Balıklarım tek tek ölüyor


lepistess455Çevrim Dışı

Kayıt: 15/06/2014
İl: Manisa
Mesaj: 15
lepistess455Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2014 14:34
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Kuyruk erimesi, hareketsizlik

Akvaryum Kapasitesi (litre):50

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Sadece lepisteslerim var

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Daha yeni kullanmaya başladım 'Mikofish'

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Arkadaşlar balıklarım bundan 1 hafta öncesine kadar gayet sağlıklıydı sularını 1 hafta dinlenmiş tuzlu su ile değiştiriyordum ayda 1 kez olmak üzere. Ve şimdi 1 hafta önce sularının 15 litresi 1 günlük dinlenmiş idi. acaba bundan mı kaynaklandı bilmiyorum balıklarda kuyruk erimesi başladı hergün 1-2 tane ölmeye başladı. daha dün mikofish ilacı aldım ve kullanmaya başladım. bugün sabah bi kalktığımda balıklarımın yarısı ölmüştü. Neden böyle oluyor acaba? ilaç kullanmama rağmen ölüm sayısı birden neden çoğalmış olabilir? (ayrıca balıkları akvaryumdan alıp başka bir karantina tankına aldım diğer akvaryumu bugün boşalttım baştan sona temizledim öylece duruyor balıklar eğer iyileşirse tekrardan geriye koyacağım. 

Vieja2014-11-23 01:21:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BatuhanBÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/02/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 520
BatuhanBÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2014 15:54
http://www.akvaryum.com/yuzgec_erimesi_hastalikr_1738.asp

Sorunun başlangıç nedeni su değişimlerinde aniden ısının ve phın(artması)düşmesi ve balıkların stress yapması diye düşünüyorum 
Bu hastalık bazen cok hızlı ılerleyebiliyor.Mikofish bu konuda etkili bir ilaç kullanmışsınız ışıklarınıda açmayın diğer bir ilaç tavisyemde sera bactopur directtir ancak tedaviye yeni başlamışsınız 2-3 gün devam edin bu arada ana tankınıza bakteri kulturu ekleyerek bi an once suyu hazır hale getirin cunku bu hastalığın en onemlı 2 nedenı su kalitesinin bozulması ve stress su sartları ıyı olan bır tankta toparlamaları daha kolay olcaktır.Geçmiş olsun umarım kayıp vermeden kolay bir şekilde atlatırsınız.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lepistess455Çevrim Dışı

Kayıt: 15/06/2014
İl: Manisa
Mesaj: 15
lepistess455Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2014 18:39
TeŞekkür ederim. İnşallah daha fazla kayıp vermem ama gidici birsürü balık var. benim anlamadığım şey ilaç kullanmadan önce günde 1-2 tane balık ölüyordu. dün ilaç kullandım sabah bi kalktım balıkların yarısını ölmüş buldum. ilacın tarihine falan baktım ama hiç bir sorun yoktu. Neden böyle oldu anlamadım..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir