BALIKLARIM ÖLMÜŞ


borozÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2006
İl: Hatay
Mesaj: 30
borozÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2006 17:38
sevgili moderatörüm şimdi belki kızacaksınız,ama o zamanlarda gercekten cok acemi ve ne oldugunu bile anlayamamıştım bile belkide uygun silikon kullanmamışımdır.
 
silikonla yaptıgım suni magaralarımı yeterince dinlendirmeden akvaryuma yerleştırdım ve bir saat sonra sarı prenseslerden celimsiz olan 3 tanesi felc gibi oldular gözumun önunde bende onları 2 saat sonra yavru akvaryumuna aldım ertesi saban 2 tanesi ölduler ve biride agızı acık kalmış kasılmış kaldı diger balıklarımda sersemlemiş gibi oldular ama onları umursayıp magaraları cıkarmamıştım daha dogrusu ozamanlar acemiydim o an anlayamadım neler oldugunu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kadangoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/08/2006
İl: Izmir
Mesaj: 1124
kadangoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2006 17:39
Bende yeni tank kurdum ve balıklarımı dinlenmemiş suya (1 gün dinlenmiş oluyor.)attım.Eski akvaryumdan çok az su var.Acaba birşey olur mu?Bugün 2. gün oluyor balıklarımın bir anormallik yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alphanakayÇevrim Dışı

Kayıt: 02/07/2006
İl: Balikesir
Mesaj: 323
alphanakayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2006 21:49

Bence akvaryumdan balık ve su değişimlerinde kesinlikle eski suyu muhafaza etmek gerek bir oranda... Aksi takdirde durum vahim oluyor..

SP yavrularımın suyunu tamamen değiştirdim... hepsi yan yattı... ölmelerini beklerken akvaryumcum ana tanktan su koymamı ve havayı sonuna kadar açmamı söyledi... 10-12 saat sonra Allah'a şükür hepsi kurtuldu...

Ama bunlar belki de daha sonra besleyeceğimiz balıklarımız için tecrübe oluyor... Bu zevk bırakılmaz...

Çok üzüldüm ama bir süre sonra inanın aynı zevkle devam edeceksiniz...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir