Betta balığım hasta mı?


AdanedhelÇevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 60
AdanedhelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2012 21:54
Arkadaşlar benim balığım birkaç gündür yem yemiyor ayrıca suyun dibinde sürekli bekliyor. Nefes alıp verme hızının normal olduğunu düşünüyorum. Pet shoptan aldığım sera bettagran adlı ilacı kullanıyorum. Akvaryumum 30x30 şeklinde... Ne sorunu var yada yok?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ismilÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2011
İl: Izmir
Mesaj: 86
ismilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2012 00:55
Bettalar genel itibari ile pek hareketli balıklar değildir. Akvaryumda bitkilendirme yaparsanız gezinir. Sağlığında bir sorun olduğunu düşünmüyorum. En hareketli olduğu zamanlar diğer bir betta ile kavga ettiği zamanlardır:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 05/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1205
Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2012 12:39

Barış bey merhaba,

Bettalar öyle çok hareketli, dolanan balıklar değillerdir, ama görsellik olarak en güzel balıklardan biridir.
 
Bettaların sağlığı için onlara günlük antrenman yaptırmanız lazım, en basit yöntem tankın yanına kendisini görebilceği küçük boy bir ayna koymanızdır, günlük 30 dakika yeter, bırakın ayna da kendi suretine bakarak kabarsın.
 
Tankınız dekorasyon var mı yok mu bilmiyorum ama görselliği artırmak için, salınım yapmayan biraz kum, küçük bir mangrow kökü koyabilir, hatta isterseniz mangrow köküne moss türlerinden sarabilirsiniz veya anubias, eğer akvaryumcuda pistia (su üstü bitkisidir) bulursanız alın, 8-10 adet (veya daha fazlada olabilir) gibi, pistia nitratı hızlı emen bir bitkidir, böylece su şartlarının korunmasına da yardımcı olmuş olursunuz.
 
Mangrow kökünün diğer bir faydası da salınım yaparak suyu bir miktarda olsa yumuşatmasıdır, ancak bu arada suyunuzun rengi de bir miktar sararır, tanka koymadan önce sıcak su ile yıkamanızı ve kuruttuktan sonra koymanızı tavsiye ederim.
 
Ayrıca düzenli olarak su değişimi yapmanızı tavsiye ederim, haftada bir %25 yeterli olacaktır, bu arada ısıtıcı kullanıyormusunuz bilmiyorum ama Betta için ideal ısı 26 derecedir.
 
Diğer bir konuda yem, tek bir marka yeme bağlı kalmayın, değişik markaların yemlerinden temin, arada bir, kurutulmuş kan kurdu ve kurutulmuş kırmızı sivrisinek larvasından verin, mümkün mertebe diyetini çeşitlendirin, kesinlikle fazla yemleme yapmayın.
 
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir