Betta Bitkili Akvaryum


Kun1912Çevrim Dışı

Kayıt: 08/09/2015
İl: Izmir
Mesaj: 106
Kun1912Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2015 18:01
Öncelikle iyi günler akvaryum dorum ailesi Artık frontoza yunus gibi balıklar pek ilgimi çekmiyor şimdi o akvaryumların yanına bir tane 50 litre betta akvaryumu kuracağım 200 lt/saat bir iç filtre 25 watt ısıtıcı aldım sıra akvaryum kum ve bitkide bitki akvaryumum ilk olduğu için yardımınıza ihtiyacım var Bitki tercihi kum tercihi ve eklenicek gübre v.s için
Fikir oluşumunda yardımcı olursanız sevinirim[:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ÖZKANAFRAÇevrim Dışı

Kayıt: 24/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 61
ÖZKANAFRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2015 18:07
Sorun ile alakali degil ama soylemek istedim . Betta beslemek çok zor . Ben su an onlarla uğraşıyorum . En ufak bir su dengesizliginde yada streste hemen kuyruk erimesi sorunu yaşıyorlar. İyice araştırıp ona göre betta balığı beslemeni öneririm .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kun1912Çevrim Dışı

Kayıt: 08/09/2015
İl: Izmir
Mesaj: 106
Kun1912Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2015 18:22
[QUOTE=ÖZKANAFRA]Sorun ile alakali degil ama soylemek istedim . Betta beslemek çok zor . Ben su an onlarla uğraşıyorum . En ufak bir su dengesizliginde yada streste hemen kuyruk erimesi sorunu yaşıyorlar. İyice araştırıp ona göre betta balığı beslemeni öneririm . [/QUOTE]
Malawi ve tanganyikadan balık bakma konusunda tecrübem var şuanda devam etmekte betta hakkında makaleler okudum ve araştırma yaptım tavsiyeniz için teşekkür ederim tek sıkıntım bitki konusunda fikirler [x(]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ÖZKANAFRAÇevrim Dışı

Kayıt: 24/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 61
ÖZKANAFRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2015 18:29
[QUOTE=Kun1912]
Malawi ve tanganyikadan balık bakma konusunda tecrübem var şuanda devam etmekte betta hakkında makaleler okudum ve araştırma yaptım tavsiyeniz için teşekkür ederim tek sıkıntım bitki konusunda fikirler [x(][/QUOTE]

Bende 3 senedir malawi besliyorum ama emin ol betta bi sarı prenses gibi değil :)

Çok narin balıklar .

Bitki konusunda da tavsiye istersen bence hiç toprak kullanma . Zemini jawa moss ile kapla çok güzel bir çim görüntüsü yakalarsin. Gerisi sana kalmış :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DenizAslanÇevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2015
İl: Nevsehir
Mesaj: 309
DenizAslanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2015 19:00
Kum olarak ben yıllardır aquaclay,lav taşı ve siyah hagen kullanıyorum. Akvaryum ölçülerini vermemişsin ama 50 litreye ortalama bir şey söyleyeyim 1 kilo aquaclay 7 8 lira 1 kilo lav taşı 3 4 lira, 5 kilo siyah hagen oda 12 13 lira, Zemine aquclay ve lav taşını karıştırıp yayıyorsun, üstüne siyah hageni yayıyorsun, bir iki avuç lav taşı ayır onuda siyah hagenin üstüne serp güzel ve doğal bir görünüm olur.

Gel gelelim bu kumların yararına. Aquaclay zaten bitki kumu hafif ve gözenekli bir yapıya sahip bu yüzden bakterilere ev sahipliği yapıyor akvaryumunun dengesi oturuyor böylece. Ayrıca hafif olduğu için tabanda ısı ve suyu geçiriyor bitki kökleri böylece ölmüyor. Lav taşı ise demir yönünden zengin ve yine çok gözenekli olduğu için bakterilere ev sahipliği yapıyor içerdiği demir bitkilere çok iyi geliyor. Siyah hagen ise hem göze çok hoş görünüyor hemde ağır bir kum olduğu için dağılmıyor bulanıklık yaratmıyor. Ayrıca çok olmasada demir içeriyor.

Şimdi 25 lira desek kumlara, 10 liraya da seranın sıvı bitki gübresini alırsın etti sana 35 lira :)
Bende 2 3 çeşit basit bitki var çok güzeller ve çok şey istemiyorlar.
1-Elodea-Çok hızlı boy atar ekersin 1 hafta sonra akvaryumun tepesine ulaşır yandan,kökten filiz verir çok hızlı büyür gruplar halinde ekilince çok güzel olur 2 3 tane alsan 1 ayda 20 30 kökün olur :) Ben gittigidiyordan 5 dalını 6 liraya aldım.

2.Micranthemum Monte Carlo Cup(Zemin bitkisi diye geçiyor) fakat ışık güçlü olunca acayip boy atıyorlar ve budamazsan zemin bitkisi gibi görünmüyor bildiğin bitki oluyor :D Ama çok güzeller internetten çok araştırdım almadan çoğu yerde Co2 gerektirir diyor yoksa ölür diyor ama aldım ve ölmedi tam tersi hayvan gibi büyüdü çok hızlı boy attı orta hızdada kökten yeni filizler verdi akvaryumumda 2 3 buket vardı şu anda akvaryumun yarısını kapladılar 2 ayda :) Yalnız ilk ay büyümüyorlar renkleri sararıyor korktum önce ölecekler diye sonra bi anda alıştılar akvaryuma ortalığı sardılar ben doğal olsun diye budamıyorum. 70.30.40 boyutlarında ki akvaryumumun yarısı bu bitkiyle doldu boylar 20 cm oldu :D Lepistesler çok mutlu özellikle yavrular :) 10cm2 lik bitkiyi 20 liraya aldım evet pahalı bitki çünkü ithal ve bulunmuyor. Yine gittigidiyordan aldım

3.Rotala indica- Çok şey istemeyen bir bitki ama yavaş büyüyor ve akvaryuma alışması zor oluyor 2 aylık akvaryumun 1 ayında hiç büyüme gözlemlemedim 2. ayında büyüdü yandan filiz verdi. şu anda 5 6 kök var ama çok güzel renklere sahip gövdesi ve kökleri kuvvetli. 1 kökünü 3 liraya aldım gittigidiyordan

4.Zeytin- Yine çok şey istemeyen bitki rotala'dan çok daha hızlı büyüyor. 1 kök aldım şu anda 5 kök var boyları 20 cm civarı ama yine akvaryuma zor alıştılar alışınca hızlı büyüdüler. Güçlü ışık altında yaprakları kızarıyor çok güzeller :) 1 kökünü 3 liraya aldım yine gittigidiyordan.

Hepsini alsan ne etti bakalım bir. Toplamda 60 lira harcarsın hepsine. Ama gel gelelim ışıklandırmaya 70 litrelk akvaryumumda 2 adet 18w t5 osram 765kelvin kullanıyorum ve memnunum. Sende en az toplamda 30 wattlık bir ışık gücünü kullanmalısın ve bu floresanlar 765k ya da 865 k olmalı ki bitkilerin fotosentez yapabilsin ve daylight olmalı 5'er liraya aldım ben bu floresanları. Param çok dersen 1 adet grolux 1 adet aquastar alırsın bitki floresanlarıdır bunlar bitkilerin çoşar.

Ne etti 70 lira... Grolux aqustar kullanırsan 100 lira falan eder 20 25 lira bu floresanlar. Ama kullanmana da gerek yok basit bitkiler bakacaksan.

Burda ki olay umarım akvaryum kapağın vardır ve 2 adet flo takılabiliyordur yoksa sıkıntı büyük akvaryum armatürleri çok pahalı çünkü 100 liradan başlıyor... Tek floresanla anlattığım gibi bir büyüme bekleme 3. ve 4. bitkiler tek flo ile çok çok yavaş büyür ve yapraklarında sürekli bir çürüme görürsün.

Soruların için özelden yazabilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir