BETA AKVARYUMU HAKKINDA BİLGİ


anlkwlÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2014
İl: Zonguldak
Mesaj: 51
anlkwlÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2014 12:15
Merhaba arkadaşlar, 35x16x27 cm (15 lt) bir akvaryum aldım ve beta balığı beslemek istiyorum akvaryumum şuan kurulum aşamasın da betalar hakkında bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirlermi
sorularım şu şekilde cevaplarsanız sevinirim 
1- akvaryumumun hacmi düşük olduğu için filtre yada ısıtıcı kullanmadan besleyebilirmiyim ?
2- betalar için kum,çakıl ne tarz bişi kullanmalıyım ? (ben midye kırığı kum düşünüyorum uygun olur mu)
3-akvaryumum da filtre,ısıtıcı ve ışıklandırmam mevcut olmadığı için canlı bitki besleyebilirmiyim ?eğer besleyemez isem plastik bitki kullansam olur mu?
4-forumlarda betaların mağara,testi gibi süslerin içinde uyuduğu yada vakit geçirdiği yazıyordu akvaryumuma bu tarz birşey ekleyeyim mi?

şimdiden ilginize teşekkür ederim 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MESUT t.Çevrim Dışı

Kayıt: 22/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 816
MESUT t.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2014 12:42

Şu şekilde bi cevap vermek istiyorum öncelikle:Dibe 2 cm kalınlığında koyu renkte silis kum ekleyebilirsiniz.Düzenli su değişimi ile flitre sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.Balığınız stresli ortam olduğunda veya canı sıkıldığında saklanması için ufak bir mağara yapabilirsiniz ortam sıcaklığı balığın yaşam koşullarını etkilemeyekse ve suyun sıcaklığını stabil tutabilecekseniz ısıtıcı koymayın ama tavsiyem odurki 25 vaya 50 W ısıtıcı  balığınızı memnun edecektir ve dolayısı ile sizde memnun olacaksınız. Bitkiye gelecek olursak ufak çapta bitkiler tercih etmenizi öneririm ve tabiki canlı bitki olmasını öneririm


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

omerfarukkevserÇevrim Dışı

Kayıt: 27/10/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 69
omerfarukkevserÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2014 23:51
Bence 1 tane pipo filtre iyi olur 2 parmak kum al plastik bitki kesinlikle koyma bitkisiz olsun ama beta kum kamayı sever o yüzden çok sivri olmasın kumlar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmirkÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 31/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 662
EmirkÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2014 01:23
-Ya pipo filtre kullanın ya da filtre kullanmayın. Pipo kullanırsanız, suyu çok fazla hareketlendirmemesine özen edin, hava motorunu ona göre kısın. Isıtıcı kullanın mutlaka.
-Hagen siyah kum öneririm ama midye kırığı da olur.
-Eğer akvaryum bir miktar güneş alıyorsa anubias bakılabilir diye düşünüyorum. Daha önce pencere önüne koyduğum, ışıklandırmasız bir akvaryumda anubias, ech. bleheri, saz, gül, zeytin, lotus ve su mercimeği bakmıştım.
-Saklanmayı seven balıklar olduğu için akvaryumda hindistan cevizinden mağara, yan çevrilmiş koyu renk bir kupa, küp gibi cisimler bulundurmak iyi olur ama bitki olursa buna gerek kalmayabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir