BAŞLAMADAN ÖNCE BİLGİ LÜTFEN


AVCIÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2006
İl: Bursa
Mesaj: 72
AVCIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2006 14:21

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle discus'a gönül vermiş ve üreten arkadaşlara eniçten dileklerimi sunarım. Arkadaşlar ortalama 8 aydan beri cichilit yetiştiriyorum ve allaha şükür balıklarım çok sağlıklı ayrıca dede de oldum:). şimdi 120*60*50 büyüklüğünde akvaryumum bitmek üzere. Bu akvaryumumda discus yetiştirme şerefine ulaşmak istiyorum. Fakat takıldığım bir iki nokta var bu konularda yardımcı olursanız çok memlun olurum.

1_ İncelediğim discus akvaryumlarında pipo filitre dikkatimi çekti dış filitre yanında gereklimi.

2_ Bitkili akvaryum yapmak istiyorum ama gözüm çok korktu bende saksılı yöntemi denemek istiyorum. Fakat saksıların önemli bir yöntemi varmı. Örnek olarak plastık mi? olmalı suya salınım yapmaması için.

3_UV kullanıp kuplanmamakta kararsız kaldım ne önerirsiniz.

4_Dış filitrenin içinde suyu yumuşaltmak için bir madde kullanıyormusunuz yoksa bildiğimiz elyaf sünger vb. mi

5_Son olarakta ölçülerini verdiğim akvaryumda 2 çift beslemek istiyorum. Bu mümkünmü balıkları küçük alsam eşleşme ve uyumda bir problem çıkarmı yoksa tek erkek mi almam gerekiyor.   

 Şimdiden bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür eder iyi balıklı günler dilerim.

eren the legend2006-8-22 10:4:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kriptoÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2006
İl: Izmir
Mesaj: 508
kriptoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2006 16:56

Serkan Bey merhaba;

Öncelikle belirteyim aradığınız bilgilerden çok daha fazlası eski forumlarda mevcut ama ben size takıldığınız noktalarda yardımcı olayım.

1 Pipo filitre aslında üretim aşamasında kullanılır,akvaryumda hızlı akıntı yapmaz,böylece yumurtalar akıntıdan bozulmaz.Suyun üzerinde yeterli sürkülasyonu sağlarsanız genç diskuslar için gerekli değil.

2 Bitki dikmek istiyorsanız cam kapları tercih edin hem suya salınım yapmaz,hemde görüntü kirliliği yaratmaz.

3 UV kullanmanız yararlı olacaktır balıklarınız parazit hastalığına yakalanmaz,tek dezavantajı bitki gelişimini yavaşlatır.

4 Suyu yumuşatmak için dış filitrenizin bir gözüne lav taşı koyabilirsiniz,birde akvaryumun içine mango kütüğü koyarsanız faydasını görürsünüz.

5 Akvaryum ölçüleriniz iki çift yetişkin discus için yeterli,ilk etapta 6 adet 6-7cm genç discusla başlamanız uygun olacaktır,bunların içinden eş tutanları damızlık olarak ayırabilirsiniz.Alacağınız balıkların aynı tür olmalarına özen gösterin.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AVCIÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2006
İl: Bursa
Mesaj: 72
AVCIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2006 12:26

Özgür bey çok teşekkür ederim. Discus hakkında elimden geldiğince bilgi toplamaya çalışıyorum fakat formları incelemek çok zor oluyor özellikle teşekkür ve iltifatlar arasından bilgi taplamak oldukça zaman alıyor. Ayrıca gerçekten bilgiler için teşekkür edirim çiçekler için cam kavanoz hiç aklıma gelmedi plastik düşünüyordum ve lav kayasının su inceltme özelliğini sizden öğrendim. Size çok teşekkür ederim.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tutku05Çevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2005
İl: Osmaniye
Mesaj: 104
tutku05Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2006 15:20

dış filtreye torf koymanı tavsiye ederim  bide bitkiyi bol tut çünkü bitkiler nitratı yok ediyor bu nedenle fazla dip çekmeyede gerek kalmaz

 

tutku052006-8-22 15:25:1

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir