Balıklara ne oldu Resimli


gzr9z9322Çevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 59
gzr9z9322Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2015 17:28
Arkadaşlar 2 tane erkek lepistesim 1 hafta önce sağlıklı iken şimdi karınları şiş ve kuyrukları eridi bunu nasıl tedavi edebilirim ? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2015 17:38
Filtre bakımı yapmıyormusunuz? Su değişimi yetermizmi geliyor haftalık düzenli su değişimi yapmadınızmı? Kaç litre akvaryumda bu balıklar, aşırı gereksiz yemlemelermi yapıyorsunuz bu fazla yenmeyen yemler suyu bozabilir balıklar dropsy olabilir. Öncelikle filtre bakımı yapmakta fayda var, küçük bir akvaryumsa 50 litre ve altı yüzde 70 su değişimi yapıp, yerine akvaryumla aynı ısıda klorsuz dinlenmiş su ekleyebilirsiniz. Sonra 2 gün aç bırakın balıkları ve 3 günde bir az az bu aralar su değişimi yapın. Haşlanmış bezelyenin kabuğunu soyun içini atın iştahları varsa yesinler haşlanmış sebzelerle balıklarınızı yemden başka destekleyin haşlanmış ıspanak yaprağı yerlermi bilmiyorum ama denemekte fayda var, kabızlığı önler. İmzamda alta bir link göreceksiniz "tedavi edilmiş balık ve tedavi yöntemleri" diye orada ayrıca Dropsy-bloat başlığı altındaki konuları inceleyebilirsiniz. Ben dropsy olmuş danio rerio balıklarını sadece 3 günde bir biraz fazlaca su değişimiyle bile iyileştirmişimdir. Dropsy olan balık ileride pulları yerinden kalkar kabarır gövdeden ayrılır.



En azından bir diş sarımsak ezebilirsin iyice ez ne kadar iyi ezersen o kadar sarımsağın tedavi edici elementleri ortaya çıkar sonra içine 2 yemek kaşığı su at sonra balığın yemlerini bu sarımsaklı suya at 5-10 dakika dursun yemlerin sarımsaklı suyu iyice emsin at o yemleri akvaryuma bunu yesin balıkların sabah akşam çok iyi gelir iç hastalıklara doğal antibiyotiktir.
mesutok2015-04-30 17:48:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir