir balık en az kaç hastalığı kaldırabilir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2015 09:34
Balığa uygun tedaviyi yapınca hastalığı atladır ölümcül birşey yoksa, sizdeki henüz çok ağır değildir, ama balıkları hasta eden şeylerin başında kirli kalitesiz bir suda yüzmesi gelir, bakımsız filtreler, onun için haftada bir akvaryum kapasitesine göre diyelimki 50 litrelik akvaryumda besliyorsanız 1/3 oranında kirli suyu çekip yerine akvaryumla aynı ısıda taze su eklemek gerekki sudaki kirlenmeler azalsın. Haftada bir sadece iç filtre kullanıyorsanız, süngerini çıkartıp yıkanız lazım akvaryumdan aldığınız suyla. Çok aşırı yem vermeye gerek yok balık başına pond yem kullanıyorsanız, japonunuza bir ögünde yarım pond yemi kadar yemi balık başına yani yarım pond yem doyurur o balığı ufilayarak atın suyuna gibi. Haşlanmış ıspanak yaprağı, ve haşlanmış kabuğu soyulmuş bezelyeyi ise mutlaka en az hiç olmazsa 3-4 günde bir vermenizde fayda olur. Siz o elinizdeki metilen mavisini akvaryumuna üstteki mesajımda yazdığım gibi iç filre kullanıyorsanız sadece süngerini çıkartın süngersiz kullanırken suyu açık mavi yapacak kadar damlatın 3 gün bekleyin yüzsün o suda. Yavaş yavaş geçiyorsa 3 günde bir su değişimi yapın bir miktar akvaryumdan birkaç damla daha metilen mavisi damlatın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

adnan yavuzÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2015
İl: Kocaeli
Mesaj: 3
adnan yavuzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2015 20:11
Arkadaşımdan. Balık alırken. Japon. Balığını. Döşürdü. Ve. Gözü. Şisti. Böyle. Sanki. Yerinden. Cıktı. Akvaryuma kuydum. Ama. Sarsılarak. Yüzüyo

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2015 09:18
Adnan suyuna birkaç damla metilen mavsi ilacın varsa damlat açık mavi yapacak kadar, akvaryumcularda satarlar örneğni Biyo Ichthyo markası gibi üzeride metilen mavisi yazar zaten beyaz benek parazitinde etkilidir gibi şeylerle yazar. Sonra bekle umarım kendini düzeltir. Düşünce bir hasar almış olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

c.aren.bÇevrim Dışı

Kayıt: 23/04/2015
İl: KKTC
Mesaj: 2
c.aren.bÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2015 10:28
Merhaba benim onceden 2 japon baligim vardi. fanustaydilar. Biri digerinin yanagini yiyordu diye ayirdim fanuslari. Sonra ayirdigim (saldiran) br ay sonra durgunlasti bende akvaryum kurdum. Kurtulmadi oldu. Solungaci yenen gayet iyiydi. Sonra 2 japon daha aldim 2 hafta sonra yanagi yenmis olan oldu. dun de bir japon turu daha aldim buyukce. hayatta kalan 2 japondan digeri buyukle arkadas yuzuyor falan. Otekisi ise suyun ustunde devamli nefes aliyor. Aceba sorun nerden? Oksijen az olsa diger baliklarinda suyun ustunde yuzmesi gerek, 2 gun once oldu diger baligim c.aren.b2015-04-23 11:49:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2015 10:44
Ceren, öncelikle su değiimi yetersiz gemiştir ufak 50 litre akvaryumlarda japon besleniyorsa, 5 günde bir yüzde 50 hatta, 60 su değişimi yapılabilir, eklenen su klorsuz olmalı ve akvayum suyuyla aynı ısıda olmalı temizliğe dikkat edilmezse, filtreler varsa süngerleri haftada bir temizlenmeli. Kirlilik artarsa balığın dış yapısında çeşitli bakteriler yerleşir parazitler yerleşir oraları eritmeye başlarlar kanlanan yere sağlıklı balıklar yemek amaçlı saldırır kan kokusuna ilk olan böyle olmuştur. Ayırdığın balığı kendi suyundan alıp belkide direk çeşmeden bir suya eklemişsen içindeki klordan yahut yeni sudan balık olumsuz etkilenmiş olabilir zamanla ölebilir. Yana yenmiş olana yeni eklediğin balık parazit bulaştırmış olabilir ondan ölmüş olabilir, yeni alınan balıklarda çeşitli pararaziler olumsuz bateriler olabilir yanlış nakillerden dolayı üreticiden akvaryumcuya gelene kadar yeni balıkları ya çok sağlıklı seçmek almaz lazım buna çalışmak lazım akvaryumcuda yada alında onları ana akvaryuma salmadan dezenfekte etmekte fayda var. Örneğin ayrı bir akvaryumda beslersin suyuna bir iki damla biyoteknik mikofish antibakteriyel bir ilaç yani bu mantar ve bakteriyel hastalıklarda kullanırı. sonra bir iki damla metilen mavisi Biyotenkin Ichthyo gibi buda beyaz benek paraziti gibi dış parazitlerde kulalnılan ilaçlardır mikofish suyu sarıya boyar, metilen mavisi (maviye boyar) bunlardan damlatın o balığı bu ilaçlı suda 5 gün ayrı beslemek iyi olur . Yada Sana birkaç link ekleyeyim iyece oku. Suyun üstünde devamlı nefes alanda ya beyaz benek paraziti vardır yahut yan yatıyorsa dengesin kaybediyorsa kabız olmuş olabilir aşağıda hastalıklar linkide ekelyeceğim orada beyaz benek tedavisi konusunu, ve yüzgeç erimesi konularını okursun.


YENİ ALINAN BALIKLARI DEZENFEKTE ETMEK (ZİYA ERKUŞ tarifi)
İthal getirttiğim, akvaryumcudan aldığım yada hobiciden aldığım, tankıma ilk kez girecek balıklar için, paylaşacağım dediğim, balıklara uyguladığım yöntem ise şöyle : 

1. Gelen balıkları poşetleri ile girecekleri tanka bırakıyorum ve yarım saat bekliyorum. Tank sıcaklığı ile geldikleri su sıcaklığı eşitleniyor.

2. Yarım saatin sonunda, balıkları bir kovaya kendi suları ile açıyorum.

3. 2 adet ayrı kap hazırlıyorum. Bu kap 5 litrelik su şişesinin ağız kısmı kesilmiş hali.

4. Kaplara koyacağım tanktan 4'er litre su dolduruyorum.

5. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisinde 1 adet PERMASOL eritiyorum.

6. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisnide 5 ml MİKOFİSH eritiyorum.

7. Çay bardaklarının birini bir kaba, diğerini diğer kaba boşaltıyor ve kapları pipetle karıştırıyorum.

8. Kaplar hazır olduktan sonra, balıkları kendi sularından kepçe ile ÖNCE PERMASOL lü suya alıyorum. 30 saniye banyo yaptırdıktan sonra yine kepçe ile alıp MİKOFİSH li suya koyuyorum. 30 saniye de orada banyo yaptırdıktan sonra, kepçe ile alıp, tanka koyuyorum.

Bütün yaptığım yukarıdaki işlemlerdir. PERMASOL balığın vücudundaki tüm bakteriyi sıfırlıyor ve dezenfekte ediyor. Tankınıza giren balık, sıfır bakteri ile girmiş oluyor. MİKOFİSH ise vücudunda yolculuğunda meydana gelen olumsuzlukları tedavi etmiş oluyor.

Sıfır bakteri ile tanka giren balık, stresede girmiyor. Bundan sonrasında ise dikkat edilmesi gereken konu, su değerlerinin stabil tutulması, yemlemenin çok çok az yapılması, ışıkların ilk 2 gün yemlemeden yemlemeye açılması ve balıkları strese sokacak durumların yaratılmamasıdır. 3. gün itibariyle balık tanka adapte olup,sağlıkla yaşamına devam ediyor.

Bu uyguladığım yöntem ile gelen ithal balıklarımdan( her ithalatta en az 50 trio geliyor), 1 tane bile kayıp vermedim. Adaptasyondan, bakteri çakışmasından dolayı meydana gelen bir hastalıktan balık kaybetmedim.


Öncelikle ne yapabilirsin Ceren, herhalde küçük bir akvrayumda beliyorsun balıklarını yarısı kadar suyu çek yerine taze su ekle klorsuz bir su ekle, kolor çeşme sularında oluyor barajlarda katıyorlar bu suyu kullanmadan önce kapaksız bir kapta enaz 1 gün normalde 2 gün bekletirsen klor uçar, yada satılan sular vardır markette içme suyu onları direk kullanabilirsin klorsuz, ve bir metilen mavisi ilacı etin ondan suya birkaç damla damlat suyu açık mavi yapacak kadar.


Japonalırnı mutlaka gün aşırı 2 günde bir haşlanmış ıspanak yaprağı ver yesinler, haşlanmış bezelyenin dış zarırı soy balık başına birtane içini at yesinler her türlü haşlanmış sebzeyi yerler ve bu onların kabızlıktan ölümünü önler iyide besler. Balık kabız olurda yan yatarsa yüzemezse balıklarını 1-2 gün aç bırak kabızsa düzelir iyileşir.

Benim ismime tıkla profilim açışır sağda Açtığı konular var ona tıkla orada japonla ilgili açılmış bir çok konu var okursun.
mesutok2015-04-23 10:53:34

Beğenenler: [T]223245,CyRaWarrior[/T]
Teşekkür Edenler: [T]223245,CyRaWarrior[/T]
+1: [T]223245,CyRaWarrior[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

c.aren.bÇevrim Dışı

Kayıt: 23/04/2015
İl: KKTC
Mesaj: 2
c.aren.bÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2015 11:54
Cok tesekkur ederim ilginiz icin diger baligi ayirip yazdiklarinizi uygulayacagim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

omaricin06Çevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2015
İl: Ankara
Mesaj: 90
omaricin06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2015 17:50
Arkadaşlar 2 adet dişi lepiatesim var ve gözlerinin önünde beyaz bir şey kaplanmış acil yardım edin[:((]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2015 14:11
Eklediğim linkten "göz fungusu" başlığını bulup incelermisin :

[QUOTE=omaricin06]Arkadaşlar 2 adet dişi lepiatesim var ve gözlerinin önünde beyaz bir şey kaplanmış acil yardım edin[:((][/QUOTE]

[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp[/URL]

Beğenenler: [T]180394,omaricin06[/T]
Teşekkür Edenler: [T]180394,omaricin06[/T]
+1: [T]180394,omaricin06[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ilkim123Çevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2016
İl: Izmir
Mesaj: 3
Ilkim123Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2016 02:04
Bende balık konusuda yeniyim.
100 lt ye yakın akvaryumum var. Icinde isitici filtre her şeyi var. Ama disi molly balığımın gozunde iki gun once mavilesme farkettim. Surekli suyun ustunde yuzuyor diger baliklari farketmiyor cama carpip duruyor. Kör olmuş olabilir mi? Eğer öyleyse neden olmuştur diger baliklara zarari olur mu ayri yere koymali miyim?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185795/070520160001161.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahmet5454Çevrim Dışı

Kayıt: 18/04/2016
İl: Sakarya
Mesaj: 5
ahmet5454Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2016 02:55
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185225/051120160152571.jpg[/IMG] balığımın gözünde böyle bir durum var acaba ne yapmalıyım? Tül kısımlarının uçlarında da biraz solma var bu yüzden mi kaynaklanıyor? Ve diğer iki japonuma bişey olur mu? Teşekkür ederim:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2016 10:00
Bir gözü diğerinden fazla şişti ve üstünde sis gibi bir bulut varsa, eklediğim linkte "Göz fungusu" başlığını inceleyin, Tüller ucunda beyazlık diyorsunuz, yüzgeçler uçlarında beyazlıklar varsa o linkten "yüzgeç erimesi çürümesi" başlığını inceleyin tedavi yöntemleri, başlıkların altındaki linklerde mevcut.

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp[/URL]


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahmet5454Çevrim Dışı

Kayıt: 18/04/2016
İl: Sakarya
Mesaj: 5
ahmet5454Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2016 12:55
[QUOTE=mesutok]Bir gözü diğerinden fazla şişti ve üstünde sis gibi bir bulut varsa, eklediğim linkte "Göz fungusu" başlığını inceleyin, Tüller ucunda beyazlık diyorsunuz, yüzgeçler uçlarında beyazlıklar varsa o linkten "yüzgeç erimesi çürümesi" başlığını inceleyin tedavi yöntemleri, başlıkların altındaki linklerde mevcut.

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp[/URL]

[/QUOTE] linklere baktım fakat bu göz ile ilgili bi durum yok. çünkü sis veya bulutlanma gibi değil

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir