Beta


halitoktayÇevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2014
İl: Samsun
Mesaj: 28
halitoktayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2015 12:14
Duvar akvaryumu aldım ve bir tane erkek beta betam da vamli yüzeyde bu normalmi teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2015 12:25
Duvar akvaryumu nasıl birşekki, şöyle en azından 20 Litre bir akvrayumda beslerseniz onun sağlı için iyi olur, yoksa 1-2 litrede pek sağlıklı olmaz ilerisi için, öncelikle hayırlı olsun. Sonrasında bettalar yüzeyde akvaryum köşesinde yaslanıp uzun süre asılı etrafı izleyebiliyor, ama zeminde bir şeyin üzerine oturup kendini cama yaslamayı etrafı izlemiyi dinlenmeyi seviyor hatta bir altı boş şeyin altına girip saklanıp etrafı izlemeyi dinlenmeyi seviyorlar. Akvaryumun bir köşesine üstü düz bir şey olsada konsa iyi olur aslında. Forumda Labirent'liler bölümünü bulun orada bettalarla ilgili akvaryumlar mevcut. Sorun yok gibi sizin balıkta, yem attığında yemini yiyorsa haretliyse, sağlığı yerindedir. Ufak bir akvaryumsa 5 litre gibi mutlaka 5 günde bir en geç yüzde 50 su değişimi yapın kirli suyu çekin yarısı kadar yerine taze klorsuz su ekleyin, çeşme suyu klorludur, kapaksız kapta 2 gün bekeletirseniz çeşme suyunu kloru uçar kullanır hale gelir.
Yüzgeç uçlarında kanlı erimeler kısalmalar yoksa, balğın kuyruklarında yüzgeçlerde tuz tanesi gibi beyaz benek parazitleri yoksa balık sağlıklı, altta imza kısmımda ismimin altında bir link görüyorsunuz onu açın hastalıkları inceleyin resimli bir konu.
Başlıcı "Yüzgeç erimesi" ve "Beyaz benek paraziti" başlıklarını özellikle inceleyin.[EDIT]mesutok,2015-09-01 12:27:01[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir