betta köpük yuva, ne yapmalıyım


whiterÇevrim Dışı

Kayıt: 18/07/2011
İl: Ankara
Mesaj: 253
whiterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 10:27

Ct bettalarım sonunda köpük yuva yaptılar, 35 cm standart bir akvaryumda, erkek yavrulukta duruyordu, köpük yapmaya başlayınca erkeği akvaryuma, dişi balığıda yavruluğa aldım, su seviyesini yarıya indirip su mercimeği koydum. nasılsa dişi balıkta yavruluktan akvaryuma geçmiş :)) Bende ellemedim.

Akvaryumda ısıtıcı yok, iç filtreyi çalıştırmıyorum, hava veremiyorum. Dikkat etmem gerekenler nedir, yemleme yapayımmı, yavrular bir süre yesin diye erkek bettayı çıkardıktan sonra erişkin su pirelerinden koysam yavru pireleri yiyebilirlermi. Isıtıcı koymama gerek varmı.
 
Hafta sonu müdahale şansım yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

historicusÇevrim Dışı

Kayıt: 14/06/2012
İl: Izmir
Mesaj: 537
historicusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 10:44
Merhaba bu konuda çok uzman olmamama rağmen elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Arkadaş öncelikle dişinizin kondisyonunun iyi olması gerekiyor. Canlı yemlerle beslemek gibi mesela. Ve çok dikkatli olmanız gerekmekte eğer baloncuklar -herhangi bir nedenle- patlarsa erkek dişiyi öldürecektir. Bu yüzden filtreyi durdurmanız çok yerinde bir hareket olmuş. Isıtıcınız kaç derecede? çiftleşme için ısıyı yükseltmeniz balıklarınıza iyi gelecektir. Daha tecrübeli arkadaşları cevap yazmaya davet ediyorum. Basit önerilerim umarım işinize yarar.
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

altay1914Çevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 191
altay1914Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 15:24
Bi yavrular çıksın da su pirelerini sonra düşünürsünüz.:) Yavrular yer bu arada.Koymanız çok da iyi olur.Neyse akvaryum gördüğüm kadarıyla baya bitkili.Isıtıcı takın ısıyı 27 28 lere yükseltin.Erkeği canlı yemle beslemediyseniz pek çiftleşmeye yanaşcağını sanmıyorum.Dişinin yumurta topladığından eminseniz erkeğin de kondisyonu yerindeyse çiftleşirler.Daha sonra dişiyi alırsınız. Erkek yavrulara bakar.Sonra erkeği de alırsınız

Ayrıca köpük yuva bozulsa da erkek dişiyi öldürmez merak etmeyin.Baştan yapar yuvayı.Dişinin saklancağı yer çoksa problem olmaz

Yemleme de yapmayın.Çiftleştikten sonra canlı yemle iyice besleyin toparlarlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir