Balık pisliklerini temizleyen canlı?


kribensis7Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 513
kribensis7Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2010 17:29
Ersin beyin dediği %100 doğru dip süpürgesi+insan= en iyi dışkı temizliği  :)  +1 :)

Beğenenler: [T]209739,muhammed musa[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tahsyncheÇevrim Dışı

Kayıt: 19/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 109
tahsyncheÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2010 12:30
Merhaba

Öncelikle hiç bir balık diğer balıkların dışkısını yemez. vatozlar camdaki yosunları ve yerdeki arta kalan yemleri  yerler. ÇÖpçüler yere düşen diğer balıklar taraafından yenmeyen yemlerle beslenirler. Salyangozlar sudaki yosun ve alglerle beslenirler. Dip süpürgesi veya dip sifonu alarak dipteki dıışkıları temizleyebilirsin.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sahindemir27Çevrim Dışı

Kayıt: 02/09/2016
İl: Gaziantep
Mesaj: 13
sahindemir27Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2016 19:40
Arkadaşlar tek birşey söyleyecem
Siz hiç bal yemedinizmi ? 😀😄😆😅😂😜🤓😎

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BkyavasÇevrim Dışı

Kayıt: 18/09/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 43
BkyavasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2020 12:32
Konunun üzerinden bayağı bir zaman geçmiş ama bir konuya dokundurmadan edemeyeceğim. Arkadaşlardan bazıları hiç bir canlısı diğerinin dışkısını yemez demiş (hiçbir balık yemez diyenler de var onları tenzih ederim ama çok da emin değilim). Bitkiler ağzıyla değil ama besin olarak dışkıların içindeki kimyasalları tüketiyor, bu "canlılar" nitrit-nitrat-amonyak dengesini (biyokimyasal döngünün önemli bölümünü) de sağlarlar.

Akvaryum içine balık ve su koyduğunuz bir kap değildir arkadaşlarım. Lütfen bitkileri de canlıdan sayalım, onların etçil ve otçul su canlılarının dışkıları ile işleri var, tıpkı toprak üstünde bizim yaşadığımız devasa kuru akvaryumda olduğu gibi.

Uygun bir bitki kolleksiyonu ile temizlik sürecini minimuma indirip mümkün olduğunca uzun süren, çok müdahale gerektirmeyecek bir biyosistem sağlayabilirsiniz. Akvaryumunuzda yüksek teknoloji, düşük teknoloji tercihinize bağlı olarak ışık şiddeti ve özellikleri, ayrıca çözünen karbondioksit miktarı bu dengenin sağlanmasında önemli, karbon diyoksit dengesi bir şekilde kurulur ama ışığı doğru şekilde sisteminize vermek zorundasınız. Dünya da güneş ışığına bağlı olarak dengesi kurulmuş bir sistemdir.

Tabi önemli bir kaç konu; balıklarınız ve bitkileriniz uygun olmalı (Japon balığı ile çoğu bitkiyi birlikte bulunduramazsınız). Akvaryumunuz ne kadar büyük ve içindeki her canlı için yeterince geniş bir alt sistem bulunduruyorsa müdahale etme sıklığınız kadar az gereklidir. Bitkiler tarafından emilenlerden kalan dışkı artıklarını (çok da zararlı kimyasal içermezler ama görünüşü kötüleştirirler) arada bir akvaryumunuzun dibini hafifçe şekilde suyu karıştırıp suya dağılmasını sağlayabilirseniz filtreniz (yeterli ise) bunları emecektir, filtrelerin öncelikli rolü mekanik filtrasyondur, mekanik artıklar ise büyük bir kısmı balık dışkısıdır.

Yanıldığım noktalar varsa üzeride tartışmaktan mutlu olurum, seviyemizi korumak kaydıyla tabi. Bir de şu kesin edalardan uzak duralım arkadaşlar, tamam "iyi biliyorum ben" mesajını vermeye çalışıyorsunuz ama az tevazu sizi doğanın istisnaları ile uğraşmaktan kurtarır, bilim de böyle kaçamaklar yapar zaten [:)))], kesin formülasyon yapar ama asla ve asla "kesinlikle bu değişmez doğrudur" demez.

Not: Lütfen devasa akvayumumuzu kirletmeyelim, geri dönüşüm çöpümüzü olması gereken yere koyalım. [:)]
[EDIT]Bkyavas,2020-06-03 12:40:10[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir