Beta Akvaryumu


Aranel87Çevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2018
Mesaj: 2
Aranel87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2018 16:48
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204556/040320181559041.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204556/040320181559051.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204556/040320181559071.jpg[/IMG]

Merhaba arkadaşlar,

Dün itibariyle yeni bir akvaryum aldım. Su biraz durulunca balığı inşallah terfi ettiricem. :)
Akvaryumculukla ilgili çok tecrübem yok. Kime sorsam, nerede ne okusam farklı bilgi aldım. Sonunda akvaryumcuya da güvenip bişiler aldım. Kafam çok karışık.
Birkaç sorum olacaktı. Yapıcı yorumlara açığım. :)

-Akvaryum Cr marka. Ön köşeleri tek parça yuvarlatılmış şekilde. Eni 34 cm. 10-15 litre arası birşey. Tek bir beta besleyeceğim. Hayvan rahat etsin diye büyütüyorum. Abarttın başka balık beslesene falan diyen oldu. Bu hacim kötü mü sizce ?
-Filtre koyup hacimden kaybetmek istemedim. Sonra şelale filtre almak istedim ama akvaryumcu kesinlikle betada gerek yok. Ufak da olsa akıntı sevmezler dedi. Kendi damızlık olarak ayırdığı betaları gösterdi. Bunun gibi bi akvaryumda filtresiz duruyorlardı . Zaten şu an akvaryumu koyduğum yere elektrik çekmem çok zor. Haftalık 1-2 litre su değişimi yapıp bu işi halledebilir miyim ?
-Bitki olarak bir anubias var. Onun da yaprağında delik varmış aldıktan sonra fark ettim. Sizce çürür mü ? Toprakla etrafını güzel çevirdim.
-Nilüfer gibi duran ismini bilmediğim bir iki su ustü bitkisi aldım. Başka canlı bitki olmayacak bu akvaryum için bunlar çok mu az mı ?
Balık için doğal ortam olsun, nitrat dengesine katkıda bulunsun diye canlı bitki tercih ettim.
-Dekorasyon iyi midir ? Ufak ağacın dalları yumuşak çizip zarar verecek gibi değil. Ufak bir mangrove dalı var. Gerisi de gördüğünüz gibi bitki.
-Toprak olarak şunu aldım.
http://www.trendakvaryum.com.tr/urun/af-lava-soil
Bu iyi midir ? Çok tavsiye ettiler. Satıcı yıkamadan koyabilirsin sorun olmaz dedi. Bende doğrudan su ekledim. Dün öğleden sonra su ekledim şu an hala biraz bulanıklık var. Bu zamanla geçer mi ne yapmam lazım ? Tekrar herşeyi çıkartıp kurmak istemiyorum şu hali hoşuma gidiyor.
-Balığı ne zaman akvaryuma almalıyım ?
-Isıtıcı ve filtre olmadan sorun olur mu ? Yani ben bu balığı bardaktan aldım. Yandaki akvaryuma koydum şimdi buna koyucam. Abi ısıtıcı da isterim der mi ? Oda sıcaklığında muhafaza ediyorum. Filtreyi çok yere sordum al, alma vb çok yorum aldım. Şimdi almayayım diyorum zaten ufak akvaryum bu da durgun su seviyormuş. İdare eder mi yani ?
-Tasarıma bir tek 5-6 tane anubiasın oraya beyaz çakıl ekleyeceğim. Çok dar olmaz herhalde ?
-Yanına ufak bi çöpçü alsam sıkıntı olur mu sizce ?
-Bu bitkiler beta için iyi mi :)
-Beta için vitaminle, mavi damlam var. Balık ve bitkiler için akvaryuma başka bişiler katmam gerekir mi ?
-Co2 vb eklemek istemiyorum. Bitki sayım zaten az gibi. Sorun olur mu ne yapmam gerekir ?
-Işık olarak pilli led lamba aldım. Henüz ekleyemedim. 28 ampullü led olacak. Herhalde yeterli olur. Akşamları 3-4 en fazla 5 saat kadar yakılacak.
Akvaryum holde doğrudan güneş ışığı alan bir yerde değil.
-Bakteri dengesinin oluşması sizce ne kadar sürer ? Balığı bu akşam veya yarın akşam koyayım diyorum ?
-Akvaryumun üstünün açık olması sorun mu ? Eski nesil akvaryumcular durmadan balık atlar, içine birşey düşer falan diyorlar. Nano akvaryumlarda böyle sorun oluyor mu acaba üzerine cam mı kestirmeliyim ?
-Bakteri kültürü almalı mıyım ?

Çok sordum. Hepsine cevap verecek kadar sabrı olan arkadaşa şimdiden teşekkürler :)

İyi pazarlar[EDIT]Aranel87,2018-03-04 17:27:45[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

özlemazukiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/08/2016
İl: Ankara
Mesaj: 492
özlemazukiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2018 17:12
Litreniz beta için gayet uygun. Akvaryuma koyulacak her şeyin yıkanması taraftarıyım. Size taşları direkt koyun diyen kaba tabirle halt etmiş ama olan da olmuş. Filtre olarak yine de pipo filtre öneririm.Yer kaplamaz ya da akıntı yaratmaz. Durgun su bana pek sağlıklı gelmez yine de. Su üstündeki bitkileriniz pistia. Uyum sağlarsa çok güzel olurlar ama yine de narin olduklarinı düşünüyorum. Balığınız meraklı agresif değilse ufak bi çöpçü alabilirsiniz ama kurulumunuz itibariyle çok da lazım değil. Betalar ciddi zıplama yapabilen bir balık. Zıplama hareketleri varsa kapaksız olması sıkıntı yaratır. Sakinse problem olmaz, bendekilerin hepsi kapaksız. Kaliteli ve çeşitli yem kullandığınız takdirde ekstra vitamine filan gerek yok. Mavi damla dediginiz muhtemel metilen. Hastalık dışında tedbir amaçlı kullanımına şahsen karşıyım. Beta 24-26 derecede sağlıkli yaşar ve kombili vs de olsa evdeki akvaryumlar 20lere inebilir. Isıtıcı dengesizlikleri engelleyeceği için muhakkak alın derim. Son olarak da danışdığınız akvaryumcuyu degıstirin derim 😊

Teşekkür Edenler: [T]204556,Aranel87[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PAC-MANÇevrim Dışı

Kayıt: 23/01/2018
İl: Eskisehir
Mesaj: 229
PAC-MANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2018 18:45
Ben de betam için akvaryum arıyorum.

Cam mı akrilik mi? Fiyatı nedir? Filtre konusunda ben de kararsızım. Pipo olacak gibi duruyor. Bol bitkiyle filtresiz bakıldığını da gördüm. Kararsızım.

Cam mı akrilik mi? Fiyatı nedir? Filtre konusunda ben de kararsızım. Pipo olacak gibi duruyor. Bol bitkiyle filtresiz bakıldığını da gördüm. Kararsızım.

Cam mı akrilik mi? Fiyatı nedir? Filtre konusunda ben de kararsızım. Pipo olacak gibi duruyor. Bol bitkiyle filtresiz bakıldığını da gördüm. Kararsızım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

s.CriminaLÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 197
s.CriminaLÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2018 21:02
Hayırlı olsun, şimdiden belli, güzel olacak.
Öncelikle konum belirtmediğinizden nerede oturduğunuzu, sıcak/soğuk bir bölgede misiniz bilmiyorum fakat ne kadar oda sıcaklığı da deseniz su odayla aynı sıcaklıkta olmuyor genelde. İsterseniz cam bir derece alıp su sıcaklığınızı gözlemleyin sonuçta anavatanı tropikal iklimde olan olan bir canlıdan söz ediyoruz. 25-26 'C lik bir sıcaklık oldukça uygun olacaktır. Anubiasın köklerinin toprağa gömülmemesi gerekiyor diye biliyorum, bir taşa veya köke bağlamanız daha uygun olacaktır. Ayrıca filtre ve akıntı konusuna gelirsek, minik bir şelale filtre kullanırsanız bettaya herhangi bir rahatsızlık vermeyecektir. Biraz insiyatifinize kalmış bir durum açıkçası, doğada da durgun sularda yaşıyor bettalar. Onun dışında su yüzeyindeki pistialar da akıntıdan haz etmeyen bitkiler, kökleri akıntıya pek dayanıklı değil. Fakat dediğim gibi ufak, debisi düşük, bir şelale filtre şiddetli bir akıntıya sebep olmayacaktır. Ayrıca vitaminmiş, mavi damlaymış bu tarz kimyasallardan uzak durun emin olun hiçbirine ihtiyacınız yok. Bakteri kültürü eklemek istemiyorsanız, balığınızın şu an bulunduğu ufak tanktan bir bardak su alıp yeni akvaryumunuza ekleyin. Tasarımla alakalı olarak gözüme çarpan şey koyduğunuz dalın çok fazla sivri köşesi var, ne kadar riskli bilemiyorum ama ben tercih etmezdim. Onun yerine daha doğal bir görüntü elde edebileceğim dal parçalar ve kuru yaprakları kullanmayı tercih ederdim. Su berraklaşıp sıcaklığının da uygun olduğunu gözlemlediğinizde birkaç gün içinde balığınızı yeni yuvasına alabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Aranel87Çevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2018
Mesaj: 2
Aranel87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2018 21:35
Tekrar selam teşekkürler herkese,

Akvaryum cam. Filtre konusunda bekle ve gör politikası izlemeyi düşünüyorum. Bir hafta böyle dursun bakalım ne olacak.
Haftalık 1 litre kadar su değişimi yapıp kimyasal eklemeyeceğim. Fiyatı tek tek hatırlamıyorum. Akvaryum, bitkiler, kum, dekor toplam 180 TL tuttu.

Bakteri kültürü eklemek ile ilgili tavsiyeye teşekkür ederim. Su berraklaşsın istiyorum. Eski akvaryumda bugün su değişikliği yaptım. Yenisinde bulanıklık 1-2 güne geçmezse eskisinden su ekleyeceğim. Sıcaklık için dediklerinize dikkat edeceğim.

Ağaç dekorla ilgili bende sıkıntı olur mu diye düşündüm ama akvaryumcunun düşüncesizliği mi kazığı mı desem bilmiyorum. Uçları sivri değil. Çabuk bükülebiliyor. Umarım birşey olmaz. Olmazsa budayıp küçültürüm diye düşünüyorum. Kesince uçlar sivrileşebilir ama...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir