Balıklarımı elektrik çarpmış sanırım


DifferentÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 497
DifferentÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2012 16:41
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Kafasının solungaçlara kadar olan bir yarısı komple simsiyah

Akvaryum Kapasitesi (litre): 60

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Moscow blue lepistes, kiraz karides, tatlı su midyesi, helena salyangoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Ph 7.0 - 7.2 arası, sıcaklık 26- 27 derece

Filitrasyon: D.i.y dış filtre, d.i.y pipo filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: -

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Tankın floresan armatürü bozulmuştu bende yenisini alana kadar ekonomi ampüllerinden birini sıcak silikon ile kapağa yapıştırmıştım, sabah ışıkları açtım yemlemeyi yaptım daha sonra duş almaya gittim bu 30 dk içinde ampül suya düşmüş, odaya girdiğimde akvaryumda ışık yoktu olanları tahmin edip hemen fişi prizden çektim. Suyun üstünde pas rengi köpükler vardı. Dışarı çıkmam lazımdı birşeye dokunmadan dışarı çıktım bir kaç elektrikçi dolaşıp yeni armatür aldım montaj için eve döndüm aydınlatmayı yaptıktan sonra hemen 1/3 su değişimi yaptım, köpükleri sudan aldım daha sonra dikkat ettiğimde lepisteslerden birnin suratının yarısı siyahtı, sanırım balık yanmış bunun haricinde  tankta başka bir canlı kaybı vs. yok, helenanın birini suyun 1 cm dışında gördüm sanırım tanktan çıkmaya çalışıyordu ama şansa da görmüş olabilirim çünkü diğer helenalar hala toprakta.

Yanık gibi duran balık şuan biraz hızlı yüzgeç sallıyor ama normal yüzmesine devam ediyor yapabileceğim birşey varsa yada daha önce başından böyle bir olay geçen arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Not: Belirtmeyi unutmuşum neredeyse 20 litre su değiştim ama hala suda bulanıklık var, devam edip daha fazla su değişmemi önerir misiniz?

Different2012-01-06 16:47:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DifferentÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 497
DifferentÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2012 18:45
Bugün tekrar su değişimi yaptım %50 civarında su yeniledim %25-30 civarıda bi önceki seferde değişmiştim şuan toplamda suyun %75' i değişti sayılır, balıklar ve karidesler de sorun yok ama helenalar sürekli sudan dışarı çıkmak istiyorlar, sanırım elektrik onları kötü etkiledi. Anlamadığım şey şartel neden atmadı?

Balığın son durumu aşşağıda, sanırım yaşayacak umutluyum.





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ateskalesiÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 154
ateskalesiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2012 19:11
Suda faz nötr çakışması olmaz sigorta atmaması normal eviniz elektrik sisteminde kaçak akım sigortası olsa anca atardı sigorta... Ayrıca üst üste yüksek miktar su değişimi yapmayınız bu balığınızı şoka sokabilir en azından kuyruklarında zedelenmeler başlar kendi hallerine bırakın geçmiş olsun ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DifferentÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 497
DifferentÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2012 22:15
[QUOTE=ateskalesi]Suda faz nötr çakışması olmaz sigorta atmaması normal eviniz elektrik sisteminde kaçak akım sigortası olsa anca atardı sigorta... Ayrıca üst üste yüksek miktar su değişimi yapmayınız bu balığınızı şoka sokabilir en azından kuyruklarında zedelenmeler başlar kendi hallerine bırakın geçmiş olsun ...[/QUOTE]

Su kendi haline bırakılacak gibi değildi mecburen değişmek zorunda kaldım, ampulün duyu suyu pasa boğmuş, bütün tilki kurukları çürüyüp su dibine çökmüştü, suda pas köpükleri vardı ve salyangozlar sürekli su dışına kaçmaya çalışıyordu bakalım şimdi ne olacak aquatan ekledim suyun daha hızlı oturması için, şoka gireceklerini sanmıyorum birer gün arayla değişim yaptım umarım balığım iyileşir benim için başka birşey önemli değil şuan.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir