Balık Damı - 3 Tonluk Tankım - Yeni Tankım 4600 Lt


jacobsen__Çevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,33377[/C] [C]4,2,33377[/C] [B]2813,3[/B]
Kayıt: 16/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 7157
jacobsen__Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2009 21:42
[QUOTE=Emin_Paşa]
 
*  Doğan Abi..;Benim bu hobide kimlere nasıl ve ne şartlarda ve karşılıksız yardım ettiğimi burda yazmak istemezdim açıkcası..[/QUOTE]
 
Abi senin yazına birşey ima etmek istemedim zaten sana birşey söylesem Emin abi derimGöz%20Kirpma

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vedatkzkÇevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2009
İl: Bursa
Mesaj: 408
vedatkzkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2009 22:48

Ali Bey; sizi öncelikle tebrik ediyorum bu yapmış olduğunuz discus setini bende ilerde yapmayı planlıyorum bu sistemin en önemli avantajı az yer kaplaması ve çok güzel bir sistem size bir uyarım var kendinize dur deyin yoksa yakında size evde yaşam alanı kalmıycak gibi gözüküyor bilemiyorum sizde ayvaryuma adapte olabilirmisiniz ama şu durumda biraz tehlikedesiniz sankiBig%20smile

vedatkzk2009-08-17 22:50:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sssnakeÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 1263
sssnakeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2009 23:55
Ali Bey bence dekorasyonda aşağıdaki tankı örnek alabilirsiniz. Litre olarak da size yakın sanırım.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RolandÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/08/2006
İl: Ankara
Mesaj: 644
RolandÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2009 00:12
Ali bey helal olsun uzun zamandır böyle güzel bir akvaryum kuruluşu ve emek görmemiştik gösterdiniz sağolun saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EFENDİÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/04/2009
İl: Izmir
Mesaj: 2160
EFENDİÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2009 00:29

Ali bey şöyle bir akvaryum buldum gayet hoş ve sizinkinde de olabilir.

 
Oliver KNOTT akvaryumudur .
 
 
 
 
 
Erdal hocam saatlik özel mesaj limitim dolmuş mesaj atamıyorum Kahkaha . Resimleri pc ye indirip kendim yükledim. Umarım şimdi olmuştur Kahkaha
EFENDİ2009-08-18 01:17:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5215
Erdal HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2009 01:19
Teşekkürler Ümit,
Şimdi problem yok..Fotoğraflardaki akvaryum da  çok güzelmiş.TebessümUmarım Ali Bey'e de dekor konusunda bu fotoğaflar yardımcı olur.
Erdal Hoca2009-08-18 01:28:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cüneyt99Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2006
İl: Yalova
Mesaj: 409
cüneyt99Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2009 01:50
Tek kelime ile harika.Ellerinize sağlık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahmetkalafatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 387
ahmetkalafatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2009 08:55
Ali Bey sanırım oturma odasını akvaryum odası yapmışsınız:D Ki böyle bir durumda hanımınızı ikna edebildiğinize göre sizi ayrıca tebrik ediyorum:DDDDDD

İşin mühendislik kısmı ve bukadar kafa yorulup kendi emeğinizle birşeyler yapmanız çok güzel. Sumpın alt deliğini unuttuktan sonra dilek sumpa delik açmak yerine önce 12 cm çapında camı sonra ise akvaryumun altına 8 cm lik delik açıp yapıştırmanızın özel bir sebebi var mı?

Tasarımda ilker bey ve ümit beyin gönderdiği tasarımlar güzel. Güzel bir tasarımla noktaladığınızda böyle güzel ve mühendislik içerikli bir proje dahada takdir alacaktır.





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darkruseÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 513
darkruseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2009 10:20
Ali Bey gerçekten çok güzel emek vermişsiniz, piranhalı halini de uzun zaman önce görmüştüm gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş. Teorik olarak düşünülen hertürlü eylemi yapmışsınız. İnanın içerisine balık koymasanız bile açın dolap kapağını sistemin çalışmasını seyredin, o bile insana büyük haz verir. Çoğu insan fermante sistemi yapamazken sizin iki farklı kontrol ünitesi kullanma fırsatınız olmuş. Özellikle neden Sera nın ünitesine geçmek zorunda kaldınız? bir önceki ünitenin sizi rahatlatmamasının sebepleri  neydi? bence burada bunları tartışmalıyız. Yoksa  30.000 Tl ne oldu, arka fon berbat, bu gibi polemikler yerine birçok teknik detayı bir sisteme nasıl koyduğunuz ve bunların ne gibi bakım kalibrasyon vs işlemleri gerektiğini konuşmalıyız. Açıkçası ben bunları merak ediyorum.

Tankınız artık akvaryumdan ziyade bir nehir kesitini andırıyor. Bu da ne demek? Doğal olmayan herşeyden uzaklaşın ve tamamen discusların doğasında ne varsa ona yönelin. İmkanınız var, Bleher'in Discus biyotobunun nasıl kurulduğunu anlatan kitapları mevcut. Amazon.com dan bunları temin edebilirsiniz. Eğer çeviride problem olursa, çeviri konusuda elimden gelen yardımı yapabilirim size.  Bu tip deneyimler zamanla oturacaktır. Kalkıştığınız iş gerçekten muhteşem. Kesinlikle hevesiniz kırılmasın. Hatta sizi daha güzel işler yapmak için bilesin. Anladığım kadarıyla görsellikten çok içerisindeki canlıların rahatlığı sizin için önemli. Bence en doğrusu da bu. Eğer doğal ortamlarında dipte kurumuş yapraklar varsa su bulanıksa ve bitki yoksa varsın bu şekilde olsun. Tutup japon balıklarının içerisine lepistes atan kişiler var. Demek ki hertürlü fikir var doğru yada yanlış.

Herkesin isteyebileceği teknik ve boyut konularında eşsiz değil ama az bulunan br tanka sahipsiniz. E en yakın dostunuz bile "keşk bende de olsa" der.Göz%20Kirpma Gerçekten tebrikler. Biyotop konusunu mutlaka düşünün.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barış ERÇevrim Dışı

[B]5387,3[/B]
Kayıt: 26/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 2835
Barış ERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2009 10:24
Tankın son durumuna dair sadece bir foto son sayfaya eklenirse iyi olur. İlk sayfayı her açışımda pc kasılıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rottÇevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2006
İl: Izmir
Mesaj: 684
rottÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2009 11:15
[QUOTE=GÜVEN]Sy. Mustafa Topçu "Diğer arkadaşlar sizinde anlayış ve zevk konusunda Ali beyden farkınız yokki" diyerek bana cevap hakkı doğurmuş. Özellikle bu tür konularda polomiğe girmekten nefret ederim. Kaldı ki bu konunun böyle bir durumu olmaması lazım iken yurdum insanı gene her konuya baktığı bakış açısını bu konuda da göstermiş ve konuyu amacından uzaklaştırmıştır.

Dikkat edilir ise bu konuya ilk yazdığım yorum kısa ve nettir. Ama insanımız her konuya ahkam kesme hastalığı ile böyle büyük bir projeye forumda her yeni tanka yapılan standart görsellik değerlendirmeleri ve bu paraya daha iyisi yapılırdı muhabbeti ile (Burda ego tatmini de söz konusu olabilir.) ile sırf yorum yapmış olmak adına eksik ve yetersiz bilgilerine rağmen talihsiz mesajlar yazmışlardır.

Tekrar ediyorum.
[QUOTE=GÜVEN]İlgiyle okuduğum ve dikkatle incelediğim bir konu oldu. Tankın boyutları içindeki balıklar yada arka fondan ziyade böyle büyük tanklarda olması gereken kendi kendine çalışan otomatik sistemler ve bu sistemlerin yapım aşamaları beni daha çok etkiledi. Pek çok pratik çözüm bulunmuş ve yurt dışındaki emsallerini aratmayan bir sistem ortaya çıkmış. Böyle büyük tankları yapmak için sadece para tek başına yeterli değildir. Bu nedenle paranız var yapmışsınız gibi düşünceleri hiç hoş karşılamıyorum. Gene normal boyutlu tanklara yapılan arka fon vs. gibi eleştirileri de bu tür büyük projelerde anlamsız buluyorum. Burda Konsantre olmamız gereken nokta böyle büyük bir hacmi yürütecek sistemin konfigüre edilmesidir.

Tekrar tebrik eder, Böyle büyük projelerin devamını dilerim.

Saygılar,
[/QUOTE]


Kısaca görselliğe saplanıp kalan arkadaşlarım; görsellik düzeltilebilir, geliştirilebilir, yeniden yapılandırılabilir. Asıl olan böyle bir projeyi destekleyecek altyapının kurulması ve yürütülmesidir.

     [/QUOTE]
[QUOTE=Supreme] Sn. Mustafa TOPÇU,

Bu tanıtım konusunda, 10 Ağustos'dan itibaren tüm mesajlarınızı okudum. Tankı, 1. mesajınızdan itibaren dizayn bakımından beğenmemişsiniz. Bu mesajınızdan sonra attığınız tüm mesajlarda birbiri ile aynı mesajlar. Madem beğenmediniz, sürekli neden aynı mesajları yazma gereği hissediyorsunuz?? Beğenmediyseniz, ilk mesajınızdan sonra konuya iştirak etmenizin ne yararı var?

Bir akvaryum tanıtımında, birden fazla tanıtım ve dekor olursa, ne kadar dekor ve dizayn olmuşsa, beğenip beğenmediğinizi yazabilirsiniz ama sadece 1 tane dekor oluşturulmuşsa, 4-5 tane ' Beğenmedim, olmamış, daha iyi tank olabilirmiş ' demenizin ne anlamı var?

Ayrıca, son mesajınızda: ' Diğer arkadaşlar sizin de anlayış ve zevk konusunda Ali Bey'den farkınız yok ki ' diyerekten, bu konu hakkında olumlu görüş belirtmiş kişileri karalamanızın ne anlamı var?

Sn. Mustafa TOPÇU, sizin beğendiğinizi biz beğenmek zorunda değiliz. Bizim beğendiğimizi de siz beğenmek zorunda değilsiniz.

Saygılar,
[/QUOTE]
 
 [QUOTE=rott]Ali bey emeğinizden ötürü sizi kutlarım tankınız teknolojik olarak çok başarılı,bayağıda masraf yaptığınız belli oluyor,bu zamanda böyle bir külfetin altına girdiğiniz için sizi ayrıca kutlarım.Yalnız tankınızın hiçbir görselliği yok,benim görüşüm yapılan onca masrafa çok daha görsel bir tank kurulabilirdi.
Üzülerek belirtmek isterim ki bu tank benim için içine fazla miktarda discus atılmış bir su deposundan öteye gidemiyor,heleki ilk başlarda resimlediğiniz o arka fonu da monte etseydiniz tam bir hayal kırıklığı olacaktı.
[/QUOTE]
Bazı arkadaşlar benim düşüncemi belirttiğim halde sürekli topiğe neden mesaj yazdığımı sormuş.Yazdığım ilk mesajdan sonra benim yazdıklarımın devamındaki gerek Ali beyin,gerekse adlarını sayamayacağım onca arkadaşımız sürekli cevap vermemi gerektirecek mesajlar yazmış,mesajlarıma anlatmak istediğim şeyin dışında anlamlar yüklenmek istenmiş.Kimi örnek verdiğim tankın sahibinin bayan olmasını,kimi parasının hesabını bana mı soracağını,kimisi bilgi eksikliğimi,kimisi ego tatminimi öne çıkarmış.Demek istediğimi ya anlamak isteyen olmamış,yada anlayacak kapasitede değiller.
Benim ilk mesajdan itibaren üstüne basa basa söylediğim.Harcanan emeğe saygı duyduğum,bu zamanda böyle bir miktar harcadığınız için tebrik ettiğim,ama harcanan bunca emeğin ve meblağın karşılığında ortaya beni tatmin etmeyen bir görselliğin ortaya çıkmasıydı,ama sürekli bana verilen cevaplar işi bu notkaya getirdi.
Son bir örnek vererek bu topikteki son mesajımı yazıyorum vede mesajıma ne cevap verilirse verilsin bir daha karşı cevap ve mesaj yazmayacağımı belirtiyorum.
Herkezin bildiği İstanbulda Atatürk olimpiyat stadı diye bir ucube yapıldı büyük paralar harcayarak,teknik olarak para olarak vs.şimdiki durumu nedir bu stadın acaba?Orada mecbur kalmadıkça futbol oynamak isteyen takım,orada maç seyretmek isteyen bir seyirci var mı acaba?Stadın geleceğinin ne olacağını bilen varmı?Stadın dinamitlenmesi nin bile daha uygun olduğunu düşünenler var.
2250 lt lik tank ve Atatürk Olimpiyat Stadını zevkle seyretmeniz dileklerimle.
rott2009-08-18 11:20:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliOngelÇevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 96
AliOngelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2009 11:40
[QUOTE=darkruse]Ali Bey gerçekten çok güzel emek vermişsiniz, piranhalı halini de uzun zaman önce görmüştüm gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş. Teorik olarak düşünülen hertürlü eylemi yapmışsınız. İnanın içerisine balık koymasanız bile açın dolap kapağını sistemin çalışmasını seyredin, o bile insana büyük haz verir. Çoğu insan fermante sistemi yapamazken sizin iki farklı kontrol ünitesi kullanma fırsatınız olmuş. Özellikle neden Sera nın ünitesine geçmek zorunda kaldınız? bir önceki ünitenin sizi rahatlatmamasının sebepleri  neydi? bence burada bunları tartışmalıyız. Yoksa  30.000 Tl ne oldu, arka fon berbat, bu gibi polemikler yerine birçok teknik detayı bir sisteme nasıl koyduğunuz ve bunların ne gibi bakım kalibrasyon vs işlemleri gerektiğini konuşmalıyız. Açıkçası ben bunları merak ediyorum.

Tankınız artık akvaryumdan ziyade bir nehir kesitini andırıyor. Bu da ne demek? Doğal olmayan herşeyden uzaklaşın ve tamamen discusların doğasında ne varsa ona yönelin. İmkanınız var, Bleher'in Discus biyotobunun nasıl kurulduğunu anlatan kitapları mevcut. Amazon.com dan bunları temin edebilirsiniz. Eğer çeviride problem olursa, çeviri konusuda elimden gelen yardımı yapabilirim size.  Bu tip deneyimler zamanla oturacaktır. Kalkıştığınız iş gerçekten muhteşem. Kesinlikle hevesiniz kırılmasın. Hatta sizi daha güzel işler yapmak için bilesin. Anladığım kadarıyla görsellikten çok içerisindeki canlıların rahatlığı sizin için önemli. Bence en doğrusu da bu. Eğer doğal ortamlarında dipte kurumuş yapraklar varsa su bulanıksa ve bitki yoksa varsın bu şekilde olsun. Tutup japon balıklarının içerisine lepistes atan kişiler var. Demek ki hertürlü fikir var doğru yada yanlış.

Herkesin isteyebileceği teknik ve boyut konularında eşsiz değil ama az bulunan br tanka sahipsiniz. E en yakın dostunuz bile "keşk bende de olsa" der.Göz%20Kirpma Gerçekten tebrikler. Biyotop konusunu mutlaka düşünün.
 



[/QUOTE]
 
Biotop konusunu bir hafta içinde yapımına başlıyacağım.
 Seranın ünitesine neden geçtiniz demişsiniz. Başta diğer sistemleri kullandım kalibrasyonlarında sıkıntı var. Kalibre zorluğu yaşadım. kalibre ettikten sonra ayarlarında bozulmalar ve aynı suyu farklı farklı PH larda ölçme durumları var. Sera da ise böle bir problem kesinlikle yok ve Controllerin yanında ona uyumlu selenoid ve diğer parça aparatların olması büyük kolaylık sağlıyor ve sistemin güzel işlemesinde sıkıntı olmuyor.  İlk aldığımda kalibrasyonu yapılıydı. Bu güne kadar ara ara 4 ve 7 de kontrol ederim hiç bozukluk yok tıkır tıkır çalışıyor. Tercihimden gerçekten memnunum.

Bu biotop konusunu yabancı sitelerden ve akvaryum com dan cok defalarca inceledim. Benim aklımdaki durum balıkların rahat etmesi. İlk topicde bu akvaryumun onlarca evreden geçtiğini bitkili süslemeli dekorlu örnekler ve videolar mevcut bunla zaten yapıldı. Ama akvaryumda balığın tam olarak istediklerini sağladığınızda  bitki ile aranızda sıkıntılar yaşıyorsunuz. Bir bitkiyi 30 dercede yaşamaya ikna etmek epey bi zor. Biotop konuusna gelince Dİscusların rahat edeceği bir ortamı tamamıyla yaparım. + Catamba yaprakları kısa bir süre sonra elimde olacak onlarıda ekleyeceğim akvaryuma.
Ve yapacağım ağaç sistemi var en kralıda o olcak. Ama anlatması garip olabilir. Yaptıktan sonra fotolarla ekliyeceğim.
+ Yorumlarınız için içten teşekkür ederim. Benim bu yazıları yapılanları buraya koyma amacımda budur.
Erdal Hoca2009-08-18 11:49:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KareemÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2009
İl: Çorum
Mesaj: 98
KareemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2009 12:36
Bu proje size ne kadara maal oldu

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahmetkalafatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 387
ahmetkalafatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2009 13:10
Kerem bey projenin maliyetini Ali Bey daha önceki sayfalarda belirtmişti. Ve zatan forumdada maalesef en çok bu tartışılır oldu. Bence boşverin maliyetini:)
Burada büyük bir akvaryum sistemi için yapılan yaklaşımları, mühendisliği incelemek ve biraz da olsa Ali Bey e yardımcı olup ondan bişeyler kapabilmek en güzeli :-)
ahmetkalafat2009-08-18 13:11:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir