Bence Müthiş Yem Oldu


reverseÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6467,3[/B]
Kayıt: 29/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2725
reverseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2011 12:14
Bu yüzden her zaman, ev yapımı yem tarifleri başlıklarında yazarım; yaptığınız yemlerin içine hazır kuru yemler karıştırmayın diye. Ama büyük çoğunluk yaptığı yemin içine pul-granül herneyse yem katıyor.
Nedenini sorduğumda da aldığım cevap ya yaptığı yemin besin değerini arttırmak ya da balıkların yemi almasını kolaylaştırmak oluyor.
Malesef bence besin değerini arttırmak bir yana, yaptığınız yemin kalitesini de düşürüyorlar. Zaten balığın yemi almasını sağlayacak başka yöntemler de var.
Kaldı ki eldeki bütün yemleri karıştırıp bunları suyla çamur edip balıklara vermek.

Kutuların dibinde kalan kırıntıları değerlendirmek istiyorsanız, hepsini karıştırıp, öğüterek toz haline getirerek, yeni doğmuş yavruları besleyebilirsiniz. Ama suyla karıştırıp hamur veya çamur yapmadan.

Nasıl ki akşam yemeğinde pilavı, kurufasülyeyi, cacığı miksere atıp bulamaç yapıp, içine de besleyici olsun diye vitamin hapı, yumurta beyazı ekleyip yemiyoruz, balık yemlerini de böyle bir amaçla kullanmamalıyız.
Balıkların iştahla yemesi o yemin çok kaliteli veya besleyici aynı zamanda zararsız olacağı anlamına gelmez. Lağımdan çıkan tubifexlere de deli oluyorlar ama sonuç ne oluyor ortada. Aynı şekilde hormonlu renklendirici yemler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir