balıkları nereden Bulabilirim?


tolgao2000Çevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2005
İl: Ankara
Mesaj: 2284
tolgao2000Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2006 16:15

Sayın Marko bey,

Bahadır beyin karşılaştırması 200 YTL lik Wayne Discus ile 15$ lık deniz balığıdır, ikiside F0 dır doğrudur ancak bu hobiye başlayan birinin illa F0 dan başlayacağım gibi bir isteği olamaz, en uygun fiyatı araştırır gerekirse 25-30 YTL ye gider genç discus alır.

Zaten mesajıma bakarsanız kesin yargı ifadelerini bilerek kullanmadım çünkü reef konusunda yeterli bilgiye sahip değilim ama hiç bilgisiz biri de değilim,

Şimdi kabul edelim tuzlu su akvaryumlarının tatlısu akvaryumlarına göre maliyetinin yüksek olduğunu, bunun için engin bilgiye de gerek yok, yukarıda sayılan kalemlerin herbiri tatlısuya göre maliyettir ayrıca deniz akvaryumu sadece balıklardan mı oluşur? elbette hayır.

Ayrıca anti parantez açmak isterim genel kanı modların her konuda bilgili, amacı forum üyelerine yardımcı olmak değil forumun dirlik ve düzenini sağlamak üyelerin daha rahat bilgi paylaşmasını sağlamaktır, üyeleri aydınlatmak görevi ise reef bölümlerinde sizler gibi tecrübeli tatlı su bölümlerinde bizler gibi tecrübeli arkadaşların üyelik çerçevesinde yardımcı olmaktır, bu iki çizgiyi birbirinden ayırmak gerekir.

Bende bir deniz akvaryumu kurmayı düşünüyorum ve yavaş yavaş araştırmaya başladım bile, hatta buradan üye kimliğim ile başınızı da oldukça şişireceğimi de belirtmek isterim.

Saygılar.. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir