Betta İle Yaşayabilecek Hayvanlar


upsteanÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2014
İl: Bursa
Mesaj: 278
upsteanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2018 12:29
En fazla karides olur yanına, başka hiç bir canlının yaşabileceğini sanmam o kadar küçük hacimde. bol bitki varsa karides ekleyebilirsiniz. elma salyangozu diyen var ama sakın denemeyin onlar da büyük hacim isterler. ayrıca vantuzlarının betta tarafından koparıldığına bizzat şahit oldum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sertacaÇevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 719
sertacaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2018 12:32
[QUOTE=alperenlepistes]Ben imzamdaki baliklarla beraber 2 dişi beta besliyorum[/QUOTE]
Bol bitkili bir akvaryum ve geniş hacimli ise, plati,lepistes veya moli beslenebilir.
Bol şanslar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mumishkaÇevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 253
mumishkaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2018 14:55
[QUOTE=alperenlepistes]
150 lt[/QUOTE]
Aşağıdaki yazıyı okumanızı öneririm:

http://www.akvaryum.com/forum/pengasus_%7C_bir_akvaryum_canlisi_degildir_k664486.asp

Ayrıca dişi betta topluluğunın saldırganlığı dağıtmak için farklı renklerde minimum 5 dişi ile kurulması daha doğru olur.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hakan1903Çevrim Dışı

Kayıt: 15/10/2017
Mesaj: 74
Hakan1903Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2018 23:31
[QUOTE=BadWolf]

Çünkü su değerlerine, ph a , nitrit, nitrat ,amonyak gibi değerlere, klora duyarlıdır, strese girmeye meyillidir. Her balığın aktif olarak yüzdüğü, ya da sahiplendiği alan farklıdır. Balıklarda en az hacim belirlenirken balığın av mı avcı mı olduğu, gün içideki yüzme ihtiyacı, yüzme hızı, suyu kirletme oranı, sürü mü bireysel mi yaşadığı, bölgeci olup olmadığı, ne kadar alanı sahiplenip ne kadar aktif olacağı, ne kadar büyüyeceği gibi konular göz önünde bulundurulur.

* Betta 5 cm lik bir balıktır, neden en az 10 lt dir? Çünkü doğada sahiplendiği bölge geniştir ancak aktif olarak sadece bir kısmı kullanır, dahası evcil bettalar ağır kuyrukları nedeni ile vahşi kuzenlerine oranla kat kat hantal ve durgundur.
* 5Cm lik Ramirezi için neden en az 70 lt dir? Küçük hacimde su değerlerini sabit tutmak daha zordur. Bölgesinin tamamını, ancak sadece dip alanını kullanır, yani akvaryumun uzunluğu ve genişliği, yüksekliğinden daha önemlidir. Yüksekliği daha fazla dikey bir akvaryum 300 lt olsa da yetersiz gelecektir. Eş olarak yaşar ve bölgesini savunur.
* 6 cm lik gökkuşağı için neden en az 100 lt dir? Çünkü sürü balığıdır, sürüsü ile tank boyunca hızlı hızlı yüzer, yemleri su yüzeyine vurarak yakalar, oldukça aktif ve çevik bir türdür. Daha küçük hacim, bir çitayı, hız için tasarlanmış bir yırtıcıyı 40 metre kare bir apartman dairesinde bakmaya çalışmaktan farksızdır. En temel ihtiyacı olan yüzmek elinden alınır, ciddi stres baş gösterir, yüzerken devamlı sağa sola çarparak yaralanır ve akvaryumdan atlamak, kaçmak isterler.

Herkes elbet anasının karnından bilerek doğmaz. Herkes bir gün acemiydi. Ancak bilmiyor olmak değil, öğrenmiyor olmak, hatalı tecrübeler ile insanları yanlış yönlendirmek ayıptır. Eğer fanustan başka bakacak yeriniz yoksa betta almamalısınız. Sevmek ve beğenmek, o güzel canlının en temel hakkını dahi kısıtlayarak mutsuz olacağı bir ortama kısıtlamak olmamalı. Bir canlıyı sevmek, ona verebileceğinizin en iyisini vermek, sevebileceğinizin en iyisi şekilde sevmek olmalı. [/QUOTE]

Kusura bakmayın imzadaki isminize dikkat etmeden yazmışım bi an suçlar gibi yazmanızdan o tepkiyle cevap verdim yazdığın bilgiler için teşekkür ederim araştırmaya devam ediyorum araştırdıkçada öğreniyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir